כיכר השבת

מתכון למרק קישואים לצד ברוסקטות בחמאת שום

עורכת מדור אוכל של אתר 'כיכר השבת' מגישה מתכון מפנק למרק קישואים קטיפתי, המוגש לצד ברוסקטות מרוחות בחמאת שום (אוכל, מתכונים)

5
מורן פינטו | כיכר השבת | כ"ה באדר א' | 25.02.14
מתכון למרק קישואים לצד ברוסקטות בחמאת שום
(צילום: shutterstock)

המצרכים למרק קישואים קטיפתי

  • 2 בצלים לבנים פרוסים דק
  • 8 קישואים בינוניים ומוצקים היטב
  • 240 מ״ל שמנת מתוקה
  • 100 גר׳ חמאה
  • 2 1/2 ליטר ציר ירקות או מים
  • מלח
  • פלפל לבן
  • קורט אגוז מוסקט
  • לפיזור: בצל ירוק וגבינה בולגרית
  • להגשה: ברוסקטות בחמאת שום

אופן ההכנה של מרק קישואים קטיפתי:

  • בסיר למרק ממיסים את החמאה ומטגנים עד שקיפות את הבצל.
  • חותכים את הקישואים לקוביות שוות בקליפתם.
  • מערבבים יחד ונותנים לקישואים "להזיע".
  • מוסיפים תיבול ונוזלים ומכסים.
  • מבשלים כ-40 דק׳.
  • בעזרת מקל בלנדר טוחנים את המרק.
  • מוסיפים את השמנת (לשומרי משקל שביננו - ניתן להוסיף גם רק חצי מיכל שמנת)
  • מרתיחים יחד שוב.
  • מגישים בצלחת מרק ומפזרים מעל קוביות בולגרית ובצל ירוק קצוץ דק.

המצרכים לברוסקטות בחמאת שום

  • באגט פרוס או פרוסות לחם קאסטן
  • 100 גר׳ חמאה בטמפרטורת חדר
  • 1/4 כפית מלח
  • 6 שיני שום
  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • 1 כף שטוחה בזיליקום מיובש

אופן ההכנה של ברוסקטות בחמאת שום:

  • בכלי עמוק מניחים את השום והבזיליקום, וטוחנים בעזרת מקל בלנדר
  • מוסיפים את החמאה והמלח ומועכים יחד.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות
  • מורחים את פרוסות הבאגט בחמאה בשכבה דקה
  • ואופים עד הזהבה קלה
  • מגישים לצד המרק

תוכן שאסור לפספס
5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
הולכת להכין (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מימי25.02.14
1
אפשר גם פרווה.
רחל26.02.14
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22