כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון למרק ירקות עם פריקה - שהופך אותו ממנה ראשונה לעיקרית

רבות דובר על השילוב המושלם בין מזג אוויר קר למרקים חמים - דלעת, עגבניות או ירקות ואם מוסיפים איזה דגן פנימה, הטעם והמרקם משתדרגים פלאים והם מזינים פי כמה וכמה. כאן הוספנו את הפריקה / פריקי, שיש לו טעם אגוזי, מעט מעושן והוא עמוס בחלבון וסיבים תזונתיים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ט בחשוון | 27.11.19
מרק ירקות עם פריקה - שהופך אותו ממנה ראשונה לעיקרית
מרק ירקות עם פריקה - שהופך אותו ממנה ראשונה לעיקרית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כוס פריקה
  • 3 כפות שמן זית, בתוספת מעט לטפטוף
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות
  • 1 קולרבי בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
  • 2 גזרים בינוניים, חתוכים לקוביות
  • 1 כפית מלח גס, בתוספת מעט לתיבול
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס טרי, בתוספת עוד לתיבול
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 8 כוסות ציר ירקות או עוף, בתוספת עוד, במידת הצורך
  • 2 קישואים בינוניים, חתוכים לקוביות
  • 2 כפיות זעתר טרי
  • 1/4 כפית פלפל קאיין או יותר, לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מניחים את הפריקה בקערה בינונית, מכסים במים קרים ומניחים בצד.

2. מחממים את שמן הזית בסיר גדול, על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהוא מתרכך, במשך 6-8 דקות. מוסיפים את הקולרבי והגזר ומבשלים תוך כדי ערבוב, עד שהירקות מתחילים להתרכך, במשך כ-5 דקות; מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור. מוסיפים את השום ומבשלים כדקה נוספת.

3. מסננים את הפריקה, שוטפים במים קרים ומוסיפים אותו לסיר. מוסיפים את הציר, הקישואים, הזעתר, המלח והקאיין. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומצמצמים כשהסיר חשוף, עד שהמרק מסמיך, במשך 25-30 דקות.

4. מתבלים עם עוד מלח ופלפל שחור לפי הטעם, מחלקים לקערות ומזלפים שמן זית מעל.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22