כיכר השבת

ראש השנה תשפ"א - 2020

מתכון לסלמון אפוי עם פטריות ובצלים ברוטב סויה וסילאן

מקפיצים את הבצלים והפטריות במחבת, יוצקים על נתחי הסלמון ושולחים לתנור לאפייה קצרה. כן, מנת הפתיחה שלכם לראש השנה יכולה להיות ככה פשוטה ועדיין עשירה בטעם ומרקם (מתכונים לחג, אוכל)

3
מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ז באלול | 16.09.20
סלמון אפוי עם פטריות ובצלים ברוטב מתקתק
סלמון אפוי עם פטריות ובצלים ברוטב מתקתק (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 8 נתחי פילה סלמון
  • 3 בצלים לבנים, פרוסים
  • 2 בצלים סגולים, פרוסים
  • סלסילת פטריות שמפיניון, פרוסות
  • 5 כפות שמן
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות רוטב סילאן
  • פלפל שחור גרוס
  • להגשה: בצל ירוק קצוץ או כוסברה קצוצה ושברי בוטנים

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומסדרים את נתחי הסלמון בתבנית מלבנית חסינת אש.

2. במחבת גדולה, מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש בינונית עד שהבצלים מאבדים את נפחם ומעט מתכווצים. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים יחד בעזרת כף עץ במשך 5-7 דקות.

3. יוצקים למחבת את הסויה והסילאן, מתבלים בפלפל שחור ומערבבים ומקפיצים יחד לציפוי מלא.

4. מסירים את הבצלים והפטריות מהאש ושופכים את כל תכולת המחבת על הדגים שבתבנית. אופים במשך 20 דקות וסמוך להגשה מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ / כוסברה קצוצה ושברי בוטנים.

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
טוב אחי טוב אתה
איציק18.09.20
2
מתכון שמתאים ללילה שני שמותר לבשל. בשבת אסור לפזר בעת ההגשה על הסלמון הרותח את העשבים הלא מבושלים משום שלדעת הרבה פוסקים הסלמון עצמו הוא גוש שדינו ככלי ראשון גם כשהוא מונח כבר בצלחת שהיא לא כלי ראשון.
ש.16.09.20
1
תכינו לפני כניסת החג ושימו על הפלטה על גבי רשת
אילנה07.09.23
מנות פתיחה
ש

סינייה: מנת פתיחה מופלאה לשולחן פורים

אוראל בראל בשיתוף בוצ'רי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מוסקה: גלילות חציל אלגנטיות במילוי בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

הכי טעים ועסיסי שיש: דג "קבור" במלח גס

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

סלסלות קדאיף אישיות עם בשר וקרם חציל

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

דג בפפיוט: טכניקת בישול פשוט מעולה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

קשר של תפילין

תפילין ישנות בבוידעם? תן להם עוד צ׳אנס

כיכר בשיתוף קשר של תפילין | מקודם
ש

קליל וטעים

מתכון ממכר של וול דאן: דג לשבת שתכינו שוב ושוב

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מבשלים לשבת עם וול דאן

תכינו את החלה: קציצות דג עסיסיות לשבת

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מבשלים לשבת עם וול דאן

דג מרוקאי לשבת: סלמון ברוטב חריף ועסיסי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 20.01.22

לכבוד שבת

ארוחה זוגית או מנת פתיחה נהדרת לשבת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 16.12.21
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

מבשלים לסוכות

מנת פתיחה מיוחדת לחג: טונה בציפוי פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.09.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: דניס שלם אפוי ברוטב לימוני

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 15.07.21

לכבוד שבת

"חלת סלמון" יפה שמתאימה גם לסעודה שלישית

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 01.07.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי בחרדל ודבש עם חומץ בלסמי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.06.21
ש

טכנולוגיה חסכנית

כך תתחילו את הקיץ עם עו"ש מאוזן- חודש ראשון חינם>>> 

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם

לכבוד שבת

לכבוד שבת: קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 17.06.21

לכבוד שבת

סלמון על כרוב מאודה ברוטב הדרים מעולה

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.03.21

לכבוד שבת

חילופי תפקידים: פלפלים חריפים ממולאים בדגים

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 04.02.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי ברוטב קרמי של פלפלים קלויים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.01.21
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם

לכבוד שבת

דג ממולא ורוטב פלפלים חריף של מלי יהודיוף

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 28.01.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: לברק עם תפוחי אדמה ועשבי תיבול

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 19.11.20

סוכות תשפ"א 2020

מאפה בצק עלים אישי עם סלמון וחרדל

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 08.10.20