כיכר השבת

מתכון לקציצות בשר וטחינה עסיסית בפיתה - פיקניק בסטייל

לפנק לפנק: יוצאים לפיקניק? הנה המנה שתהפוך אותו לחגיגה אמיתית: מתכון לקציצות בשר עשויות היטב וטחינה ביתית עסיסית שדוחפים בפיתה ומגישים עם סלט עגבניות מתובל בפיקנטיות (מתכונים, אוכל)

3
מורן פינטו | כיכר השבת | כ"ו באב | 11.08.15
קציצות בשר וטחינה עסיסית בפיתה. לפנק לפנק
קציצות בשר וטחינה עסיסית בפיתה. לפנק לפנק (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 500 גרם בשר בקר עם שומן
  • 200 גרם בשר כבש טחון
  • 2 בצל לבן
  • 10 שיני שום
  • 2 ביצים
  • עד 1/2 כוס פירורי לחם (לייצוב העיסה)
  • 1 כף בהרט
  • 1/2 כף כמון טחון
  • 1 כף שטוחה מלח
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • לטחינה:
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 3/4 כוס מים קרים
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 לימון סחוט היטב
  • 2 שיני שום
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1 כפית שטוחה מלח

אופן הכנת קציצות בשר וטחינה ביתית:

רגע לפני: יוצאים לפיקניק? הנה המנה שתהפוך אותו לחגיגה אמיתית: מתכון לקציצות בשר עשויות היטב וטחינה ביתית עסיסית שדוחפים בפיתה ומגישים עם סלט עגבניות מתובל בפיקנטיות.

הכנת הטחינה:
• מעבדים במעבד מזון את כל מרכיבי הטחינה, עד לקבלת ממרח אחיד. שומרים במקרר ופונים להכנת הקציצות.

הכנת הקציצות:
• קוצצים דק את הבצל, ומטגנים עם מעט שמן עד להזהבה. מסירים מהאש.

• כותשים את השום ומעבדים בקערה יחד עם הבשרים, הבצל המטוגן, הביצים, התבלינים ופירורי הלחם - עד לקבלת עיסה אחידה. מכסים את הקערה ומכניסים למקרר למשך שעה. מוציאים, ולשים שוב את העיסה.

• יוצרים קציצות בגודל שווה, משמנים פלנצ'ה או מחבת פסים, מחממים היטב ומטגנים את הקציצות 2 דקות מכל צד. מוציאים לנייר סופג.

• במקביל, מכינים את הסלט: קוצצים 5 עגבניות מוצקות, 1 בצל סגול, 4 שיני שום ופלפל חריף אחד (מסירים את הגרעינים), מתבלים מעט שמן זית, מלח ולימון סחוט ומערבבים היטב.

אופן ההגשה: בכל חצי פיתה מכניסים 2 קציצות, מזלפים מעל טחינה בנדיבות, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים לצד סלט העגבניות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
של הגריל , כדאי לשים מעט מים בתבנית מתחת , זה שומר על העסיסיות של הבשר , בתאבון
יעל13.08.15
1
לא חייבים לדחוף סוכר לסלט טחינה , זה ייצא משובח גם בלי ,ואת הקציצות אפשר לעשות בגריל , על רשת המתכת , זה בשר מספיק שמן ,ייצא מצוין , אוכל יכול לצאת טוב בלי טיגון וסוכר , בתאבון
יעל13.08.15
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

טכנולוגיה חסכנית

כך תתחילו את הקיץ עם עו"ש מאוזן- חודש ראשון חינם>>> 

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים

האברך הזה קנה בית בבניין מפואר בגוש דן >>

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם