כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למרק גזר ובוטנים פיקנטי בסגנון אסייתי

הטעם הפיקנטי העדין של המרק הזה הוא דרך נהדרת לפתוח את התיאבון בארוחה חורפית עם ניחוח אסייתי. תוך חצי שעה המרק מוכן - ואתם תקבעו כמה חריף הוא יהיה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ה בשבט | 21.02.17
מרק גזר ובוטנים עם חריפות מחממת לב
מרק גזר ובוטנים עם חריפות מחממת לב (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כפית שמן
  • 1/2 כוס בצל סגול או לבן קצוץ
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 2.5 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מגורר
  • 1 גזר, מקולף וקצוץ
  • 1/3-1/2 כוס בוטנים טריים / חמאת בוטנים / חמאת שקדים
  • 1/2 כוס עגבניות קצוצות
  • 1 כוס חלב קוקוס
  • 1/2 כוס מים או מרק ירקות
  • 1/4 כפית מלח - או יותר, לפי הטעם
  • 1 כפית רוטב צ'ילי חריף - או יותר, לפי הטעם
  • 1-2 כפות סירופ מייפל
  • 2 כפיות שמן שומשום
  • 1 כפית חומץ תפוחים או 1/2 כפית גרידת לימון (לא חובה)
  • 1 כפית רוטב סויה (לא חובה)

אופן הכנת מרק גזר ובוטנים:

1. במחבת גדולה, מחממים את השמן על אש בינונית, מוסיפים את הבצל, השום והג'ינג'ר ומטגנים במשך 5 דקות עד לשקיפות.

2. מוסיפים את הבוטנים הטריים ומבשלים במשך 2 דקות נוספות או עד להזהבה קלה. אם בחרתם בחמאת בוטנים או שקדים, דלגו על השלב הזה והוסיפו ישר את הגזר. מטגנים במשך דקה.

3. מוסיפים את העגבניות (וחמאת הבוטנים או השקדים), מערבבים ומבשלים במשך 4 דקות.

4. יוצקים את חלב הקוקוס והמים ומוסיפים את המלח, רוטב הצ'ילי, המייפל ושמן השומשום. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 10 דקות.

5. מסירים מהאש, מצננים מעט ובעזרת מעבד מזון או בלנדר מוט, טוחנים את המרק לתערובת חלקה. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. מגישים מיד, חם - מקושט בבצל ירוק קצוץ, בוטנים גרוסים וזילוף של רוטב צ'ילי חריף מעל.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

אין מה לדאוג

השנה יש דרך מהודרת במיוחד להוסיף טעם לפסח >>

כיכר בשיתוף ספרייט | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22