כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למרק שהוא ארוחה שלמה - תוך 30 דקות

מתכון למרק תפוחי אדמה עם נקניקיות צ'וריסו וקייל שמבוסס על מרק "קאלו ורדה" המופלא שהוא גם המאכל הלאומי של פורטוגל. מרק מחמם, משביע, סופר פשוט להכנה והכי טעים שיש. מושלם לארוחה משפחתית בערב חורפי (מתכונים, אוכל)

4
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ה' באדר | 17.02.21
מרק תפוחי אדמה עם נקניקיות צ'וריסו וקייל
מרק תפוחי אדמה עם נקניקיות צ'וריסו וקייל (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי / פרווה

רכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 300 גרם נקניקיות צ'וריסו (אפשר להשתמש בתחליף פרווה), פרוסות לעיגולים
  • 1 בצל צהוב, קצוץ
  • 6 שיני שום, קצוצות או מגורדות
  • 2 כפיות פפריקה מעושנת
  • 1/4-1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 4 תפוחי אדמה קטנים בקליפה זהובה (רצוי מזן ראטה), מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 6-8 כוסות ציר עוף / ציר ירקות / מים + מעט אבקת מרק
  • מיץ מלימון אחד, סחוט היטב
  • מלח ופלפל שחור
  • 250 גרם עלי קייל, קצוצים גס
  • 1/4 כוס שמנת פרווה לבישול או קרם קוקוס מפחית שימורים

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול ועמוק בעל תחתית כבדה (הכי מומלץ: סיר הולנדי מברזל יצוק), מחממים את השמן על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הבצל והנקניקיות ומטגנים אותם יחד במשך 5-8 דקות, עד להשחמה טובה.

2. מוסיפים את השום, הפפריקה והצ'ילי הגרוס ומטגנים יחד עוד 2 דקות, תוך ערבוב.

3. מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים אותם עד שהם נטמעים בבצל ובנקניקיות.

4. יוצקים פנימה את מיץ הלימון ואת ציר העוף / ציר הירקות / מים עם מעט אבקת מרק, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים על אש בינונית במשך 15-20 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים.

5. מוציאים מהסיר כוס אחת של תפוחי אדמה, טוחנים אותם בעזרת מוט בלנדר או מועך פירה ומחזירים אותם למרק. מוסיפים גם את הקייל ושמנת הפרווה / קרם הקוקוס ומבשלים במשך 10 דקות, עד שעלי הקייל מתכווצים. מסירים מהאש ומגישים מיד, חם, לצד לחם טרי לטבילה.

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
4
תחליף פרווה לנקנקיות? יש משנו טוב?
טעים מאוד17.02.21
3
עסיסי ממששששש
ד17.02.21
2
אני יליד פורטוגל איפה שגרתי 17 שנים. זה מזכיר לי נשכחות. בזמני , לפני כ 60 שנה לא אכלנו את המאכל מטעמי כשרות ( אז היו נקניקיות רק מבשר אחר) אבל ננסה את זה בארץ הקודש
חיים18.02.21

הצגת כל התגובות

1
אני מוותרת על הקיייל תודה
תהילה17.02.21
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

'ווסט פארק' בירושלים

הזדמנות חסרת תקדים למשפרי דיור בפארק מגורי היוקרה החדש

כיכר בשיתוף ווסט פארק | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22