חמשה חברי כנסת הפתיעו את ראשי המפלגות ומנעו את אישור החוק לדחיית מועד התקציב ובכך הורידו מסדר היום את האפשרות להגיע להסכמה ולמנוע בחירות • כך זה נראה (פוליטי)
ראש הממשלה נתניהו נפגש הערב בלשכתו עם יו"ר ועדת החוץ והביטחון חה"כ יולי אדלשטיין ויו"ר ש"ס אריה דרעי - כדי לנסות להשיג פריצת דרך במגעים לחקיקת חוק גיוס שיהיה מוסכם על החרדים | בסיום הודיע רה"מ על התקדמות חיובית במגעים (פוליטי)
גם היום פרסם ראש הממשלה, כמנהגו בימים האחרונים, סרטון שבו השיב לשאלות דוברו בעניינים העומדים על הפרק | החות'ים: "לישראל יש זרוע ארוכה ואנחנו נפעיל אותה" | על עיתונאים שקראו לא לשדר את הסרטונים:
ח"כ אבי מעוז הודיע שיעלה השבוע את החוק לביטול סעיף הנכד בחוק השבות, אך במהלך ישיבת סיעת יהדות התורה, מספר חכי"ם טענו כי צריך להתנגד לחוק - במחאה על כך ש'חוק הגיוס' אינו מתקדם | ח"כ במפלגה הביע ביקורת על חבריו: ״ההתנגדות שלכם לחוק הנכד - היא טירוף הדעת״ (כנסת)
במהלך ההצבעות היום בכנסת, ביקשו במחנה הממלכתי לצרף את תמיכת יש עתיד לחוק שהגיש ח"כ כהנא, הנוגע לאלמנות צה"ל | אך במפלגתו של לפיד סירבו לתמוך בחוק, בטענה כי החוק משותף לח"כ לימור סיון הר מלך - ממפלגתו של בן גביר (כנסת)
בשל עיכוב התקצוב לתלמידי ישיבות ההסדר החרדיות ח״כ רוטמן תוקף את היועמ״שית: ״גורמת נזק של מאות אלפי שקלים למוסדות, מעמידה שלוחות חדשות בפני סגירה ופוגעת ישירות בקידום שירותם של חרדים בצה״ל״ (חרדים)
אם יש לכם 199,000 שקל הון עצמי זו הדרך שלכם להיות בעלים של קרקע פרטית בפרדס חנה | מספר המגרשים הפרטיים המוצעים למכירה מצומצם, זאת לאחר שמעל ל-300,000 מ"ר תחת התוכנית נמכרו למשקיעים (נדל"ן)
על אף היריבות הפוליטית המרה ארוכת השנים ביניהם, ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט שילם לשר איתמר בן גביר סכום של כ-35 אלף שקלים במסגרת הסדר פשרה בין השניים, כך פורסם הבוקר | הרקע להסדר הוא מתקפה הדדית בין בן גביר לבין רעייתו של בנט, גילת, בשנת 2020 (פוליטי)
השגריר דנון אירח עשרות שגרירים בחגיגת יום העצמאות באו"ם ושיגר מסר לתימן: "אם החות'ים והאיראנים רוצים לשחק באש – הם יגלו מהר מאוד שהאדמה שלהם תבער" (מדיני)
מקורבו של ראש הממשלה יעקב ברדוגו, ככל הנראה העביר לשורת שרים בליכוד מספר דרישות העוסקת בעולם התקשורת, וגם בנוגע למינויים אישיים במשרד ממשלתי | שרים בליכוד תקפו את ברדוגו וטענו כי "הוא מהלך אימים" על נבחרי ציבור (פוליטי)
נשיא ארה"ב טען הלילה כי שלושה חטופים נוספים מתו בשבי חמאס: "יש 21 חטופים בחיים - לפני שבוע זה היה 24, אבל עכשיו רק 21 מהם בחיים" | מטה משפחות: "דורשים מהממשלה: אם יש מידע שהוסתר מאיתנו, העבירו לנו אותו במידי" | גל הירש הבהיר: "24 מוגדרים חיים, והמשפחות מעודכנות בכל מידע שברשותנו" (ארץ)
ראשי מערכת הביטחון יצאו במתקפה על התנהלותה של קטאר, בכל הנוגע לקידום עסקת החטופים | זמיר: "קטר מפעילה לחצים נגדיים במגעים לעסקה, לעומת ההצעה המצרית" | בר: "צריך ללחוץ את ארה"ב שתלחץ עליה לפעול נגד חמאס" | סביבת ראש המוסד: "קטאר עשתה שינוי משמעותי" (מדיני)
ראש הממשלה נתניהו, שיגר מוקדם יותר היישר מהקריה בתל אביב עדכון בנוגע למצב הביטחוני | על התקיפות בתימן: "יש לי עיקרון פשוט: "עיניים תחת עין ושיניים תחת שן. מי שתוקף אותנו, אנחנו תוקפים אותו שבעתיים" | על החטופים: אני אומר לחמאס, אנחנו נקרע לכם את הצורה אם הם לא יחזרו" (פוליטי)
היועצת המשפטית לממשלה, ועד התביעה במשפט נתניהו, הסתירו לכאורה את ניגוד העניינים שהיה ביניהם מצוות ההגנה ומבית המשפט, למרות שהמידע היה חייב להיות גלוי | לפני כניסתה של היועמ"שית לתפקידה הציגה מיארה אתה הקשר החלקי עם אשל, אך בהסדר ניגוד העניינים העניין הושמט (משפט)
אחרי שהציל את הקואליציה, רה"מ נתניהו הודיע לסגן השר אלמוג כהן על סמכויותיו בתפקידו במשרד רה"מ | על פי ההודעה, כהן יהיה אחראי על קידום שדה תעופה בנגב, הרשות לפיתוח כלכלי בישובים דרוזיים, נציג רה״מ לטיפול בנפגעי מסיבת הנובה, מעבר צה״ל לנגב, ובנוסף יוזמן לדיונים הנוגעים לענייני בינה מלאכותית (פוליטי)
ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט הגיש לרשם המפלגות את המסמכים הנדרשים לרישום מפלגה פוליטית חדשה | המפלגה, הנושאת את השם "בנט 2026" נושאת בדגלה את גיוס כלל אזרחי ישראל ל"נטל הביטחוני, האזרחי והכלכלי" (חדשות, פוליטי)
ח"כ צבי סוכות הצהיר היום אמונים מחדש במליאת הכנסת | בטקס ההשבעה במליאה, אמר סוכות: "אני מתחייב לפעול בכל כוחי לחתירה לניצחון מוחלט על חמאס - עד להכחדתו המוחלטת" (כנסת)
למרות החקירה שנפתחה והניסיונות שנעשו, במח"ש לא הצליחו לפרוץ לטלפון האישי של חנמאל דורפמן - ראש לשכתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר | כזכור בית המשפט התיר לחדור לנייד האישי שלו (חדשות)
ראש הממשלה נפגש עם נשיא אקוודור נובואה בלשכתו בירושלים | נתניהו לנשיא: ״מעריכים את החלטתכם להקים מרכז חדשנות בירושלים; נחזק את הידידות בינינו בתחומי חקלאות, מים, הגנה וביטחון״ (מדיני)
שבועיים אחרי שהתמוטט, נפטר האברך הצעיר הרב ישראל נחמן דיווין זצ"ל, מחשובי תלמידי החכמים שנהג בהצנע לכת, והוא בן 32 בלבד • האב"ד הגר"ב גרבוז: "אין סעיף בשולחן ערוך שהמנוח לא ידע!" (חרדים)
0 תגובות