כיכר השבת

מתכון לגספאצ'ו עגבניות קר

תצליחו לנחש מה המרכיב הסודי שמקפיץ את המנה הזו? אנחנו בספק. מתכון לגספאצ'ו עגבניות קר של שרון, מהבלוג המאתגר Savormania - לסקרנים קולינרית. אימצנו לנצח (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ז באב | 02.08.15
גספאצ'ו עגבניות קר
גספאצ'ו עגבניות קר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 עגבניות גדולות
  • 1-2 שיני שום (לפי הטעם)
  • 1 בצל קטן
  • 1 מלפפון קטן
  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל ירוק
  • 1 מנגו
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • 1/4 כפית כמון טחון
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור

אופן הכנת גספאצ'ו עגבניות ומנגו:

רגע לפני: מתכון לגספאצ'ו עגבניות קר של שרון, מהבלוג המאתגר Savormania לסקרנים קולינרית שאימצנו לנצח. במהלך ביקור במסעדת שף ספרדית, שרון טעמה מרק כתמתם מופלא, אך לא הצליחה לעלות על המרכיב שהפך את העסק לחגיגה. היא שאלה את המלצר, והתברר שמדובר ב...מנגו!

למה כדאי לכם לרוץ לשוק, להצטייד במנגו עסיסיים, ולהכין את המנה הנהדרת הזו? כי הוא ממתיק את המרק ומאזן את חמיצות העגבניות, מעניק למרק מרקם שמנת חלבי - בלי שמנת, מוסיף לו טוויסט אקזוטי מיוחד, ויותר מכל - ישאיר את כולם סקרנים ויהפוך את הגספאצ'ו למנה בלתי נשכחת.

• פורסים את השום לפרוסות.

• חותכים את הבצל לרבעים.

• קוצצים גס את העגבניות, המלפפון והפלפלים.

• מקלפים וחותכים לקוביות את המנגו.

• שומרים בקערה בצד 2 כפות של קוביות מנגו, עגבניות ופלפלים, לקישוט המנה.

• מעבירים לבלנדר את כל הירקות החתוכים, מתבלים בחומץ, כמון, מלח ופלפל שחור, ומעבדים הכל יחד לתערובת סמיכה ואחידה. אם הגספאצ'ו מתקשה להפוך לנוזלי, ונדבק על דפנות הבלנדר, הוסיפו מים. מעבירים לצינון במקרר למשך שעתיים לפחות.

אופן ההגשה: יוצקים את הגספאצ'ו לכלים אישיים, מזלפים מעל מעט שמן זית, ומפזרים מעל את הקוביות שהושארו בצד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22