המשבר הפוליטי

נתניהו: "לפיד ניסה לפתות החרדים"

ראש הממשלה בנימין נתניהו יחליט בימים הקרובים האם הוא מקדים את הבחירות • יו"ר ש"ס אריה דרעי הבהיר כי לא יסכים להתחייב על תמיכה לאחר הבחירות • בנתיים, נתניהו ולפיד מנהלים התקפות אישיות זה נגד זה • נתניהו: "לפיד מתעלל באזרחי המדינה". לפיד: "הכל תקוע ונתניהו עומד בצד" (אקטואליה)

משבר. נתניהו ולפיד (צילום: יונתן סינדל - פלאש 90)

המשבר הפוליטי מחריף: ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי להכריע בימים הקרובים האם הוא מפרק את הקואליציה הנוכחית ומוביל לבחירות חדשות או שמא הוא ייאלץ להמשיך עם הרכב הממשלה הקיים.

בסוף השבוע, ניהלו ראש הממשלה נתניהו מחד, ושר האוצר יאיר לפיד מאידך, התקפות הדדיות חריפות ואישיות זה נגד זה.

בשיחות פרטיות עם מקורביו, אמר נתניהו כי הוא מוכן הלגיע לפשרות בעניין חוק הלאום אך מה שמפריע לו זה העדר המשילות.

"מה שאי אפשר להסכים לו, זה העדר משילות", אמר נתניהו למקורביו, "כך אי אפשר להמשיך. ואם בימים הקרובים יתברר לי שלא ניתן להגיע לכללי משחק מוסכמים עם סיעת יש עתיד, אאלץ להקדים בחירות. איני נאחז בכיסא".

נתניהו תקף אישית את לפיד ואמר כי הוא "מתעלל באזרחי המדינה", בכך שאינו מוכן לקדם את דיוני התקציב בגלל התעקשותו על חוק מע"מ אפס.

נתניהו הבהיר כי הוא מתנגד לחוק. "הוא לא ישפיע לטובה על מחירי הדירות בארץ. הוא יביא לבזבוז של מיליארדים, ואם הוא ייטיב עם מישהו זה רק עם קבלנים המקורבים ליועציו של לפיד", האשים נתניהו.

ראש הממשלה הוסיף ואמר כי הוא שומע מלפיד כל הזמן "דברים שונים ומשונים על פוליטיקה חדשה" בעוד הפוליטיקה של לפיד היא ה"פוליטיקה הכי ישנה שיש: פוליטיקה של ניסיון לפוטש נגד ראש ממשלה, ושל מאמצים ומגעים לפתות את הסיעות החרדיות להחליף את הממשלה. הפוליטיקה של לפיד אינה משרתת את אזרחי המדינה אלא אינטרסים צרים בלבד, ולכך איני יכול להסכים".

"לא אתן ללפיד להמשיך ולהתעלל באזרחי המדינה. מגיע לאזרחים ממשלה מתפקדת. לא אתן יד לשיתוק שלפיד כופה על הממשלה", הוסיף נתניהו.

מנגד, במהלך השבת, תקף יו"ר יש עתיד השר יאיר לפיד בחריפות את ראש הממשלה ואמר כי נתניהו משתף פעולה עם "חמישה חברי מרכז ליכוד ששולטים במדינה, משפיעים על הפוליטיקאים במפלגה ומשכנעים אותו שלא לקבל את התקציב".

"בדברים הדרמטיים הכל תקוע וראש הממשלה עומד בצד - תקציב המדינה, יחסיה הבינלאומיים של ישראל, הביטחון האישי של האזרחים, סוגיית הדיור ועוד", תקף לפיד, "במקום זה מתעסקים בפוליטיקה הכי קטנה שיש - מה יהיה אחרי הבחירות, איך נעשה קוניונקטורות עם החרדים?".

