בירת החינוך הטהור

קול ה' בהדר: ירושלים פתחה את שנת הלימודים בהשקעות ענק ובהתרגשות גדולה

כן ירבו: למעלה מ-120,000 תלמידים פתחו השבוע את שנת הלימודים במוסדות הלימוד החרדיים בירושלים בהנחיית והובלת ראש העיר משה ליאון (חרדים)

כב
מקודם |
ראש עיריית ירושלים משה לאון בחנוכת מבנה ת"ת חדש (צילום: באדיבות המצלם)

אגף החינוך החרדי בעיריית ירושלים, שהוא אגף החינוך הגדול ביותר בישראל עם 120 אלף תלמידים, פתח ביום ראשון האחרון את זמן אלול, בכ-300 מוסדות חינוך שבהם מעל 3,000 כיתות לימוד.

לקראת פתיחת השנה, ראש העיר משה ליאון החליט לתקצב את מערכת החינוך החרדית בעיר, עם למעלה מ-100 מיליון שקלים שנותבו לשיפוצי קיץ, הצטיידות, ובינוי שיאפשר את פתיחת שנת הלימודים.

מלבד תקציב העתק הושקעו עוד סכומי כסף ניכרים בתגבור תוכניות חינוכיות, שיפור והרחבת מערך ההסעות לחלקים נוספים בעיר, ומתן תמרוצים למוסדות החינוך להשקיע בתלמידים.

מתוך הסיור בין תלמודי התורה בירושלים (באדיבות המצלם)

בתוך כך, ראש העיר משה ליאון רושם הישג היסטורי כאשר לראשונה יוקצה מבנה לתלמוד תורה בלב מרכז העיר ירושלים. עד כה למדו תלמידי תלמוד תורה "שערי חסד" בניהולו של הרב חיים אורלוויק, במבנים ארעיים ובדירות שכורות, אך השנה יגיעו אל המנוחה ואל הנחלה עם כניסתם למבנה רחב ידיים ברחוב בצלאל בעיר.

על ההישג ההיסטורי עמלו לצד ליאון, גם יו"ר דגל התורה ח"כ הרב משה גפני שלקח את נושא התלמוד תורה כמו את שאר צורכי השכונות בעיר באופן אישי ובדאגה יום יומית, יחד עם יו"ר סיעת "דגל התורה" בירושלים מ"מ ראש העיר הרב אליעזר ראוכברגר, בהנחיית ראש ישיבת "יד אהרון" הגאון רבי יהושע אייכנשטיין שליט"א, שמנחה את דרכו של התלמוד תורה.

מתוך הסיור בין תלמודי התורה בירושלים (באדיבות המצלם)

לאחר מאמצים רבים לאתר נכס בשכונה שיוכל לשמש את התלמוד תורה, הצליחו ראש העיר וממלא מקומו הרב ראוכברגר לאתר מבנה ששימש מוסד לימודים אחר שניאות להעתיק את מקומו עבור ילדי התלמוד תורה. ראש העיר עדכן את ראש הישיבה על ההישג ואמר לו כי ייעשו כל המאמצים להשלים במהרה את ההתאמות הנדרשות למבנה לשימוש התלמוד תורה, על מנת שהילדים יוכלו להיכנס כבר בתקופה הקרובה לתלמוד תורה.

ראש הישיבה שליט"א הודה לראש העיר ולממלא מקומו על הפעילות הנמרצת לאתר מבנה לתלמוד תורה בשכונה בה יש מצוקת מבנים חריפה ורגישות של התושבים הוותיקים למוסד שכזה, ובירך אותם שזכות התורה תעמוד לו להצלחה בכל אשר יפנה.

במקביל, עשרות מבני חינוך נחנכו בתקופה האחרונה, כמה נוספים נחנכים בימים אלו ממש, כיתות גן ומוסדות לימוד לכל תלמידי מערכת החינוך החרדית בירושלים שנאלצו עד היום לנדוד ממבנה אחד למשנהו, בשל מחסור קשה של מבנים מותאמים למוסדות לימוד חרדיים. במהלך השנה האחרונה, ראש העיר ליאון עמל במלוא המרץ לפתור את העניין ולסיים את סאגת הנדודים של כל אותם תלמידים.

מתוך הסיור בין תלמודי התורה בירושלים (באדיבות המצלם)

מאמצים הרבים והפעולות המורכבות שבוצעו למען אכלוס התלמידים במבנים ראויים למוסדות חינוך, יצאו לדרך ביוזמת ראש העיר ליאון ובפעילותם של מ"מ ראש העיר הרב אליעזר ראוכברגר, סגן ראש העיר ומחזיק תיק משאבי חינוך הרב ישראל קלרמן, סגן ראש העיר ומחזיק תיק חינוך הרב אברהם בצלאל. הנציגים פעלו לקדם את בנייתם של אותם מוסדות כדי להעמיד אותם לרשותם של התלמידים מיד בתחילת הזמן.

