כיכר השבת

ליל שישי בכיכר

אלט נוי שטעטאל'ע: צ'ולנט משובח באווירה של עיירה חסידית

"אלט נוי שטעטאל'ע" הוא בית אוכל יהודי שפתוח לקהל הרחב רק בליל שישי ומציע חוויה של שולחן שבת חסידי - ביום חמישי. אז מה תקבלו שם וכמה יעלה התענוג? יצאנו לבדוק (אוכל)

24
מורן פינטו וחיה כהן | כיכר השבת | י"ט בכסלו | 07.12.17
שולחן שבת חסידי - ביום חמישי (צילום: כיכר השבת, מוזיקה: יוסף משה כהנא / 'מזרח טיש')

בכל ימות השבוע, משמש המקום של "אלט נוי שטעטאל'ע" כאולם לאירועים, אך ביום חמישי בערב, המקום מוקדש לליל שישי, אוכל יהודי וגולת הכותרת - הצ'ולנט של ר' משה קרקובסקי, הבעלים.

בשל העובדה שנערכים אירועים במקום, החלל גדול ומרווח ונעים לשבת בו גם כשהוא מלא באנשים. בעל הבית והצוות מעניקים לנו שירות אדיב ומהיר, ונראה שמרבית האנשים שפוקדים את המקום עושים זאת באופן קבוע. ההזמנות מתבצעות ללא היסוסים מול תפריט - לאף אחד אין ספק מה מגישים כאן.

אמנם הגענו בשביל הצ'ולנט, אך המקום מציע חוויה של שולחן שבת חסידי אותנטי ולא יכולנו לוותר עליה. בתחילה, הוגשו לנו קרקרים לצד מגוון סלטים מהמעדנייה שפועלת במקום; ארבעס רכים כמו חמאה, כבד קצוץ שעשוי במקום, סלט עגבניות חריף-מתוק, שלושה סוגים של הערינג - הערינג בחרדל, הערינג פיקנטי וסלט הערניג עם פלפלים. מתאבנים ראויים שעושים חשק להמשיך - אז המשכנו לצלחת של געפילטע פיש וסלמון קר, שניהם עשויים בסגנון אמריקאי. כלומר, מתוקים כמו שבארה"ב כל כך אוהבים. אכלנו אותם עם מיני חלות חצי-מתוקות שמתאימות בדיוק לגודל המנות.

אמרו שולחן שבת מלא - וקיימו. בשלב הבא הוגשו לנו פרוסות קורנביף לצד יאפצ'ק - קוגל בשר (בהשגחה פרטית בשבוע שעבר עלה מתכון נהדר ליאפצ'ק ששווה לנסות). אם אתם קצרים בזמן, כדאי שתחליטו מראש - קורנביף ויאפצ'ק או מנת צ'ולנט הגונה. בשבת, הזמירות ודברי התורה נותנים מרווח נשימה לעיכול, אך כשיוצאים לאכול בחוץ, חשוב לזכור שמדובר בשלוש מנות שיכולות להיות עיקריות בפני עצמן, מה שצריך להיות שיקול שאין להתעלם ממנו לפני שמזמינים את המנות.

ר' מוישה, מה עם הצ'ולנט? אנחנו לא מספיקות לתהות, וכבר נוחתת על שולחננו צלחת מהבילה ונדיבה עם נתחים של בשר, מח עצם, תפוחי אדמה, גריסים ושעועית. כל מה שנותר לנו היה להתפלל שזה טעים כמו שזה נראה.

והצלחת לא אכזבה. היו שם נתחים של בשר מס' 8 שבושלו בסיר שבילה זמן איכות על פתיליית נפט. העובדה שהנתחים בושלו בשלמותם, מיצתה היטב את כל מה שטוב בנתח הספציפי הזה שמתאים במיוחד לבישול ארוך כשהוא שלם (אם פורסים אותו, הוא מתפורר לחלוטין). זהו נתח עם בשר רך יחסית מבין הנתחים שמיועדים לבישול ארוך והוא מלא ברקמות חיבור שמעניקות לו עסיסיות וטעם.

בנוסף, הפתיליות עליהן מתבשל הצ'ולנט אחראיות לארומה שמתפשטת במקום ועוטפת אותך מהרגע שנכנסת. המבוגרים מבינינו - או אלה שיש להם סבתא שלא מוותרת על עקרונות הבישול מבית אמא ("כן! סבתא יוכבד מרחובות!") - יזרקו שנים אחורה, טובעים בנוסטלגיה מחממת לב.

לצד נתחי הבשר, מילאו את הצלחת עצם מח שמוסיפה שומן משובח, תפוחי אדמה, גריסים ושעועית.

