מעדן לשבת: כך מכינים חריימה איכותי

יש מסורת ומתכון מדויק המורים כיצד מכינים את המעדן החריף-חריף הזה, שעולה על שולחנם של רבים מדי שבת. אז איך עושים זאת? (משפחה)

5תגובות
(אלי אביב)

יש מסורת ומתכון מדויק המורים כיצד מכינים את המעדן החריף-חריף הזה, שעולה על שולחנם של רבים מדי שבת. אז איך עושים זאת?

חומרי ההכנה:

שתי כפות רסק עגבניות

כף פפריקה מתוקה

כף פפריקה חריפה

1/4 כפית קימל טחון

רבע כפית מלח

מיץ סחוט ממחצית לימון

מעט מים

6-7 שיני שום גדול

1/4 כפית כמון

1/4 עד 1/2 כוס שמן

1 ק"ג דג לוקוס, בורי או נסיכת הנילוס

כך תכינו:

לחמם את השמן בסיר רחב

להניח בקערה קטנה את רסק העגבניות, הפפריקה החריפה והמתוקה, השום הכתוש, המלח והמים ולערבב לעיסה.

להניח את העיסה על השמן החם ולטגן מעט.

מאוחר יותר, להניח את הדגים בסיר ולבשל ברתיחה כעשר דקות.

בשלב הזה, מוסיפים לתבשיל רבע כפית כמון, קימל טחון ואת מיץ הלימון. להמשיך בבישול כמה דקות עד שהדגים מוכנים היטב.

בתאבון.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

5
הערה: לפני שמכניסים את הדגים צריכים לתת בישול טוב לרוטב ולהפוך אותו לרסק טוב מבחינת ההכרב שלו והסמיכות שלו. רק לאחר מכן צריכם להכניס את הדגים ולהוסיף מים וכמובן: כמון - יחד עם הקרויה -(קימל)
חמסה וחו'ץ
4
אומרים רביכה ולא עיסה
דקדקני
3
וזה לא פחות חריף מפלפל
אשכנזי מרוקאי
2
את/ה בא-מ-ת אשכנזי? פעמיים חריימה בזמן כה קצר? ד"א זה מאוד טעים אבל נוותר על הקימל והכמון..
לצ. יעקבסון
1
לא הגיוני
מזל

עוד באוכל ומתכונים:

ש

סוד השף

הבצק רך, הקרום קריספי, והביס – לא מהעולם הזה. הקובה המטוגנת הזו תשדרג לכם כל ארוחה ותעלים כל שאריות | מתכון מדויק, שלב אחרי שלב – כולל כל הסודות הקטנים (אוכל ומתכונים)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן|מקודם
ש

כמו השפים

אוהבים נתחים מיוחדים ל'על האש'? הגיע הזמן לעשות את זה כמו שצריך, בדיוק כמו השפים הגדולים. לשם כך מציעה חנות הבוטיק של "מיט צ'ויס", יצרנית בשרים טריים ומוקפדים מגוון גדול של בשרים פרימיום בכשרות בד"ץ מהדרין בראשות הגר"א רובין שליט"א (חדשות האוכל)

כיכר בשיתוף מיט צ'ויס|מקודם

מתכון ובריא וטעים

אם אתם מחפשים סלט מרענן עם טעמים טרופיים ומרקמים מגוונים, הגעתם למתכון הנכון! קינואה קלה ומאווררת, מנגו מתוק, אגוזי מלך קראנצ'יים ורוטב לימוני-דבש שמפולפל בשלווה – כל ביס כאן הוא חגיגה של טעמים | הסלט הזה לא רק יפה, אלא גם שומר על טריות לזמן ארוך, מושלם לארוחה קלה או כתוספת צבעונית בכל שולחן (אוכל ומתכונים)

||
2
ש

טעם של עוד

ביס אחד מהאוסובוקו הזה ייקח אתכם לטוסקנה בלי לצאת מהבית. נתחים עסיסיים, יין חצי יבש, ושזיפים מתקתקים – כל הטוב בסיר אחד. הכירו את המתכון המנצח של השף אוראל בראל (אוכל ומתכונים)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן|מקודם
ש

עליית מחירים

תנובה הודיעה היום ללקוחותיה בשוק הקמעונאי והמוסדיעל עדכון מחירי מוצרי החלב המפוקחים והלא מפוקחים של החברה | עדכון המחירים נובע מעלייה במחיר החלב הגולמי ומדדים נוספים (צרכנות)

כיכר בשיתוף תנובה|מקודם
ש

חוויה קולינרית

ככה נראית חוויה קולינרית בלתי נשכחת: אנטריקוט הר חוצבים מזמינה אתכם לערב שכולו יוקרה, איכות וטעם – וגם… אירועים פרטיים ועסקיים באווירה שאין כמותה! (חדשות האוכל)

כיכר בשיתוף אנטריקוט|מקודם

יכבוש אתכם

אחרי שבוע של מצות, הגיע הזמן ללחם אמיתי – רך, ריחני וממכר. לחם תלישה בציפוי שמן, שום ואורגנו שימלא את הבית בריח של בית ויחזיר לכם את החשק לארוחות. כל תלישה היא ביס של ניחומים שאי אפשר להפסיק לטרוף (אוכל ומתכונים)

||
7
ש

זנב השור

מחפשים מתכון שישאיר את כולם פעורי פה? | הנה מתכון שמחמם את הלב והנשמה, מושלם לשבת או לארוחת חג משפחתית | תבשיל זנב שור ברוטב יין אדום משובח מאת השף אוראל בראל

