כיכר השבת

תוצרת בית

מתכון לרוטב מרינרה קלאסי שכל אחד צריך לדעת להכין

במקום הראשון ברשימת המוצרים שפשוט אין סיבה לקנות בחוץ מככב ללא ספק רוטב המרינרה האיטלקי: רוטב עגבניות מעולה מרכיבים בסיסיים והטריקים לרוטב מרינרה בדיוק כמו בדרום-איטליה (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ו' בכסלו | 22.11.20
רוטב מרינרה קלאסי
רוטב מרינרה קלאסי (צילום: Anshu A on Unsplash)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 800 גרם עגבניות שלמות מקולפות בקופסת שימורים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 7 שיני שום, מקולפות וקצוצות
  • 1 פלפל צ'ילי קטן, מיובש או קורט של שבבי צ'ילי גרוס
  • 1 כפית מלח גס
  • 1 גבעול בזיליקום גדול או 1/4 כפית ארוגנו מיובש

אופן ההכנה:

כמות: 1/2 3 כוסות של רוטב = מתאים לבישול של 450 גרם פסטה יבשה, פיצה, לזניה וכל שימוש אחר שתרצו

1. יוצקים את כל תכולת קופסת שימורי העגבניות לקערה גדולה ומועכים אותן בידיים. יוצקים 1 כוס מים לקופסת השימורים כדי לנצל כל טיפת נוזל עגבניות שנותר בפנים ושומרים בצד להמשך.

2. במחבת גדולה (ולא בסיר עמוק) על אש בינונית, מחממים את שמן הזית וכשהוא חם, מוסיפים את השום. מטגנים עד שעולות בועות סביב השום (לא מחכים שהוא ישחים) ומוסיפים מיד את העגבניות המעוכות ואת המים שערבבנו את השאריות בקופסת השימורים.

3. מוסיפים גם את הצ'ילי והאורגנו (אם משתמשים בו ולא בבזיליקום), מתבלים במלח, מערבבים ולאחר דקה מניחים מעל את גבעול הבזיליקום בשלמותו (אם משתמשים בו ולא באורגנו) ונותנים לו לכמוש ולשקוע עצמאית אל תוך הרוטב.

4. מבשלים הכל במשך 15 דקות, עד שהרוטב מבעבע ומסמיך ומעל מצטברת שכבת שמן בגוון כתום עמוק. בשלב זה מוציאים מהרוטב את פלפל הצ'ילי והבזיליקום, מערבבים ומסירים מהאש. אם משתמשים באורגנו, אז לאחר 10 דקות בישול טועמים ומוסיפים עוד מלח ואורגנו, אם צריך.

משתמשים ברוטב מיד או שומרים בכלי אטום במקרר.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
וואהו . נשמ ע עסיסי. אשמח לדעת האם אפשר להקפיא. ולאיזה מתכונים זה מתאים.
חני26.11.20
רטבים וממרחים

רוטב ירוק קטיפתי לסלט ובעצם לכל דבר

כיכר אוכל | 12.12.22

מה אוכלים היום?

מרק שהוא גם רוטב מושלם לפסטות שמנמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מושלם

מטבל ירקות וגבינה או הממרח הבא לכריך שלכם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

תוצרת בית

עגבניות מיובשות שהולכות כמעט עם הכל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.04.22

פורים כבר כאן

למשלוח מנות אישי: ריבת תותים מיוחדת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מנגבים בבית

אוהבים חומוס? כך תכינו בבית ממרח טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

בריא יותר

כך תכינו בבית ממרח נוטלה מהדרין - פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22

תוצרת בית

כן, זה אפשרי: מיונז טבעוני טעים ללא ביצים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.12.21

מיוחד

ריבת קישואים שהיא כל מה שטוב בחורף

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

יותר קל ממה שאתם חושבים

איפה עוד תקבלו 52 שקל לשעה?

כיכר בשיתוף מטרופולין | מקודם

תוצרת בית

כך תכינו בעצמכם ממרח נוטלה כשר למהדרין

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.10.21

תוצרת בית

בריאה יותר, טעימה לא פחות: גבינה פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.10.21

סלט לשבת

תראו כמה שזה יפה: חומוס סלק ורוד מהפנט

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.10.21

תוצרת בית

שמנת חמוצה פרווה זה אפשרי ואפילו טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 27.10.21
ש

הכרה בלימודי הסמינר

רוצה ללמוד תואר וחוששת מפגיעה באורח החיים? כנסי >>

כיכר בשיתוף אונ' בר אילן | מקודם

תוצרת בית

סחוג ירוק חריף שכל אחד צריך תמיד במקרר

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 25.10.21

תוצרת בית

צ'אטני סלק: תוספת מושלמת כמעט לכל דבר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.10.21

תוצרת בית

לכריך מתוחכם יותר: ממרח גרעיני חמנייה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.10.21

תוצרת בית

ממרח תמרים חלק וקרמי מ-2 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.10.21
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

תוצרת בית

ממרח גרעיני דלעת טבעי, בריא וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 04.10.21

רכיב סודי שמנצח כל מנה

רוטב עשבי תיבול פיקנטי וסמיך שהולך עם הכל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.08.21

מה אוכלים היום?

פסטה ברוטב בשר שכל אחד צריך לדעת להכין

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.08.21