כיכר השבת

מה אוכלים היום?

קלאסיקה חורפית מושלמת: מתכון למרק בצל צרפתי

נראה שהחורף כאן כדי להישאר ואין כמו מרק מחמם להתנחם איתו בערבים קרים. מתכון להכנת מרק בצל סמיך וארומתי בסגנון צרפתי. וגם: פטנט לטוסט גבינה יבש שלפי המסורת, חייבים לנשנש עם המרק (מתכונים, אוכל)

5
כיכר השבת | י"ג בטבת | 04.01.15
קלאסיקה חורפית. מרק בצל צרפתי
קלאסיקה חורפית. מרק בצל צרפתי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 4 בצלים גדולים
  • 50 גרם חמאה
  • 5 כוסות ציר ירקות / מים
  • 2 כפות קמח
  • 1/2 1 כוסות יין לבן
  • ענף עלי תימין
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 בגט
  • 1 כוס גבינה קשה מגוררת

אופן הכנת מרק בצל צרפתי:

רגע לפני: נראה שהחורף כאן כדי להישאר ואין כמו מרק מחמם להתנחם אתו בערבים קרים. מתכון להכנת מרק בצל סמיך וארומתי בסגנון צרפתי. וגם: פטנט לטוסט גבינה יבש שלפי המסורת, חייבים לנשנש עם המרק.

• פורסים את הבצלים לרצועות דקות.

• קרמול הבצלים: מחממים היטב סיר עמוק, מוסיפים לתוכו את כל הבצלים ומנמיכים ללהבה קטנה ככל הניתן ומערבבים את הבצלים במשך 5 דקות עד שהם מתרככים. מוסיפים את החמאה כשהיא חתוכה לקוביות, וממשיכים לערבב עד שהחמאה נמסה לתוך הבצלים.

• לאחר אידוי של 25 דקות, נוצרת מעין "עיסת בצלים", לתוכה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד להיטמעות מוחלטת.

• מוסיפים את היין הלבן ומערבבים.

• יוצקים לסיר את ציר הירקות או מים, מתבלים בתימין, קמצוץ אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור. אם היין חמצמץ, ניתן להוסיף עד כף סוכר אחת כדי להחזיר את המרק לטעם המתקתק.

• מביאים את המרק לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות על אש קטנה.

• מסירים מהאש ומשאירים את המרק בסיר הסגור במשך 3 שעות להעצמת הטעמים.

• סמוך להגשה פורסים את הבגט ומסדרים את הפרוסות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל כל פרוסה גבינה קשה מגוררת בנדיבות וקולים בתנור בחום של 180 מעלות, עד שהגבינה נמסה.

אופן ההגשה: מחממים את המרק, יוצקים לקעריות הגשה, על המרק מניחים פרוסות בגט קלויות עם גבינה ומגישים. כך הבגט נותר יבש ולא מאבד מפריכותו.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
4
נשמע מהמם!!! חיפשתי פעם מתכון למרק בצל ומצאתי משהו תחת הכותרת "מרק בצל צרפתי" ובגוף המתכון הסבירו איך להרתיח בצל במים, זהו... זה יצא זוועה, התחרטתי, המתכון הזה נראה סוףףףףףף, תודה!!!
שפית בפסגה04.01.15
3
מתכוני המקרים שלכם נפלאים יישר כוח (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
גלי21.01.18
2
.
אילה06.01.15

הצגת כל התגובות

1
למה אין הוראות הכנה????????????
מעיכע10.08.16
ישנן הוראות הכנה, אך נעתיק אותן לכאן שוב, לנוחיותך: • פורסים את הבצלים לרצועות דקות. • קרמול הבצלים: מחממים היטב סיר עמוק, מוסיפים לתוכו את כל הבצלים ומנמיכים ללהבה קטנה ככל הניתן ומערבבים את הבצלים במשך 5 דקות עד שהם מתרככים. מוסיפים את החמאה כשהיא חתוכה לקוביות, וממשיכים לערבב עד שהחמאה נמסה לת
מערכת כיכר אוכל10.08.16
אולי גם יעניין אותך
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

מגוון הטבות לתחילת הדרך

צעירים? הכירו את המסלול שיוביל אתכם רחוק

כיכר בשיתוף פאג"י | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22