יצוין כי ההשקעה האדירה של ליאון לא פסחה על אף קהילה או עדה. ראש העיר היה קשוב במהלך התקופה האחרונה לפניות שזרמו ללשכתו מכל גווני הקשת החרדית בעיר, ליטאים, חסידים וספרדים – במטרה לספק מענה הולם לכלל ילדי המגזר החרדי בעיר בלי יוצא מן הכלל.

את פתיחת שנת הלימודים החל ראש העיר בסיור במוסדות 'כאייל תערוג' של רבי אייל עמרמי בהר חומה שנכנסו לקמפוס מרווח ומהודר, המשיך לת"ת 'אבני שלמה' של הציבור הליטאי בשכונת גבעת שאול, וקיבל עדכון על בית הספר החדש שנחנך השבוע לחסידות סלונים במבנה שנשכר על חשבון העירייה. בנוסף, בהמשך השבוע יחנוך ראש העיר מבנה "בית יעקב" חדש ומפואר בשכונת מטרסדורף שיקרא על שם יו"ר החינוך העצמאי הבלתי נשכח הרב אברהם יוסף לייזרזון זצ"ל, ובשכונת נווה יעקב שם התחדשו מוסדות "בית יעקב" בבניין חדש ורחב ידיים לטובת התלמידות, כשלאחר מכן יחנוך אשכול גנים מפוארים שיוענקו על ידי העירייה לרשת 'עץ הדעת' בשכונת רמות בירושלים.

הנה כי כן, תנופת הפיתוח והבינוי לא פוסחת על אף ציבור ועל אף שכונה והחוסרים שהיו במשך שנים הולכים ומתמלאים בצעדי ענק.

מתוך הסיור בין תלמודי התורה בירושלים (באדיבות המצלם)

...

פתיחת שנת הלימודים באגף לחינוך חרדי הוא כנראה המורכב ביותר בארץ. מינהל החינוך בעיריית ירושלים מחולק לשלושה אגפים, כאשר אגף החינוך החרדי, על 120 אלף תלמידיו בלע"ה, מונה הכי הרבה תלמידים בפער ניכר משני האגפים האחרים. כמו כן, על פי הנתונים הרשמיים, גם ברשויות המקומיות הגדולות בישראל, מספר התלמידים הכולל בכלל האגפים לא מגיע למספר העצום הזה בלע"ה. על המלאכה מנצח מנהל האגף, הרב שמואל גרינברג, הזוכה להערכה רבה בקרב מנהלי המוסדות וההורים על ההשקעה הכבירה בכל פרט שהביאה לפתיחת שנת הלימודים המוצלחת.

ראש העיר משה ליאון מסר כי "מדובר ביום חג עבורי. סיירתי בין מוסדות החינוך בעיר ירושלים והתרגשתי לראות את ילדי ירושלים המאושרים כשהם מתחילים את שנת הלימודים. הסיטואציה הזאת מעניקה לי תחושת סיפוק לאחר שנה של עמל ויזע במהלכה השקענו למעלה מ-100 מיליון שקלים לצד מאמצים אדירים לאיתור מבנים ולעבוד על האישורים הנדרשים לפתיחת מוסדות לימוד נוספים".

מ"מ ראש העיר ויו"ר הוועדה המקומית לתכנון ובניה הרב אליעזר ראוכברגר: "אנחנו עמלים ללא לאות על קידום בניית כיתות לימוד ומבני חינוך בירושלים, ומתן פתרונות לכל הצרכים הפיזיים של מוסדות החינוך החרדיים בירושלים. אני משקיע שעות אין ספור למען הנושא הזה, ותחילת שנת לימודים היא בהחלט רגע מרגש, כאשר רואים כיצד העמל נושא פרי והילדים והילדות נכנסים למבנים וכיתות חדשים ומשופצים. אין סיפוק והתרגשות גדולה מזו".

מתוך הסיור בין תלמודי התורה בירושלים (באדיבות המצלם)

מחזיק תיק משאבי חינוך סגר"ע הרב ישראל קלרמן מסר: "התרגשות מיוחדת הייתה לי כאשר עשרות אלפי צעירי הצאן חזרו אל ספסל הלימודים, לאחר תקופה נופש ומנוחה. לא קלה הייתה המלאכה בשנה האחרונה, אך ב"ה שהצלחתי למלא את תפקדי, בשליחות מרנן ורבנן גדולי ישראל, ולקדם את הדבר החשוב ביותר במסורת היהודית – החינוך של הדור הבא".

סגן ראש העיר ומחזיק תיק חינוך הרב אברהם בצלאל מסר: "לצד האבל הכבד בצאת הכהן גדול מרן חכם שלום כהן זצ"ל, זכינו לטללי נחמה לראות את המשך דרכו - רבבות תינוקות של בית רבן חוזרים אל ספרי החומש ופרקי המשניות ומממשים את חזונו של נשיא מועצת חכמי התורה".

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

עוד בחרדים:

המסר החריף לממשלה

עשרות ראשי ישיבות התאספו לכינוס חירום בביתו של ראש הישיבה הגאון רבי דב לנדו, שהשמיע את זעקת עולם התורה מול המערכת המשפטית שהניפה את חרב הגזירות והקיצוצים | הגר"ד העביר מסר ברור: "הממשלה עדיין אינה פותרת את הדבר, וכל העת דעתנו נתונה על דבר זה ואיננו יכולים לעמוד מנגד" | סיקור ותיעוד (בארץ)

|

"גם אני התפעלתי מזה"

חזן תלמיד חכם נכה או חזן רגיל שעומד על רגליו – מי עדיף? ושני הסיפורים המטלטלים שסיפר המנהיג הליטאי | צפו בתיעוד המלא מהריתחא דאורייתא בעת ביקורו של הגר"י זילברשטיין אצל ראש הישיבה הגר"ד לנדו (חרדים)

|

בצומת שרי ישראל -יפו 

עשרות מפגינים מ'פלג הרצ"פניקים' מוחים נגד גיוס חרדים לצה"ל בצומת המרכזית שרי ישראל - יפו בירושלים | על פי הודעת המשטרה: "הכוחות במקום מכווינים את ציבור הנהגים לדרכים חלופיות" (חרדים)

|

"זה מעבר לדעה שלי"

יו"ר ועדת הפנים, ח"כ יעקב אשר, מציב סעד זמנים ברור להעברת חוק הגיוס והסדרת מעמד תלמידי הישיבות ומבהיר כי אם החוק לא יעבור עד אמצע כנס הקיץ של הכנסת - לסיעת 'יהדות התורה' תהיה בעיה לשבת בממשלה: "הדבר הכי חשוב לעם היהודי בכלל" | הריאיון המלא והמקיף עם ח"כ אשר ישודר מחר ב'כיכר' (חרדים)

||
5

קבע מזוזות

במהלך השבוע האחרון הגיע האדמו"ר מדעעש לביקור במעונו של האדמו"ר מבעלזא בעיה"ק ירושלים, לאחר הביקור המשיך לביקור במעונו של נכדו, הרה"צ רבי חיים מאיר רוקח, נכד האדמו"ר מבעלזא, שם קבע מזוזה בפתח הבית, וערך טיש לחיים יחד עם נכדו היקר | צפו בתיעוד (חסידים)

|

"אין מקום לבירור"

במכתב דרמטי במיוחד של מנכ"ל רשת החינוך העצמאי לחברי הוועדה לביקורת המדינה הוא מבהיר כי כל ענייני הרשת נתונים לפיקוח לפי חוק במשרדים הרלוונטיים ורשת החינוך לא מוצאת לנכון לשתף פעולה עם בדיקת הוועדה | חה"כ טור פז הגיב: "הם בלחץ גדול" (חרדים)

||
9

לְמַעַן תַּצְלִיחַ בְּכָל דְּרָכֶיךָ

ביקור רב רושם ערך המשגיח הגאון רבי משה דוד לפקוביץ, במעונו של ראש הישיבה רבי משה צדקה בעיה"ק ירושלים | השניים הרחיבו בנועם שיח בענייני הזמן והשעה | בסיום הביקור איחל ראש הישיבה לנכדי המשגיח את הברכה המיוחדת שזכה לשמוע ממרן ה'חזון איש' זצ"ל (חרדים)

||
2

יותר מ-50%, בפחות מ-7 שנים

חקיקת חוק הגיוס ממשיכה להסתבך וכרגע האיום נראה בעיקר מתוך הקואליציה - ומכיוונו של יו"ר ועדת חוץ וביטחון | על פי העקרונות החדשים שרוצה להציב יולי אדלשטיין ונחשפים כעת לראשונה ב'כיכר השבת', יעדי הגיוס יהיו גבוהים ממה שהציג שר הביטחון ויותר מ-50 אחוז, הסנקציות תהיינה קשות יותר והסיכוי שזה יעבור את סף דלתם של גדולי ישראל שואף לאפס (חרדים)