כיכר בשיתוף וול-דאן|מקודם
ש

פריכות וטעמים עמוקים

כרובית רכה ועדינה מתחבאת בתוך מעטפת בשר עסיסית, מתובלת בדיוק במידה הנכונה. הטיגון מעניק לה פריכות זהובה, והבישול ברוטב עמוק וסמיך מחבר בין כל הטעמים לחוויה מושלמת. ביס אחד, ואתם כבר מכורים! (אוכל ומתכונים)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן|מקודם

לפסל ולכל השנה

העוגה הזו היא תענוג לכל החושים – בלי גלוטן, מושלמת לפסח ולכל השנה. עם בסיס קוקוס ואגוזים, קרם שוקולד עשיר וציפוי ריצ' קצפתי, היא קינוח שמספיק קל כדי להכין וגדול בשביל לפנק את כולם! (אוכל ומתכונים)

||
21
ש

חסר תקדים!

חדרה, אחת הערים המתפתחות ביותר בישראל, נמצאת כעת במרכזו של גל פיתוח חסר תקדים | העיר, שמשלבת בין היסטוריה עשירה לתשתיות מודרניות, מושכת אליה משקיעים מכל רחבי הארץ להשקעה במגוון פרויקטים. כעת, חברת נדל"ן בבני בברק, הודיעה שתקצה 3 דונם להסכם שיתוף מיוחד למגזר החרדי בלבד (נדל"ן) 

כתבה מקודמת|מקודם
ש

טעמים מושלמים

הסיר הזה מתחיל עם פרוסות בשר מספר 8 (שריר הזרוע), נתח בשר איכותי ומרקם רך במיוחד, שמתבשל lentamente (לאט) עד שהוא סופג את כל הטעמים שמסביב. הפרוסות האדומות של הבשר נמסות בפה, רכות ועסיסיות | לאורך הבישול, מצטרפים לסיר פרחי כרובית טריים, שהופכים רכים ומלאים בטעמים. כל פרח של כרובית, במרקם הנפלא שלו, סופג את הרוטב העשיר של הבשר ומוסיף לתערובת את המתיקות והמרקם הייחודי של הירק, שמשתלב בצורה מושלמת עם טעמי הבשר (אוכל ומתכונים)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן|מקודם
ש

טכנולוגיה מתקדמת

בוש וסימנס מציגות את סדרת הפרימיום של התנורים הבנויים תוצרת גרמניה, עם תכנית הפירוליזציה לניקוי עצמי ושריפת שומנים בכ- 480 מעלות, שמכשירה את התנור לפסח בלחיצת כפתור לרמת 'ליבון חמור' (צרכנות)

כיכר בשיתוף בוש|מקודם
ש

כשכולם מרוצים

על ארוחת גורמה שבושלה ב-3 דקות, אמא שמעדיפה סמרטוט וג'ל אורנים על פני הילדים שלה ופיצה שהיא פיצוי מושלם לתקופה | התחילה עונת ה"אוכלים ג'אנק פוד כי אין זמן לבשל וחשק ללכלך את המטבח כשכל הבית על גלגלים". אז אם כבר הולכים על אוכל מוזמן, לפחות שיהיה טעים ומפנק | וכעת גם במבצע משתלם: פיצה ב- 55 ₪ בהזמנת 2 מגשים: קוד קופון לגולשי כיכר: 5575 (חדשות האוכל)

ציקי גל|מקודם
ש

ברמה הגבוהה ביותר

אם תתבוננו בתווית 'הרצוג', תגלו לא רק יין משובח, אלא סיפור של תשעה דורות של תשוקה, מחויבות ואהבה ליין. ממסדרונותיו של הקיסר פרנץ יוזף ועד לכרמים שטופי השמש של קליפורניה – משפחת הרצוג ממשיכה לייצר יינות ברמה הגבוהה ביותר, עם כבוד למסורת היהודית (חדשות האוכל)

כיכר בשיתוף הרצוג|מקודם
ש

בשווי מאות שקלים 

כחלק ממחויבותה לקהילה, תנובה מתגייסת להחזיר את תחושת הבית לאלפי המשפחות החוזרות לעיר לאחר כשנה וחצי, ולקראת חג הפסח תמלא את המקררים במוצרי חלב ומזון לכ-2,000 משפחות, כדי לאפשר להן לחזור לשגרה עם דאגה אחת פחות (בארץ)

כיכר בשתוף תנובה|מקודם
ש

זמינה במלאי

עם הטויוטה סיינה, נסיעות משפחתיות יהפכו לחוויה שלא תרצו שהיא תיגמר | אם נמאס לכם להתפשר על “משפחתיות” צפופות, זה הזמן להכיר את הסיינה – מיניוואן מרווחת בגודל מלא- והפעם גם עם מנוע היברידי חסכוני! (רכב)

כיכר בשיתוף טרגט|מקודם
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות