כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון למרק עוף ופטריות קטיפתי - שמכינים בתיק תק

מרק העוף והפטריות הקרמי הזה הוא כל כך מנחם וכל כך קרמי, אבל הכי חשוב, מוכן תוך 30 דקות, מההתחלה ועד הסוף. מגדירים את עצמכם כבעלי תעוזה? אל תהססו להמירו במרק העוף המסורתי של ליל שבת (מתכונים, אוכל)

2
כיכר אוכל | כיכר השבת | ט' בחשוון | 07.11.19
מרק עוף ופטריות קטיפתי
מרק עוף ופטריות קטיפתי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 220 גרם כרעי עוף, ללא עור וללא עצמות, חתוכים לקוביות
  • מלח כשר ופלפל שחור גרוס
  • 2 כפות מרגרינה בטעם חמאה
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 220 גרם פטריות פורטבלו / שמפיניון, קצוצות גס
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
  • 1/2 כפית טימין מיובש
  • 1/4 כוס קמח לבן, מנופה
  • 4 כוסות ציר עוף
  • 1 עלה דפנה
  • 3/4 כוס חלב סויה
  • 1/4 כוס קצפת צמחית (ריצ')

אופן ההכנה:

1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול, על אש בינונית. מתבלים את קוביות העוף במלח ופלפל, לפי הטעם. מוסיפים את העוף ומבשלים עד להזהבה, במשך כ-2-3 דקות. מניחים בצד.

2. ממסים את המרגרינה בסיר, על אש בינונית. מוסיפים את השום, הפטריות, הבצל, הגזר והסלרי. מבשלים, תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהם נהיים רכים, כ-3-4 דקות. מוסיפים את הטימין ומערבבים במשך כדקה.

3. מוסיפים פנימה את הקמח ומערבבים היטב במשך כדקה. מוסיפים את ציר העוף, עלה הדפנה והעוף ומבשלים תוך ערבוב מתמיד, עד להסמכה קלה, במשך כ-4-5 דקות.

4. מוסיפים את חלב הסויה והקצפת הצמחית ומערבבים עד לחימום, בערך 1-2 דקות; מתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
במקום קצפת צמחית מגעילה , טעים בהרבה יותר ו'חלבי' הרבה יותר קרם / חלב קוקוס
צבי07.11.19
1
רגע רגע... המלח צריך להיות כשר? לא, כי פשוט בדיוק נגמר לי. אפשר גם מהלא כשר?
אבי07.11.19
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22