כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון למרק עגבניות צלויות הכי טוב שאכלתם אי פעם

מרק עגבניות לא חייב להיות תפל. הגיע הזמן להפסיק להתפשר, במיוחד על הדברים שמגיעים בקופסאות שימורים. יש לנו את המפתח לקבלת סיר מרק עשיר וטעם וכמו תמיד, מומלץ לאכול קערה עם מעט גבינה מלוחה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ח בטבת | 15.01.20
מרק עגבניות צלויות הכי טוב שאכלתם אי פעם
מרק עגבניות צלויות הכי טוב שאכלתם אי פעם (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה100 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 ק"ג עגבניות טריות, חצויות
  • 1 בצל מתוק, קלוף וחצוי לארבע
  • 1 ראש שום, עם מעט מהחלק העליון חתוך
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 3 כוסות ציר ירקות
  • 1 עלה דפנה
  • 2 ענפי תימין
  • 3 כפות בזיליקום טרי, קצוץ
  • 1/3 כוס גבינת עזים מגוררת

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אלומיניום.

2. מסדרים את העגבניות, הבצל והשום על תבנית האפייה. מטפטפים את שמן הזית באופן שווה על הכל (כולל כמה כפיות על השום). מתבלים במלח ופלפל.

3. צולים עד שהעגבניות מתחילות להראות סימני התלקחות, הבצל רך והשום מתקרמל, במשך 35-40 דקות.

4. מעבירים את העגבניות והבצל לסיר גדול. מוציאים את שיני השום מקליפתן ומעבירים לתוך הסיר.

5. מוסיפים את הציר, עלה הדפנה והתימין ומביאים את התערובת לצמצום על אש בינונית-נמוכה. מבשלים עד להתפתחות של טעם טוב, במשך 20-25 דקות.

6. מעבירים את המרק למעבד מזון וטוחנים עד שהוא חלק.

7. יוצקים את המרק לקערות. מקשטים כל קערה עם כפית בזיליקום ו-1-2 כפות גבינת עיזים. מגישים חם.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22