כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למרק פטריות מנחם שאפשר להכין חלבי או פרווה

קרמי, עשיר ומלא בנחמה. יש מנה מדויקת מזו לסתיו? מתכון למרק פטריות נהדר שאפשר להכין חלבי או פרווה, לבחירתכם. כדי להפוך אותו למושלם עוד יותר, הוסיפו למרק קרוטונים ביתיים בגודל XL, קריספיים ומהירי הכנה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ב' בחשוון | 31.10.19
מרק פטריות מנחם
מרק פטריות מנחם (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 4-6 שיני שום, כתושות
  • 1 בצלצל שאלוט בינוני, קצוץ
  • 60 גרם חמאה / מחמאה או 8 כפיות שמן זית
  • 6 כוסות פטריות פורטבלו, פרוסות
  • 3 כוסות פטריות שמפיניון, פרוסות
  • 2 כפות מרווה טרייה קצוצה
  • 1 כף עלי תימין טריים
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 6 כוסות ציר מרק ירקות / מים
  • 1 כוס שמנת מתוקה / קרם קוקוס משימורים
  • 1/2 כוס פרמזן מגורדת (להשמיט בגרסת הפרווה)
  • <a href="https://www.kikar.co.il/335185.html">לחצו כאן לקרוטונים ביתיים בציפוי עשבי תיבול</a>

אופן ההכנה:

1. מחממים את שמן הזית בסיר מרק גדול על אש בינונית. כשהשמן חם, מוסיפים את השאלוט והשום ומטגנים 2-3 דקות, עד שהם ריחניים. מוסיפים את פרוסות הפטריות ומתבלים במלח ופלפל שחור. מבשלים במשך 5 דקות או עד שהפטריות מזהיבות. מערבבים וממשיכים לבשל עד שהפטריות מתקרמלות, במשך 3-5 דקות. מנמיכים מעט את האש, מוסיפים את החמאה, המרווה והתימין ומבשלים במשך 2-3 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם ריחניים מאוד. מערבבים פנימה את החומץ הבלסמי.

2. מוציאים לצלחת כפית נדיבה מאוד מהפטריות, כדי לקשט איתן את המרק בהגשה ואז יוצקים פנימה את המרק ומתבלים במלח ופלפל שחור.

3. בזהירות מעבירים כ-3/4 מתכולת הסיר למעבד מזון או טוחנים בעזרת מוט בלנדר למרקם הרצוי. מערבבים פנימה את השמנת המתוקה והגבינה, מתבלים במלח ופלפל שחור ומביאים את המרק לרתיחה במשך 5-10 דקות. מגישים חם לצד הקרוטונים.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22