כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לסלמון בתנור עם בטטות ועלי תימין

מנת פתיחה מרשימה וטעימה לסעודת השבת, שתקצור מחמאות מכולם בתמורה להשקעה פעוטה - חותכים, מתבלים ושולחים לתנור: מתכון לסלמון בתנור עם בטטות ועלי תימין (מתכונים לשבת, אוכל)

24
מורן פינטו | כיכר השבת | א' בתמוז | 18.06.15
סלמון בתנור עם בטטות ועלי תימין
סלמון בתנור עם בטטות ועלי תימין (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6 פילטים של סלמון טרי
  • 2 בטטות בינוניות
  • 10 שיני שום
  • 3 ענפי תימין
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות סילאן
  • 1/2 כפית פלפל גרוס טרי
  • 1 כפית שטוחה מלח

אופן הכנת סלמון בתנור עם בטטות ועלי תימין:

רגע לפני: מנת פתיחה מרשימה וטעימה לסעודת השבת, שתקצור מחמאות מכולם בתמורה להשקעה פעוטה - חותכים, מתבלים ושולחים לתנור: מתכון לסלמון בתנור עם בטטות ועלי תימין.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מקלפים את הבטטות, ופורסים אותן לפרוסות דקות.

• מסדרים את פרוסות הבטטה בצורה שווה בתחתית תבנית חסינת אש (פיירקס).

• מזלפים מעל 2 כפות שמן זית ומתבלים במעט מלח ופלפל גרוס.

• כותשים את שיני השום, ומוסיפים מעל הבטטות יחד עם הסילאן.

• מערבבים הכל יחד, שהתיבול יגיע לכל פרוסות הבטטה ושוב משטחים יפה בתבנית.

• מכניסים את תבנית הבטטות לאפייה במשך 20 דקות.

• מוציאים מהתנור את התבנית ומניחים מעל הבטטות את נתחי הדג.

• מזלפים את שאר שמן הזית, ומפזרים מעל את עלי התימין והמלח.

• מכניסים שוב לתנור לאפייה במשך 20 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
24 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
16
מאודדדדדדדדדדדדדדדדדדדדד
המלך26.04.16
15
אפשר להמיר בכוסברה?
נשמע מהמם21.09.14
בדרך כלל משיגים את זה בשוק מחנה יהודה או ברשתות הגדולות (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מומי18.06.15
איפה שכל שאר התבלינים בקופסאות. מקסימום את יכולה להמיר בבזיליקום אבל טימין נשמע יותר טעים.
הרבנית+30.09.14
הטעם של האורגנו מזכיר את הטימין. אבל כדאי מאוד שיהיה טימין בבית. תבלין נפלא. מתאים מאוד לירקות בתנור
תהילה18.06.15
14
שלום . האם כדאי לכסות את הסלמון בזמן האפייה כדי שלא יתייבש?
חני ברק13.10.15

הצגת כל התגובות

13
תודה מורן
אבירם20.09.14
12
האם כדאי לכסות את הסלמון בנניר כסף בזמן האפייה?
חני ברק13.10.15
11
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אילנה יצחקי10.06.15
10
נראה לי. שזה חלק מהדורת בשפתינו
יוסי 28.08.15
9
אין שולחן שבת ללא סלמון.
שפית18.06.15
8
מי שלא אוכל מפסיד אני נותן 5 כוכבים
נתן26.04.16
7
מנה יפה אכותית וטעימה
יוסף05.02.19
6
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
דגיה18.06.16
5
טימין מסוכן לנשים פוגע בפוריות!!!!!!!!!!!!!!!
איש מקצוע בנושא19.09.14
מאיפה לקחת את השטות הזו???
רופאה31.10.14
4
צריך מכסה על הבטטה/על הדגים?
בן17.12.18
3
אני קונה יבש הוא מחזיק זמן רב וממש מעולה!
נהנת20.11.14
2
אני מת על דגים וזה הדג הכי טעים אי פעם...
משה17.06.16
1
רק לידיעה ק"ג סלמון עולה 65.- ש'ח ממש זול ומומלץ . למי? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ס.פ.ס20.06.15
נשמע טוב מאוד . האם לכסות את הדגים בתנור או או לאפות את זה מגולה פתוח?
yossik21.06.15
מנות פתיחה
ש

סינייה: מנת פתיחה מופלאה לשולחן פורים

אוראל בראל בשיתוף בוצ'רי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מוסקה: גלילות חציל אלגנטיות במילוי בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

הכי טעים ועסיסי שיש: דג "קבור" במלח גס

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

סלסלות קדאיף אישיות עם בשר וקרם חציל

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

דג בפפיוט: טכניקת בישול פשוט מעולה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם
ש

קליל וטעים

מתכון ממכר של וול דאן: דג לשבת שתכינו שוב ושוב

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מבשלים לשבת עם וול דאן

תכינו את החלה: קציצות דג עסיסיות לשבת

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מבשלים לשבת עם וול דאן

דג מרוקאי לשבת: סלמון ברוטב חריף ועסיסי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 20.01.22

לכבוד שבת

ארוחה זוגית או מנת פתיחה נהדרת לשבת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 16.12.21
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

מבשלים לסוכות

מנת פתיחה מיוחדת לחג: טונה בציפוי פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.09.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: דניס שלם אפוי ברוטב לימוני

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 15.07.21

לכבוד שבת

"חלת סלמון" יפה שמתאימה גם לסעודה שלישית

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 01.07.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי בחרדל ודבש עם חומץ בלסמי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.06.21
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם

לכבוד שבת

לכבוד שבת: קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 17.06.21

לכבוד שבת

סלמון על כרוב מאודה ברוטב הדרים מעולה

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.03.21

לכבוד שבת

חילופי תפקידים: פלפלים חריפים ממולאים בדגים

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 04.02.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי ברוטב קרמי של פלפלים קלויים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.01.21
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

לכבוד שבת

דג ממולא ורוטב פלפלים חריף של מלי יהודיוף

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 28.01.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: לברק עם תפוחי אדמה ועשבי תיבול

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 19.11.20

סוכות תשפ"א 2020

מאפה בצק עלים אישי עם סלמון וחרדל

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 08.10.20