כיכר השבת

לבריאות

מתכון למרק גזר טעים ובריא ב-15 דקות עבודה

לא משנה במה אתם חולים או שאולי אתם בכלל בריאים לגמרי, ב"ה, הנה מתכון למרק גזר טעים ומזין עם מרקם חלומי וארומה נפלאה ב-15 דקות עבודה בלבד (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ט' בשבט | 11.01.22
מרק גזר עם ג'ינג'ר
מרק גזר עם ג'ינג'ר (צילום: Hanna Balan on Unsplash)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6-8 גזרים גדולים, מקולפים וחתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • 1/4 כוס שמן זית
  • קורט מלח
  • 6 כוסות ציר ירקות איכותי או מים עם אבקת מרק
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר, מקולף
  • 1 ענף תימין
  • 1/2 בצל מתוק גדול, קצוץ
  • 2 שיני שום גדולות, קצוצות
  • קורט פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:

מומלץ להשתמש בציר ירקות איכותי לטעם עשיר - והנה מתכון מעולה. לחצו כאן למתכון

1. מפזרים את פרוסות הגזר בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעל 2 כפות שמן זית, מתבלים במלח בנדיבות ואופים בתנור שחומם מראש למצב גריל במשך 15-20 דקות וכל 5 דקות מערבבים את תכולת התבנית. לחלופין, אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. הגזרים צריכים להיות יחסית רכים, אך לא רכים לגמרי, ושחומים בקצוות.

2. בסיר גדול, מרתיחים את ציר הירקות או את המים עם כפית אבקת מרק. כשהנוזל מבעבע, מוסיפים את חתיכת הג'ינג'ר וענף התימין, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשך 15 דקות.

3. בסיר נפרד, מניחים את הבצל עם שמן הזית הנותר ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שהבצל משחים קלות. מוסיפים את השום, מערבבים במשך 30 שניות ומוסיפים את הגזר האפוי.

4. מוציאים מהציר את הג'ינג'ר והתימין ויוצקים את הציר או המים לסיר עם הבצל והגזר. מביאים לרתיחה וכשהנוזל מבעבע, מנמיכים מעט את האש ומבשלים במשך 5-10 דקות עד שהגזרים רכים מאוד.

5. במעבד מזון או עם מוט בלנדר, טוחנים את המרק למחית חלקה. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים עוד קצת ציר או מים. טועמים, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מערבבים היטב ומגישים חם.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
דלעת. ? בטטה ?
ללא סייג17.01.22
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

כללית לטובת לקוחותיה

זקוקים לשירות רפואי? רובוט חיפוש חכם יסייע לכם

כיכר בשיתוף כללית | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

קשר של תפילין

תפילין ישנות בבוידעם? תן להם עוד צ׳אנס

כיכר בשיתוף קשר של תפילין | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22