לפיד הודה בדבריו כי חלק מהמשבר הוא אישי. "ניתן לפתור אותו בשיחה בינינו, אבל זו גם החלטה על שינוי מדיניות שראש הממשלה צריך לקבל. הוא צריך להחליט שהוא לא רוצה בחירות ולהעביר תקציב ולהתייצב בפני מפלגתו ולומר להם שחגיגת השחיתות נגמרה. התקציב שהם יוצאים נגדו עכשיו הוא תקציב שהם הצביעו בעדו בממשלה. במקום להתעסק במה שחשוב הם מתעסקים בשיקולים פוליטיים".

"צר לי שתקציב המדינה הוא בן ערובה לעסקנות פוליטיות", המשיך לפיד, "אם אני מחר בא ומודיע שאני פורש, יש מסיבה במרכז הליכוד כי כל הג'ובים יישארו בידיהם. אני לא מפחד מבחירות, אבל מדינת ישראל לא צריכה עכשיו בחירות".

באשר לטענות כי ניסה להקים קואליציה חלופית, הגיב לפיד כי "מדובר בשטות גמורה. אני לא מנסה להקים קואליציה חלופית, אני לא אידיוט גמור. הרי החרדים בחיים לא ילכו איתי, במיוחד לא אחרי שהעברנו את חוק השוויון בנטל, הכנסנו את לימודי הליבה למוסדות החינוך של ש"ס ואיזנו את תקציבי הישיבות".

בכירים בליכוד הגיבו לדברי לפיד ואמרו: "אין גבול ואין בושה לפרצוף הכפול של לפיד. מצד אחד הוא מדבר על פוליטיקה חדשה ומצד שני בוחש ועוסק בפוליטיקה ישנה במלוא כיעורה. לאחר שנכשל בניהול הכלכלה, ניסה להעביר תקציב שפוגע בצה"ל ובביטחון וקידם חוק שלא יוריד את מחירי הדיור - פנה לפיד מאחורי הגב לסיעות החרדיות על מנת לפתות אותן לפוטש".

כאמור, בימים הקרובים יכריע נתניהו האם הוא מקדים את הבחירות, וזאת לאחר שיקבל את תשובת המפגות החרדיות, האם לאחר שיפזר את הכנסת לא יקימו קואליציה חלופית בלעדיו.

יו"ר ש"ס אריה דרעי סיפר אמש בראיון לערוץ 2 כי הבהיר לנתניהו שלא יצהיר מראש על תמיכה במועמדותו בקדנציה הבאה והוסיף כי יסכים לא לשתף פעולה עם ניסיונות להדחת נתניהו אם יככריז על הקדמת הבחירות.

"אמרתי לנתניהו שאנחנו מתחייבים בפניו שלא נחליף את הממשלה הזאת בתרגילי אי־אמון, שנהיה נאמנים לו עד הבחירות - אבל אני לא מוכן לומר מה יהיה אחרי הבחירות", אמר דרעי.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

עוד בפוליטי מדיני:

"מסרב למסור את הקוד"

למרות החקירה שנפתחה והניסיונות שנעשו, במח"ש לא הצליחו לפרוץ לטלפון האישי של חנמאל דורפמן - ראש לשכתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר | כזכור בית המשפט התיר לחדור לנייד האישי שלו (חדשות)

|

"ברוך הבא לירושלים"

ראש הממשלה נפגש עם נשיא אקוודור נובואה בלשכתו בירושלים | נתניהו לנשיא: ״מעריכים את החלטתכם להקים מרכז חדשנות בירושלים; נחזק את הידידות בינינו בתחומי חקלאות, מים, הגנה וביטחון״ (מדיני)

|

בעוד סרטון שו"ת | צפו

ראש הממשלה פתח גם היום "לייב" וענה לשאלות דוברו טופז לוק. בין היתר הסביר כי היה זה הרמטכ"ל שהמליץ על הרחבת המלחמה וטען כי הצבא לא צריך עכשיו ועדת חקירה אלא להצטייד בנשק | צפו (פוליטי)

||
3

"תפסיקו להתבטל"

ברקע המלחמה והקורונה שלפניה, ובזמן שכל העולם מתמודד עם עליות מחירים משמעותיות, ישראל שהייתה יקרה עוד קודם לכן - סובלת יותר | בשל כך החליט יו"ר ועדת הכספים גפני, להקים בןועדות הכספים והכלכלה צוות משותף להתמודדות עם יוקר המחייה ועליות המחירים (חדשות)

||
1

"ההחלטה פוגעת בביטחון הלאומי"

