כיכר השבת

מתכון לסירות חצילים במילוי גבינות ועשבי תיבול

מנה נפלאה לאירוח או סתם כשמתחשק משהו טעים לגוון איתו את היום: סירות חצילים ממולאים בגבינות ועשבי תיבול, אפויים בתנור. מתאים כמנה ראשונה או עיקרית (מתכונים, אוכל)

2
כיכר השבת | ה' באלול | 31.08.14
סירות חצילים במילוי גבינות ועשבי תיבול
סירות חצילים במילוי גבינות ועשבי תיבול (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 חצילים קלים ארוכים
  • 2 שיני שום
  • 2 עגבניות בינוניות
  • צרור עלי פטרוזליה
  • צרור עלי בזיליקום
  • 150 גרם גבינת חמד
  • מלח ופלפל
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

רגע לפני: מנה נפלאה לאירוח או סתם כשמתחשק משהו טעים לגוון איתו את היום: מתכון לסירות חצילים ממולאים בגבינות ועשבי תיבול, אפויים בתנור. מתאים כמנה ראשונה או עיקרית.

• מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• חוצים את החצילים לאורכם, כדי לקבל 6 סירות.

• מחממים מספר כפות שמן במחבת, מכניסים את הסירות כשהן הפוכות, כלומר כאשר הבשר כלפי מטה. סוגרים את המכסה ומבשלים כך במשך 15 דקות.

• מוציאים בזהירות את הסירות מן הסיר (זהירות: הן רכות), ומניחים אותן על משטח עבודה.

• בינתיים, עד שסירות החצילים יתקררו, מגרדים את העגבניות או קוצצים לקוביות קטנות, כותשים את שיני השום, קוצצים דק את הפטרוזיליה והבזיליקום, מגרדים גס את הגבינה בעזרת פומפייה ומעבירים הכל לקערה.

• בעזרת כף, מוציאים את בשר החציל, ליצירת שקע למילוי בסירות. קוצצים מעט בעזרת סכין את בשר החציל.

• מוסיפים את בשר החציל לקערת העגבניות, עשבי התיבול והגבינה, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים לתערובת אחידה וכבדה, טועמים ומשפרים תיבול אם צריך.

• מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים עליה את הסירות, ממלאים אותן בתערובת המילוי באופן שווה, ומזלפים מעל כל חציל ממולא, מעט שמן זית מלמעלה.

• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש, למשך 25 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
אם אין מחבת בגודל שיכיל את 6 סירות החצילים - יש בעייה!
Miriam Rauch13.01.20
1
תמיד יוצא לראות מתכונים שרעבים ואין כח להכין
ליטל09.12.15
אולי גם יעניין אותך
ממולאים
ש

אף אחד לא ירגע עד שהסיר הזה לא יחוסל

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בצלים ממולאים נפלאים שכל אחד יכול להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

אוכל של בית

פלפלים ממולאים בשר ואורז ברוטב עגבניות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה אוכלים היום?

ריח של בית: פלפלים ממולאים בבשר ואורז

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 27.10.21

לכבוד שבת

כרוב ממולא בבשר ואורז ברוטב עגבניות

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 18.03.21
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים היום?

לכבוד הסערה: כך תכינו קובה סלק מושלם

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 16.02.21

מתכונים לשבועות

שבועות - התחלנו: בצלים ממולאים חלומיים

מורן פינטו | 25.05.20

מה נאכל היום?

פלפלים ממולאים בקינואה ושעועית שחורה - בסגנון מקסיקני

כיכר אוכל | 26.11.19

הארוחה החשובה ביום

סירות אבוקדו אפויות עם ביצת עין וסלמון מעושן

כיכר אוכל | 12.11.19
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים!

הזוי: מזכיר בת"ת ניצל מחוב של מיליון שקל

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

מה נאכל היום?

מתכון לקנלוני במילוי עוף ובטטה - ברוטב עגבניות

אושרית אברג'יל | 04.09.19

מה נאכל היום?

מפרום בתוספת בצלצלים

אושרית אברג'יל | 02.09.19

מיוחד לתשעת הימים

בצלים ממולאים בריזוטו וגבינות ברוטב פטריות, ערמונים ויין לבן

אושרית אברג'יל | 05.08.19

מה נאכל היום?

בסיר אחד: קישואים ממולאים וקציצות ברוטב עגבניות

אושרית אברג'יל | 02.07.19
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? עגבניות ממולאות בכל טוב

כיכר אוכל | 22.11.15

סירות חצילים במילוי עגבניות וגבינות

כיכר השבת | 28.08.14

סירות קישואים במילוי ירקות מוקפצים

כיכר השבת | 19.08.14

ארוחה ל-2 סועדים

ממולאים עסיסיים כמו של סבתא

כיכר אוכל | 14.06.14
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

ארוחה ל-6 סועדים

ממולאים עסיסיים כמו של סבתא

מורן פינטו | 04.06.14