||
18

החטיבה לשמירה על הקרקע תורחב

השרהחרדי הגיע יחד עם אנשי לשכתו לביקור רשמי בקרית ארבע, שם נועד עם ראש המועצה | במהלך הביקור הקיים דיון עומק בנושא פיתוח היישוב והרחבתו, השניים דנו בהקמת שכונות חדשות, תוספת יחידות דיור, ובתקציבי האצת הבניה באזור (חדשות, בארץ)

||
1

כהן מיוחס

העתירו בתפילות לרפואת הגאון רבי מאיר כץ, ראש כולל ש"ס בחיפה, וחתנו של הגה"צ ראש ישיבת סערט ויז'ניץ זצ"ל, אשר אושפז במצב קשה בבית החולים, ורבים מצפים להחלמתו ולרפואתו השלימה (חסידים)

||
1

פרסום ראשון

אחת הישיבות הוותיקות והנחשבות בבני ברק, עושה עליה לעיר הקודש | הישיבה שכבר החלה לפעול במתכונת קיבוץ - מתחילת זמן חורף, צפויה לקיים רישום ולפתוח לקראת זמן אלול הקרוב שיעור א' חדש | כל הפרטים (עולם הישיבות)

||
1
ש

ממוקד ומעשי

שיטת "שש הנקודות" היא הדרך המהפכנית שמאפשרת לרבנים להצליח בלימודי רבנות במהירות וביעילות | השיטה מציעה כלים מעשיים שמובילים לתוצאות מרשימות – גם למי שמתקשה להוציא תעודת רבנות בדרך המסורתית (חרדים)

כיכר בשיתוף מ.ל.מ|מקודם

כזה עוד לא היה

סיפור בלתי ייאמן התרחש בימים האחרונים בעיירה היהודית הוותיקה פשיסחה בפולין, בו מעורבים מספר אנשי מפתח בכירים נוצרים מערים שונות בפולין, שנשלחו בהשגחה שמיימית מופלאה ומרתקת, להשיב מצבות יהודיות שנגזלו מבית הקברות של פשיסחה והותקנו בבית משפחה מקומית בפשיסחה | הסיפור המלא כאן ב'כיכר השבת' (חרדים)

||
3

תלמיד חכם, ברגע!

אל תפספסו והצטרפו ליוזמה שבמסגרתה יתאפשר לסיים את הש״ס בתוך 14 חודשים בלבד | השיעור היומי נמסר על ידי הגאון הרב יעקב דוד סטפנסקי ונמשך כשלוש שעות | והיום: מסכת בבא קמא ג'-ט' | צפו בשיעור (יהדות)

|
ש

שיתקבלו התפילות

רבבות נהרו גם השנה מכל רחבי העולם להילולת רבי ישעיה מקערעסטיר (בן ר' משה) הטמון בעיירה בודרוגקרסטיר (Bodrogkeresztúr) שבהונגריה | במהלך אבטחת שלומם של משתתפי ההילולא ובשבת שלאחר ההילולא עשרות פראמדיקים וחובשים בהם מתנדבי יחידת כח הצלה של איחוד הצלה סייעו ל-193 מתפללים שחשו ברע, נחבלו או נזקקו לקבל מענה רפואי (חרדים)

אסף מגידו|מקודם

בפתח הדיון בוועדה

היום נפתח מושב הקיץ בכנסת והדיונים בוועדות חזרו לשגרה מלאה | משפחות החטופים שהקפידו להגיע גם במושבים הקודמים לוועדות השונות, הגיעו גם היום לועדת הפנים של חבר הכנסת יעקב אשר, שעשה עבורן מחווה | צפו (כנסת)

||
4

אור הרשב"י

גם השנה: רוצים לעלות למירון? תתחילו לרענן את האתר. הכניסה תתאפשר רק עם כרטיס שנרכש מראש – אבל את מועד פתיחת המכירה המדויק אף אחד לא מוכן לגלות | הציבור מתוסכל ומשרד התחבורה משוכנע שזה הפתרון לקריסות (חרדים)

||
7
ש

מתנה מיוחדת לנרשמים

לימודים תורניים, הכנסה גבוהה, מקצוע מבוקש ותעסוקה מכובדת – בואו לגלות איך גם אתם יכולים להצליח בענק עם שיטת הלימוד הייחודית של מכון מ.ל.מ. בלעדי: קורס מגשר ובורר במתנה לנרשמים (חרדים)

כיכר בשיתוף מ.ל.מ|מקודם