כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למרק גזר סמיך בתיבול פיקנטי

מרק גזר מתובל היטב בארומת תבלינים מחממים ומוקרם בשמנת סמיכה, מה שהופך אותו למושלם לימים קרים. קדימה, זה הזמן להזעיק אורחים ולקצור מחמאות על כישורי הבישול שלכם - הן יעופו עליכם מכל עבר לפני שתספיקו לומר להם "בתיאבון" (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ט בטבת | 26.01.20
מרק גזר סמיך בתיבול פיקנטי
מרק גזר סמיך בתיבול פיקנטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג גזר קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורד
  • 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 כפות תבלין גראם מסאלה
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית הל טחון
  • 1/2 כפית קינמון
  • 6 כוסות <a href="https://www.kikar.co.il/345321.html">ציר ירקות</a>
  • 1/2 עד 1 כוס שמנת מתוקה או שמנת צמחית
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. השלב הבא אופציונלי ונהדר לשדרוג המרק:
מפזרים את הגזרים החתוכים בתבנית, מזלפים מעל 2 כפות שמן זית, מתבלים במלח וצולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 25-30 דקות, עד שהם מתקרמלים. מוסיפים אותם למרק בהמשך, יחד עם תפוחי האדמה.

2. בסיר עמוק, מחממים 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל והגזר (אם לא צולים אותו), עד שהגזר מתקרמל. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר ותפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים במשך 5 דקות.

3. מוסיפים לסיר את כל התבלינים ומבשלים במשך 5 דקות תוך ערבוב קבוע.

4. יוצקים לסיר את ציר הירקות, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך 20-25 דקות או עד שהגזר ותפוחי האדמה רכים.

5. טוחנים את המרק במוט בלנדר למרקם חלק ואז מערבבים פנימה את השמנת. טועמים, משפרים תיבול של מלח ופלפל שחור, מבשלים 5 דקות על אש קטנה ומגישים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22