חשבון בבקשה

סלט הערינג - 19 שקלים
וואייט פיש - 10 שקלים לקציצה
נתח סלמון - 12 שקלים
קורנביף - 18 שקלים ל-100 גרם, 180 שקלים ל-1 ק"ג
יאפצ'ק - 9 שקלים ל-100 גרם
צ'ולנט - 33 שקלים / 40 שקלים / 50 שקלים, בהתאם לגודל הצלחת

אלט נוי שטעטאל'ע, רחוב יחזקאל פינת בן ציון גול, ירושלים

תוכן שאסור לפספס
24 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
13
מגרה
רחלי20.07.20
12
הרגע חזרתי משם. את המסקנה בקיצור כתבתי בכותרת: "אכזבה רבתי" !!! ולחדשות בהרחבה: הטשולנט מיימי בעליל. הקישקע סביר אבל קר כמו יק'ה בגיל העמידה. הקיטניות אכן מבושלים כל צרכם וראויים בהחלט לאכילת אדם, אבל אינם מתקרבים לדרגת הבשלות המינימלית הנדרשת מטשולנט שדורשים עבורו תשלום (פתחתם פעם שימורי שעועית ב
טשולענטער28.12.17
11
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שני 08.12.17

הצגת כל התגובות

10
למיניהם. בבית ישראל אומרים שזה משהו מיוחד, כאן אתם מפרסמים שמשהו מיוחד. על הדר גאולה אומרים משהו מיוחד. ברחביה יש משהו מיוחד וכו וכו. איך נדע לאן ללכת?
אני10.12.17
9
הייתי שם הערב. בצולנט אין על מה לדבר על הצמות מוח. אין צ'ולנט הפתילה. ובקושי יש בשר. הצולנט לא רע בכלל (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יהודה08.12.17
8
שאת מכניסה לפה את האוכל לפחות תגידי וואו איזה טעים וכו' משהו משהו וכו' בכל זאת יהודי טרח בשבילך... הרב אלישיב פסק: לברך ע"ז "ברכת האורח"...
נעלבתי בשבילו08.12.17
7
מוישלה , אין על האוכל שלך . אתה כנראה אחד השפים הכי גדולים של הציבור החרדי אבל המחיר קצת יקר. כנראה בשביל לאכול אוכל טעים ברמה צריך להיות עשיר...
מוישה קרוקובסקי07.12.17
6
איזה הכשר יש לו אם בכלל
שמעון07.12.17
5
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מיקי07.12.17
4
מה הכשרות (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אלמוני07.12.17
3
אני זוכר אותו במקור ברוך ואחכ בבית ישראל. מתגעגע לטשולנט שלו. אחד הטובים
ברוך09.12.17
2
אין מצב בחיים 12 שח למנת סלמון. ככל הנראה טעות (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
לוי 08.12.17
1
מומלץ ביותר, אוכל משובח ביותר, יש השראה ואוירה מיוחדת במקום (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
רחל רובינפלד 09.12.17
אולי גם יעניין אותך
חמין

קישקע פרווה מסורתי שתמיד מצליח!

בעריכת טובה אור | 31.08.23
ש

לכבוד שבת

מבשלים עם וול דאן: קציצת "סרה" עולמית לחמין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מבשלים עם וול דאן: חמין מרוקאי חגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת: חמין עם נקניקיות בשר וקישקע

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 20.05.21

לכבוד שבת

קישקע פרווה: מושלם לצ'ולנט בשבת חורפית

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 28.01.21
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם
ש

שבת עם וול דאן

עתידות: לשבת הקרובה תכינו צ'ולנט חורפי משובח

שף דודו אסרף בשיתוף וול דאן | מקודם

ליל שישי בכיכר

מגיעים בשביל הצ'ולנט, נשארים לנייעס

מורן פינטו וחיה כהן | 21.12.17

ליל שישי בכיכר

צפו: לכאן באים בוגרי צ'ולנטיות אפופות עשן

מורן פינטו וחיה כהן | 14.12.17

חמין נשיאותי

לכבוד שבת: הצ'ולנט שאיוונקה טראמפ מבשלת

כיכר אוכל | 16.02.17
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

לכבוד שבת

הגרסה היוונית לצ'ולנט: סטיפאדו בשר ובצל

כיכר אוכל | 14.01.16

מנה לשבת: החמין הלוהט של צביקה

כיכר השבת | 06.11.14

חמין לשבת, הגירסה המרוקאית

איטל קציר | 18.06.10

מתכון לשבת: חמין בטעם שלא הכרתם

צ´ יעקובסון | 12.03.10
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם