כיכר השבת

מיוחד

מתכון למרק דלורית ותפוחים סמיך ועסיסי

ארוחת ערב חורפית, חמה, פיקנטית ומנחמת: מתכון למרק דלורית ותפוחים סמיך ועסיסי מתובל בעדינות מרעננת שנותנת כבוד לרכיבים הטבעיים. המרק הופך למושלם אם מצמידים לו קרוסטיני בצד - כלומר טוסטים קטנים מפרוסות בגט קלויות וחמאה (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ב בכסלו | 24.11.15
מרק דלורית ותפוחים סמיך ועסיסי
מרק דלורית ותפוחים סמיך ועסיסי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות עלי מרווה טריים קצוצים
  • 1 בצל גדול
  • 3 שיני שום
  • 2 תפוחים בינוניים מזן גרנד סמית
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי
  • 2 כפות קמח
  • 2 כפיות תימין יבש
  • 1/8 כפית שבבי פלפל אדום
  • 4 כוסות ציר מרק ירקות (עדיפות שנייה: מים)
  • 1/2 1 - 1 ק"ג דלורית
  • 1 כוס חלב
  • 2 כפות דבש
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט

אופן הכנת מרק דלורית ותפוחים:

רגע לפני: ארוחת ערב חורפית, חמה, פיקנטית ומנחמת: מתכון למרק דלורית ותפוחים סמיך ועסיסי מתובל בעדינות מרעננת שנותנת כבוד לרכיבים הטבעיים.

>> כך תכינו ציר ירקות עשיר. הכפילו כמויות ושמרו בהקפאה. בחורף הזה עוד תצטרכו את הציר הזה.

• מקלפים וחותכים את הדלורית לריבועים בגודל 2X2 ס"מ.

• מסירים את ליבת התפוחים וחותכים לקוביות קטנות.

• קוצצים את הבצל וכותשים את השום.

• מחממים את שמן הזית בסיר מרק גדול ועמוק על אש בינונית. מוסיפים את עלי המרווה הקצוצים, הבצל, השום וקוביות התפוחים ומתבלים במלח ופלפל שחור. מבשלים יחד במשך 7-8 דקות, או עד שהבצל רך ושקוף.

• מוסיפים לסיר את הקמח, התימין ושבבי הפלפל. מבשלים במשך דקה, ואם התערובת מתחילה להידבק לתחתית הסיר, מוסיפים כוס ציר ירקות ומערבבים.

• יוצקים לסיר את ציר הירקות הנותר, ומוסיפים את קוביות הדלורית, מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש בינונית. מבשלים במשך 25 דקות, עד שהדלורית רכה.

• מוסיפים את החלב, הדבש ואגוז המוסקט, מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים במשך 10 דקות.

• בעזרת מקל בלנדר, טוחנים את תכולת הסיר, עד לקבלת מרקם סמיך, טועמים ומשפרים תיבול אם צריך.

אופן ההגשה: נותנים למרק להצטנן ולהתגבש במשך 10 דקות, ויוצקים לקעריות הגשה, מפזרים מעל גרעיני דלעת, ומגישים לצד קרוסטיני - טוסטים קטנים מפרוסות בגט קלויות וחמאה.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
יש אנשים שהמרווח עושה להם דופק מהיר (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ללא שם24.11.15
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22