כיכר השבת

לפנק לפנק

מתכון למרק תירס קטיפתי ואלגנטי שמתאים גם לימים חמים

המשקיעים ילכו על קלחי תירס טריים שבחרו אחד אחד בשוק, אבל גם אלה מהשימורים יעשו עבודה טובה לא פחות. הגרגרים עוברים קלייה עם כרישה וגזר, תיבול איכותי ותוספת של שמנת - לאקסטרה קטיפתיות, אם רוצים (מתכונים, אוכל)

2
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ז בסיון | 11.06.17
מרק תירס אלגנטי במרקם משי
מרק תירס אלגנטי במרקם משי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כרישה, פרוסה דק
  • 2 גזרים, קצוצים
  • 4 כוסות גרגרי תירס טריים (יש לבדוק מתולעים) או מסוננים היטב משימורים
  • 1/3 כוס יין לבן
  • 4 כוסות מרק ירקות / מים + מעט אבקת מרק
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 עלה דפנה
  • 1/2 כפית פפריקה + יותר לקישוט
  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
  • 3/4 כוס שמנת / שמנת צמחית (אופציונלי)
  • 15 גרם חמאה / מרגרינה בטעם חמאה
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים, לקישוט

אופן הכנת מרק תירס:

1. בסיר גדול, מחממים את שמן הזית על אש בינונית, ומאדים את הכרישה והגזר עד להתרככות במשך 5-6 דקות. מוסיפים לסיר 3 כוסות גרגרי תירס וממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות.

2. מוסיפים את היין לסיר, ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל עד שהנוזל מצטמצם כמעט לחלוטין במשך 7-9 דקות. יוצקים מעל את מרק הירקות ומביאים לרתיחה.

3. מתבלים בכמון, עלה דפנה, פפריקה, מלח גס ופלפל שחור. ממשיכים בהרתחה עדינה במשך 30-40 דקות, עד שהמרק מקבל טעם טוב.

4. במעבד מזון או עם מוט בלנדר, טוחנים את המרק למרקם חלק. כדי לקבל אקסטרה-קטיפתיות, מסננים את המרק דרך מסננת דקה. טועמים, ומשפרים תיבול, אם צריך. בשלב זה ניתן לערבב לתוך המרק את השמנת המתוקה / הצמחית, מחזירים את המרק לסיר ומרתיחים עוד 3-5 דקות על אש בינונית.

5. במחבת קטנה, מחממים את החמאה על אש בינונית, מוסיפים את כוס גרגרי התירס הנותרים וקולים אותם במשך 3-5 דקות תוך ניעור המחבת, עד שהם זהובים ורכים.

6. יוצקים את המרק לקערות אישיות, מקשטים ב-2 כפות גרגרי תירס קלויים, 1 כף בזיליקום קצוץ וקמצוץ פפריקה. מגישים מיד.

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
עולה פחות משימורים, בריא יותר מהם ובעיקר יותר טעים, ממש בטעם של תירס טרי.
הודיה11.06.17
1
קשה רק לוקח זמן. אגב, תירס בווקום גם די דומה לטרי.
נעמי12.06.17
אולי גם יעניין אותך
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22