כיכר השבת

מיוחד לשבת: מתכון לחמין הלוהט של צביקה

בכל יום שישי צביקה נכנס למטבח ומעמיד קדרה לוהטת של חמין מהביל, עשוי היטב, עשיר בבשר רך וקטניות ובעל גוון עמוק אחרי הבישול הארוך. מתכון לחמין שאתם חייבים לנסות (מתכונים, אוכל)

2
כיכר השבת | י"ג בחשוון | 06.11.14
החמין הלוהט של צביקה
החמין הלוהט של צביקה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 750 גרם בשר (מס' 5) מופשר
  • 5-6 תפוחי אדמה
  • 1 כוס שעועית מעורבת (חום ולבן) ששרתה לילה במים
  • 1/2 כוס אורז לבן
  • 1 בצל גדול
  • 5 שיני שום
  • פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן לטיגון

אופן הכנת חמין:

רגע לפני: בכל יום שישי צביקה נכנס למטבח ומעמיד קדרה לוהטת של חמין מהביל, עשוי היטב, עשיר בבשר רך וקטניות ובעל גוון עמוק אחרי הבישול הארוך. השבוע, בפרץ של נדיבות, הסכים צביקה לחלוק את סודות החמין עם קוראי מדור האוכל של כיכר השבת. בקיצור, זה מתכון לחמין (או הצ'ולנט) שאתם חייבים לנסות.

שימו לב: יש להשרות את השעועית לילה לפני במים.

• חותכים את הבשר לקוביות, מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לריבועים גסים.

• קוצצים את הבצל, פורסים את שיני השום לפרוסות ומטגנים בשמן שחומם בסיר עמוק, עד להזהבה.

• מוסיפים את קוביות הבשר לסיר. מבשלים על אש גבוהה במשך 15 דקות. מנמיכים לאש קטנה, ומבשלים במשך 15 דקות נוספות.

• ממלאים את הסיר במים, עד לכיסוי הבשר, ומשאירים אותו להתבשל במשך שעה.

• מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה והשעועית (ניתן להוסיף חצי כוס גריסים), מתבלים בפפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומבשלים במשך 30 דקות נוספות.

• מעבירים את האורז לשקית ניילון גדולה, שופכים פנימה בזהירות 2 כוסות מים וקושרים היטב. מכניסים את השקית לתוך סיר החמין, ויוצרים בה 2 חורים בעזרת מזלג, כדי שהאורז יספוג את טעמי החמין. משאירים את הקשר של השקית מחוץ לסיר, כדי שהאורז לא "יטבע". מבשלים במשך 10 דקות נוספות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
חסר מלא מצרכים אולי לבחורי ישיבה זה מתאים.
הרשל06.11.14
1
מעולה!!!!!
ח13.07.17
אולי גם יעניין אותך
חמין

קישקע פרווה מסורתי שתמיד מצליח!

בעריכת טובה אור | 31.08.23
ש

לכבוד שבת

מבשלים עם וול דאן: קציצת "סרה" עולמית לחמין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מבשלים עם וול דאן: חמין מרוקאי חגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת: חמין עם נקניקיות בשר וקישקע

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 20.05.21

לכבוד שבת

קישקע פרווה: מושלם לצ'ולנט בשבת חורפית

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 28.01.21
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם
ש

שבת עם וול דאן

עתידות: לשבת הקרובה תכינו צ'ולנט חורפי משובח

שף דודו אסרף בשיתוף וול דאן | מקודם

ליל שישי בכיכר

מגיעים בשביל הצ'ולנט, נשארים לנייעס

מורן פינטו וחיה כהן | 21.12.17

ליל שישי בכיכר

צפו: לכאן באים בוגרי צ'ולנטיות אפופות עשן

מורן פינטו וחיה כהן | 14.12.17

ליל שישי בכיכר

צפו: צ'ולנט נדיב באווירה של עיירה חסידית

מורן פינטו וחיה כהן | 07.12.17
ש

יותר קל ממה שאתם חושבים

איפה עוד תקבלו 52 שקל לשעה?

כיכר בשיתוף מטרופולין | מקודם

חמין נשיאותי

לכבוד שבת: הצ'ולנט שאיוונקה טראמפ מבשלת

כיכר אוכל | 16.02.17

לכבוד שבת

הגרסה היוונית לצ'ולנט: סטיפאדו בשר ובצל

כיכר אוכל | 14.01.16

חמין לשבת, הגירסה המרוקאית

איטל קציר | 18.06.10

מתכון לשבת: חמין בטעם שלא הכרתם

צ´ יעקובסון | 12.03.10
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם