כיכר השבת

מתכון למרק קישואים מפנק

מנה ראשונה מפנקת שתתקבל בברכה בשבת חורפית: מתכון להכנת מרק קישואים נפלא במרקם קרמי חלק. שילוב טעמים טבעיים בתוספת טאצ' מרומז של אגוז מוסקט (מתכונים, אוכל)

6
מורן פינטו | כיכר השבת | ו' בחשוון | 30.10.14
מרק קישואים מפנק
מרק קישואים מפנק (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 8 קישואים בינוניים ומוצקים היטב
  • 2 בצלים לבנים
  • 240 מ״ל חלב קוקוס
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 2 ליטר ציר ירקות או מים
  • קורט אגוז מוסקט
  • פלפל לבן
  • מלח

אופן הכנת מרק קישואים:

רגע לפני: מנה ראשונה מפנקת שתתקבל בברכה בשבת חורפית: מתכון להכנת מרק קישואים נפלא במרקם קרמי חלק. שילוב טעמים טבעיים בתוספת טאצ' מרומז של אגוז מוסקט.

• חותכים את הקישואים בקליפתם לקוביות בגודל שווה.

• מחממים את השמן בסיר גבוה ומטגנים בו את הבצל עד שיהפוך לשקוף.

• מוסיפים לסיר את קוביות הקישואים ומאדים יחד במשך 10 דקות, על אש בינונית.

• מוסיפים לסיר את המים או ציר מרק הירקות, מתבלים במלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט ומכסים. מבשלים במשך 40 דקות.

• טוחנים את המרק בעזרת מקל בלנדר, מוסיפים את חלב הקוקוס ומביאים להרתחה.

אופן ההגשה: יוצקים את המרק לקעריות אישיות, מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ דק ו-3 טיפות שמן שומשום.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
4
למה תמיד המתכונים תקועים עם דברים שאין????? ל-מ-ה?????????
איטל'ה01.11.14
3
אי יותר טוב מזה. מרק מושלם ביותר.
אבירם30.10.14
2
לפלפל לבן?
אפרת02.11.14
הפלפל -הלבן פחות חריף מהפלפל-שחור. צבעו בהיר, ולכן אינו בולט במרק כמו נקודות הפלפל- השחור,לכן משתמשים בו בחלק מהמאכלים שרוצים שהם יראו טוב מבחינת אסטתית. פלפל שחור ולבן מיוצרים מאותם זרעי -פלפל עצמו ,רק בדרך עיבוד שונה.
דניאלי מת"א28.01.18

הצגת כל התגובות

1
ראשית הארטישוק מאד יקר לכן אפשר להשתמש בחצי חבילה/500 גרם דבר שני אפשר רק 1 תפוא גדול -למי ששומר על המשקל.... וגם אגוז מוסקט מוסיף מאד יוצא מעדן. תודה רבה מורן על המרק המיוחד
שירה08.11.14
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

תעשו לעצמכם טובה ותכנסו

יותר זול ממחיר למשתכן - הכירו את ההזדמנות הנדל"נית

כיכר בשיתוף פוואר גרופ | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

לשובע ולא לרזון:

מאכילים את העניים – ומקבלים את הקמיע של ר' ישעי'לה

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22