כיכר השבת

תוצרת בית

מתכון לרוטב עגבניות צלויות עם עשבי תיבול - לפסטה, פיצה או כמטבל

כן, אתם יכולים לקנות רוטב עגבניות מוכן, אבל האופציה הזו מסעירה הרבה יותר: מתכון לרוטב עגבניות צלויות עם עשבי תיבול שללא ספק תכינו שוב ושוב. בונוס: הרוטב הזה מעולה לניצול עגבניות שהבשילו יתר על המידה ובמקום לזרוק אותן, יש לכם שימוש מצוין בהן (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ל' בחשוון | 28.11.19
רוטב עגבניות צלויות
רוטב עגבניות צלויות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה110 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 ק"ג עגבניות בשלות
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 4-6 שיני שום
  • 2 ענפי רוזמרין טרי
  • קומץ עלי תימין טריים קטנים
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם

להרכבת הרוטב:

  • 2 בצלים סגולים, קצוצים דק
  • 2-3 שיני שום, פרוסות דק
  • 2 כפיות תערובת עשבי תיבול איטלקית
  • 1-2 כפיות פפריקה מעושנת
  • מלח ופלפל שחור
  • 1-2 כפיות סוכר (לא חובה)
  • 1/2 או 1 כוס ציר מרק ירקות (ניתן להחליף במים עם מעט אבקת מרק)

אופן ההכנה:

4 כוסות של רוטב עגבניות

1. מסדרים את העגבניות בשכבה אחת על תבנית גדולה, מזלפים מעל את שמן הזית ומסדרים בין העגבניות את השום, ענפי הרוזמרין ועלי התימין. מפזרים על הכל את הצ'ילי, מלח ופלפל שחור ומערבבים בעדינות.

2. צולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 30-45 דקות או עד שהעגבניות רכות ומתחילות להיחרך. מוציאים מהתנור.

3. בסיר עמוק, מחממים 2-3 כפות שמן ואז מוסיפים את הבצלים הסגולים ומטגנים אותם לריכוך במשך כמה דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את תערובת עשבי התיבול, הפפריקה, מלח ופלפל שחור והעגבניות הצלויות (כל תכולת התבנית).

4. מערבבים ומפזרים על הכל את הסוכר ועליו יוצקים את ציר המרק. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 15-20 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט. בשלב זה תוכלו לטחון את הרוטב למחית חלקה או להשאירו במרקם גס, לבחירתכם.

ניתן להשתמש ברוטב מיד, להקפיא עד חודש בשקיות זיפלוק (כך קל יותר להפשיר אותו) או בכלי אטום במקרר עד שבוע.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
רטבים וממרחים

רוטב ירוק קטיפתי לסלט ובעצם לכל דבר

כיכר אוכל | 12.12.22

מה אוכלים היום?

מרק שהוא גם רוטב מושלם לפסטות שמנמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מושלם

מטבל ירקות וגבינה או הממרח הבא לכריך שלכם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

תוצרת בית

עגבניות מיובשות שהולכות כמעט עם הכל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.04.22

פורים כבר כאן

למשלוח מנות אישי: ריבת תותים מיוחדת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מנגבים בבית

אוהבים חומוס? כך תכינו בבית ממרח טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

בריא יותר

כך תכינו בבית ממרח נוטלה מהדרין - פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22

תוצרת בית

כן, זה אפשרי: מיונז טבעוני טעים ללא ביצים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.12.21

מיוחד

ריבת קישואים שהיא כל מה שטוב בחורף

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

תוצרת בית

כך תכינו בעצמכם ממרח נוטלה כשר למהדרין

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.10.21

תוצרת בית

בריאה יותר, טעימה לא פחות: גבינה פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.10.21

סלט לשבת

תראו כמה שזה יפה: חומוס סלק ורוד מהפנט

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.10.21

תוצרת בית

שמנת חמוצה פרווה זה אפשרי ואפילו טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 27.10.21
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

תוצרת בית

סחוג ירוק חריף שכל אחד צריך תמיד במקרר

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 25.10.21

תוצרת בית

צ'אטני סלק: תוספת מושלמת כמעט לכל דבר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.10.21

תוצרת בית

לכריך מתוחכם יותר: ממרח גרעיני חמנייה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.10.21

תוצרת בית

ממרח תמרים חלק וקרמי מ-2 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.10.21
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

תוצרת בית

ממרח גרעיני דלעת טבעי, בריא וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 04.10.21

רכיב סודי שמנצח כל מנה

רוטב עשבי תיבול פיקנטי וסמיך שהולך עם הכל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.08.21

מה אוכלים היום?

פסטה ברוטב בשר שכל אחד צריך לדעת להכין

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.08.21