כיכר השבת

בחום קר, בפנים חם

מתכון למרק בטטה, עדשים וערמונים במרקם קטיפתי

רבותיי, החלה עונת המרקים. בצהריים / בערב, בבית / בעבודה, בצלחת / בכוס - הכל הולך, רק תבחרו מה מתאים לכם. כי אין כמו מרק מהביל ביום סגרירי, כשאדיו נמהלים באדים שעל החלון. אושרית אברג'יל עם מרק בטטה וערמונים במרק חלק חלק. רק תוסיפו קרוטונים ותהנו (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | ל' בתשרי | 29.10.19
מרק בטטה וערמונים
מרק בטטה וערמונים (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 5 בטטות, חתוכות לקוביות
  • 2 שקיות ערמונים קלופים
  • 1 כוס עדשים כתומות (מומלץ להשרות במים במשך שעה)
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 3 שיני שום
  • 20 גרם חמאה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית אגוז מוסקט
  • 1 כפית פלפל שחור
  • קורט קינמון
  • מלח לפי הטעם
  • מים לכיסוי הירקות
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • צ׳יפס בטטה / קרוטונים / גרעיני דלעת קלויים / אגוזי פקאן קצוצים או מסוכרים

אופן ההכנה:

1. מטגנים בחמאה את הבצל והשום, מוסיפים את הערמונים ומטגנים עוד כ-2 דקות.

2. מוסיפים את הבטטות ושמן הזית וממשיכים בטיגון כ-5 דקות נוספות.

3. מוסיפים את העדשים, המים והתבלינים ומבשלים על להבה בינונית / גבוהה במשך כ-45 דקות.

4. מורידים מהאש וטוחנים את המרק בבלנדר ידני.

5. מחזירים לאש ומוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מים.

6. מבשלים כ-5 דקות, טועמים, משפרים תיבול ומכבים את הלהבה.

הערה:

לקבלת מרק פרווה, וותרו על החמאה והשמנת המתוקה.

אופציות להגשה:

עם צ׳יפס בטטה (מטגנים רצועות דקות של בטטה בשמן עמוק), קרוטונים, גרעיני דלעת קלויים, אגוזי פקאן קצוצים או פקאן מסוכר.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
יוצא טעים מאד!!מומלץ
שירה29.10.19
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22