כיכר השבת

מתכון למרק אפונה סמיך ונימוח

ארוחת אמצע היום משביעה שאתם יכולים לסכם בארבע מילים: מרק חם ולחם טרי. מתכון למרק אפונה מלא נוסטלגיה וניחוחות טובים, קל להכנה וכל כך טעים (מתכונים, אוכל)

2
כיכר השבת | י"א באב | 07.08.14
מרק אפונה
מרק אפונה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • חצי חבילת אפונה יבשה מופשרת
  • 1 בצל גדול
  • 1/2 ליטר מים
  • 2 שיני שום
  • 3 כפיות כורכום
  • 1/2 חבילת כוסברה / פטרוזיליה
  • 1/4 כפית צ'ילי (לאוהבי חריף)

אופן ההכנה:

• קוצצים גס את הבצל והכוסברה או הפטרוזיליה, וחוצים לשניים את שיני השום.

• מאדים את הבצל: מניחים סיר על אש בינונית-גבוהה, ולאחר שהסיר חם, מוסיפים לתוכו את חתיכות הבצל ומכסים. הבצל מפריש נוזלים מעצמו, ולכן אין צורך להוסיף שמן לסיר.

• לאחר שהבצל מזהיב, מוסיפים לסיר את האפונה ומתבלים במלח (לפי הטעם), בכורכום ואפשר להוסיף מעט צ'ילי בשביל חריפות פיקנטית, ומטגנים במשך כדקה.

• מוסיפים אתת המים ושיני השום החצויות, מעלים לאש גבוהה ומביאים לרתיחה.

• כשהמים מבעבעים, מנמיכים את האש ומבשלים הכל במשך 40 דקות, כשהסיר מכוסה.

• מסירים מן האש, טועמים מעט ומשפרים תיבול אם צריך.

• מעבירים 3/4 מכמות המרק למעבד מזון, מוסיפים את הכוסברה או הפטרוזיליה וטוחנים עד לקבלת מרקם קרמי וחלק.

• מחזירים לסיר את המרק, ומבשלים במשך 5 דקות נוספות על אש בינונית, כדי שיהפוך לסמיך.

אופן ההגשה: חם, לצד כיכר לחם טרייה.

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
מצויין, בעלי הדיאטה קיבלו סנגור טוב, ואני בכל מקרה הכנסתי את זה למסך הבית, אמנם יש מקום להוכיח לאשתי שמישהו צילם בדיוק את המרק שלה, מצד שני אולי זה עוד הפתעה שהיא מכינה לי. ושוב הערה: סדרת התבשילים העגולה מתאימה למועדי-אבלות אבל שבת נחמו והעדשים של יעקב אבינו, נו, אפשר לבשל משהו... (נשלח באמצעות כ
שם טוב08.08.14
אולי גם יעניין אותך
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

"בני חיי ומזוני"

בריאות? זיווג? זש"ק? פרנסה? זה מה שיושיע אתכם השנה

כיכר בשיתוף ברכת ישעיה | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22