כיכר השבת

מתכון למרק אפונה יבשה עם מרכיב משדרג ומפתיע בטירוף

הסתיו כבר כאן וזה אומר שעונת המרקים נפתחה רשמית ואם גם אתם מיציתם את כל המנות המסורתיות של השבתות והחגים שהיו לנו לאחרונה, מרק אפונה הוא בדיוק בשבילכם. מעניין לדעת: הוא מכיל בירה, שנותנת לו טעם משובח ללא הרבה מאמץ. אבל אם אתם רוצים לוותר עליה, ניתן להשתמש בכמות שווה של מים או ציר עוף במקום וכמובן, קרוטונים. אל תשכחו לקנות קרוטונים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ד בתשרי | 30.09.21
מרק אפונה יבשה עם מרכיב משדרג וסופר מפתיע
מרק אפונה יבשה עם מרכיב משדרג וסופר מפתיע (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי / פרווה

רכיבים

  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 1 גזר גדול, קצוץ דק
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 2 כוסות גרגירי אפונה יבשה
  • 350 מ"ל בירה לבנה
  • שמן זית כתית
  • 2 כוסות קוביות לחם מחמצת

אופן ההכנה:

1. בתנור הולנדי גדול או בסיר עם תחתית עבה, על אש בינונית, מבשלים את הבצל והגזר עד שהם רכים, כ-5 דקות. מתבלים במלח ופלפל.

2. מוסיפים את האפונה ומספיק מים לכיסוי מלא (כ-3 כוסות); מוסיפים את הבירה. מביאים את המרק לרתיחה, מכסים ומבשלים בעדינות עד שהאפונה מתפרקת, מערבבים מעת לעת ומוסיפים מים לפי הצורך, חצי שעה עד שעתיים.

3. בינתיים, במחבת גדולה, מחממים כמה כפות שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את קוביות הלחם ומבשלים עד להזהבה וקלייה, מקפיצים לעתים קרובות, 5-8 דקות.

4. טועמים את המרק ומתקנים את התיבול לפי הצורך. מגישים עם קרוטונים ופלפל שחור גרוס.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22