יו"ר ישראל ביתנו, חה"כ איווט ליברמן תקף במילים בוטות את התנהלות הממשלה בנושא האחריות לגורל החטופים ועשה השוואה פרועה בין התנהלות בעלות הברית במלחמת העולם השניה למהלכיו של ראש הממשלה בנושא הרחבת המלחמה בעזה (פוליטי)

||
7

הנפיק שלל כותרות

השר בצלאל סמוטריץ’ ממשיך לנפק כותרות המרגיזות רבים בציבוריות הישראלית | לגבי כיבוש עזה אמר: “אנחנו כובשים את עזה כדי להישאר – אין יותר כניסה ויציאה. זו מלחמה על ניצחון. הגיע הזמן להפסיק לפחד מהמילה כיבוש. אנחנו מכריעים את חמאס – אנחנו לא ניכנע, הוא ייכנע”. לגבי חוק הגיוס הוא הבהיר שהפעם הוא לא יוותר | דבריו המלאים (חדשות בארץ)

||
20

ברקע הרחבת המלחמה

למרות דרישת היועמ"שית להחליט באופן מיידי על ועדת חקירה ממלכתית של אירועי מתקפת החמאס, בשמחת תורה - הממשלה דחתה את הקמת הועדה למועד בלתי ידוע, בטענה שעכשיו זה לא הזמן | השר חיים כץ אמר במהלך הדיון בנושא: "רק במדינה של דבילים אלוף לוקח עבורו עורך דין בזמן מלחמה" (חדשות בארץ, פוליטי)

||
3

לקראת הדיון בממשלה

היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, פנתה הבוקר במכתב לשרים בו התייחסה להקמת ועדת חקירה ממלכתית לטבח 7 באוקטובר | היועמ"שית כתבה: "קבלו החלטה לגבי חקירת אירועי שבעה באוקטובר. הימנעות הממשלה מקבלת החלטה בעניין ועדת חקירה ממלכתית גורמת לנזקים ופוגעת בחקר האמת" (פוליטי)

||
4
ש

עמלים בתורה

דווקא בשנה בה מנחיתים גזירות כלכליות קשות על לומדי התורה, כולנו תורמים השנה 'קמחא דפסחא' למען האברכים ובני משפחותיהם • מיזם מיוחד של 'ועד הרבנים' בשיתוף מאות כוללים ברחבי הארץ, מחלק כסף מזומן ל-17,000 אברכים, השקועים בעולמה של תורה (חרדים)

בשיתוף ועד הרבנים|מקודם

על סף פיצוץ

כנס הקיץ של הכנסת נפתח היום לאחר חודש של פגרה | מושב החורף, שהיה רווי במשברים, הסתיים בתחילת חודש אפריל, הכנסת תשוב ותדון בעניינים שעל סדר היום | על שולחן הכנסת צפויים לעלות שורת חוקים נפיצים, כאשר בכל אחד מהם ישנו פוטנציאל לזעזע את הקואליציה, או לעורר הפגנות המוניות | סקירה (פוליטי)

||
7

הסיוע ההומנטירי ועוד

במהלך דיונים שנערכו בימים האחרונים, נרשם עימות חזיתי בין הרמטכ"ל הנכנס זמיר, לבן שרים ובכירי הדרג המדיני | הרקע לעימותים: מחלוקת של זמיר עם השרים בנוגע לחלוקת הסיוע ההומניטרי ברצועת עזה | "אני לא מוכן לשמוע שחיילים יאבטחו את האזור", אמר (מדיני)

||
9

"ננקוט בפעולת נגד"

