כיכר השבת

"בסימן של התחלה" | פתיחה

מתכון לדג בר ים ממולא בפריקי על מצע טרשי דלורית

פריקי זו חיטה ירוקה שמככבת במטבח הערבי ומשתלבת מצוין עם הדג הבשרני. מנה יפהפייה לשבת של השף אסף שטרן, מתוך הפקת "בסימן של התחלה" (מתכונים לשבת, אוכל)

שף אסף שטרן | כיכר השבת | כ"ד בתשרי | 03.10.18
מתכון לדג בר ים ממולא בפריקי על מצע טרשי דלורית
(סטיילינג: לינוי לנדאו | צילום: דרור קאליש)

"בסימן של התחלה" זהו שמה של הפקה מרשימה שכוללת מתכונים ממיטב השפים והקונדיטורים וצילומים מרהיבים בשיתוף קבוצת מאסטר קלאס - המרכז הקולינרי לבישול ואפייה.

הפקה ועריכת תוכן קולינרי: הקונדיטורית לאה תורג'מן
סטיילינג וצילומים: לינוי לנדאו ודרור קאליש
קשרים מקצועיים: יעקב דושיץ

והפעם: שף אסף שטרן

6 מנות | בינוני | פרווה

מרכיבים

דג ומילוי:
4 ק"ג דג בר ים, פתוח לפרפר ונקי מעצמות
1 ק"ג פריקי
1/4 1 כוסות שמן זית
5 בצלים לבנים, קצוצים
6 שיני שום, קצוצות
5 גזרים, קצוצים
7 ענפי סלרי, קצוצים
200 גרם משמש יבש, קצוץ
2 כפות דבש
1 כף שטוחה כמון
מלח ופלפל שחור גרוס
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
6 חצאי לימון להגשה (אופציונלי)

למצע:
3 דלוריות
6 חצילים
100 גרם לימון כבוש
1 צרור כוסברה קצוצה
1/4כוס מיץ לימון
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

הכנת הדג ומילוי הפריקי:
בסיר עם מים רותחים מבשלים את הפריקי כ-14 דקות ומסננים. מחממים שמן זית במחבת עמוקה ומוסיפים את הירקות לפי הסדר עד לזיגוג: בצל, שום, גזר, סלרי ומבשלים כ-4 דקות. מוסיפים את המשמש ואת הפריקי, מתבלים בכמון, מלח, פלפל, דבש ומוסיפים את הפטרוזיליה.

חורצים בעור הדג 3 חריצים מכל צד ומשמנים ב-1/2 כוס שמן זית. מתבלים במלח ובפלפל, ממלאים את הדג בפריקי וסוגרים. עוטפים את הדג בנייר אפייה משומן ולאחר מכן בנייר אלומיניום. אופים כ- 40 דקות בתנור שחומם מראש ל־190-210 מעלות.

הכנת מצע הדלורית:
קולים את החצילים בשלמותם על להבה גלויה כ- 15 דקות ומכל הצדדים עד שקליפתם נעשית מפוחמת ובשרם רך. מניחים בתוך שקית לצינון. חותכים את הדלוריות לקוביות גדולות ומוסיפים מרווה, שמן זית, מלח ופלפל. עוטפים בנייר אלומיניום וצולים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 40 דקות עד לריכוך. מסירים את האלומיניום, מכניסים לקערה, מגרדים בעזרת כף את בשר הדלוריות ומרסקים בעזרת מזלג לטרשי. מוסיפים לקערה את בשר החצילים, שמן זית, כוסברה, לימון כבוש, מיץ לימון, מלח , פלפל מתקנים תיבול ומרסקים שוב למרקם הטרשי (מרקם מחית).

הרכבת המנה:
בכלי הגשה מניחים את הטרשי ומעליו את הדג, מזלפים שמן זית ומגישים.

>> למתכונים נוספים מהפקת "בסימן של התחלה"

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מנות פתיחה
ש

סינייה: מנת פתיחה מופלאה לשולחן פורים

אוראל בראל בשיתוף בוצ'רי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מוסקה: גלילות חציל אלגנטיות במילוי בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

הכי טעים ועסיסי שיש: דג "קבור" במלח גס

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

סלסלות קדאיף אישיות עם בשר וקרם חציל

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

דג בפפיוט: טכניקת בישול פשוט מעולה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם
ש

קליל וטעים

מתכון ממכר של וול דאן: דג לשבת שתכינו שוב ושוב

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מבשלים לשבת עם וול דאן

תכינו את החלה: קציצות דג עסיסיות לשבת

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מבשלים לשבת עם וול דאן

דג מרוקאי לשבת: סלמון ברוטב חריף ועסיסי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 20.01.22

לכבוד שבת

ארוחה זוגית או מנת פתיחה נהדרת לשבת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 16.12.21
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מבשלים לסוכות

מנת פתיחה מיוחדת לחג: טונה בציפוי פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.09.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: דניס שלם אפוי ברוטב לימוני

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 15.07.21

לכבוד שבת

"חלת סלמון" יפה שמתאימה גם לסעודה שלישית

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 01.07.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי בחרדל ודבש עם חומץ בלסמי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.06.21
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

לכבוד שבת

לכבוד שבת: קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 17.06.21

לכבוד שבת

סלמון על כרוב מאודה ברוטב הדרים מעולה

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.03.21

לכבוד שבת

חילופי תפקידים: פלפלים חריפים ממולאים בדגים

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 04.02.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי ברוטב קרמי של פלפלים קלויים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.01.21
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

לכבוד שבת

דג ממולא ורוטב פלפלים חריף של מלי יהודיוף

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 28.01.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: לברק עם תפוחי אדמה ועשבי תיבול

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 19.11.20

סוכות תשפ"א 2020

מאפה בצק עלים אישי עם סלמון וחרדל

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 08.10.20