ראש הממשלה נפגש היום עם נשיא קפריסין כריסטודולידיס, בלשכתו בבירה | נתניהו לנשיא: ״אנחנו וכל העולם מאוימים על ידי החות'ים. לא נסבול זאת וננקוט בפעולת-נגד עצימה מאוד נגדם" | על איראן: "נעשה מה שצריך לעשות כדי להעביר לאיראן אזהרה ראויה" (מדיני)

||
1

לאחר מו"מ נוקשה

לאחר שיח נוקשה בין הסתדרות המורים ומשרד האוצר, הצדדים הגיעו להסכמות סביב סוגית קיצוץ הכספים לגננות ולמורים | בשל כך, השביתה שאורגנה על ידי ההסתדרות וגורמים נוספים הגיעה לסיומה (חדשות, בארץ)

||
6

למרות התנגדות דרעי וסמוטריץ'

ועדת שרים לחקיקה אישרה את הצעת החוק המציעה להשוות את שכר נבחרי הציבור, לשכר השופטים בישראל, כאשר ההצעה תחול החל מכנסת הבאה | סגן השר מקלב: "אנחנו מתנגדים עקרונית לקידום החוק - איך אפשר לאשר דבר כזה בתקופה שכזו" (פוליטי)

||
7
ש

ההשקעה המדוברת

"השילוב הייחודי של קרבה לבני ברק מצד אחד ולירושלים מצד שני, תשתיות מפותחות וקהילה תומכת, הפך את רחובות לאופציה מובילה בקרב משפחות חרדיות", מסביר אחד מתושבי העיר. "יש כאן שילוב של מגוון קהילות, לצד מוסדות דגל כמו ישיבת 'מאור התלמוד' והישיבה הספרדית 'ישיבה לצעירים'" (נדל"ן)

כיכר בשיתוף צמרות רחובות|מקודם

בניגוד לעמדת מיארה

החוק לפיצול תפקיד היועץ המשפטי לממשלה אושר כעת בוועדת שרים לחקיקה, השר קרעי הצביע נגד | לפי ההצעה יועברו סמכויות היועמ"ש לממשלה להחליט בנושא חקירה והעמדה לדין של נבחרי הציבור לועדת בכירים שתמונה תוך 60 יום מחקיקת החוק (בארץ)

||
4

"רע לישראל"

האם מייק וולץ, היועץ לביטחון לאומי לשעבר של טראמפ, ניהל מגעים אינטנסיביים עם ראש הממשלה נתניהו על תקיפה אפשרית באיראן - וזה מה שהוביל להדחתו? נתניהו הכחיש את הדיווח, אולם גורמים ישראלים מאשרים אותו וטוענים כי העירוב הישראלי בין שתי הגישות בממשל טראמפ "רע לישראל" (מדיני)

||
10

"יש פחות מ24 חטופים חיים"

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ התייחס לחטוף האמריקני ואמר כי "אנחנו באמת לא יודעים מה שלומו". לדבריו לפני כחודשיים נראה היה כאילו הוא עומד להשתחרר אבל חמאס הקשיחו עמדות | טראמפ הוסיף: "מתוך 59 חטופים, היו 24 בחיים, עכשיו להבנתי זה אפילו לא המספר הזה אלא פחות" (חדשות, שחרור חטופים)

||
4

חתירה למצוינות, מסירות, ואחריות

טקס מצטייני נשיא המדינה ליום העצמאות, התקיים היום בבית הנשיא, בירושלים, כאשר במהלכו העניק נשיא המדינה תעודות הצטיינות וסיכות ל- 120 קצינים וחיילים מצטיינים | הרצוג: "איננו יכולים לחגוג עצמאות בלב שלם כאשר אחינו ואחיותינו אינם נמצאים איתנו" | אייל זמיר: "אתם, מהווים דוגמה ומופת לחברה הישראלית" (חדשות)

||
3
ש

יעד, שיטה, ורצון

בראיון מיוחד לאלי גוטהלף מציג הרב יגאל מוניסר, דיין וראש כולל הלכה וראש מכון למשפט והלכה, שיטת לימוד המבוססת על דברי חז"ל • השיטה, המכונה "שיטת שש הנקודות", נועדה להביא את הלומדים לידיעה מקיפה תוך שימוש יעיל בזמן הלימוד (חרדים)

כיכר בשיתוף מל.מ|מקודם