כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון למרק כרוב סגול ותפוח אדום - לא רק יפהפה, אלא גם טעים בטירוף

אם יש לכם ספק (ואנו מניחים שיש לכם) לגבי המרק הזה, כדאי שתדעו שבישול תפוח עם שום ובצל, יוצר מטעמים שקשה לעמוד בפניהם. התפוח מוסיף חומציות נעימה וגוון מופלא למנה הזו. אם תוסיפו עוד חומצה, כמו חומץ, הצבע יהפוך לאדמדם יותר. שלושה מרכיבים פשוטים וצנועים (כרוב סגול, בצל ותפוח) מביאים למרק מרשים ומפואר (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ח בשבט | 30.01.22
כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום
כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום (צילום: Shutterstock)
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כף שמן
  • 1 בצל, קצוץ גס
  • 1-2 שיני שום, קצוצות גס
  • 1/4 כרוב סגול (כ-350 גרם) פרוס לחתיכות קטנות
  • 1 תפוח אדום, קלוף, ללא הליבה, חתוך לקוביות קטנות
  • 4 כוסות ציר ירקות
  • 1 עלה דפנה
  • מלח ופלפל
  • אגוזי מלך קלויים - להגשה, לא חובה

אופן ההכנה:

מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל והשום כמה דקות. מוסיפים את הכרוב והתפוח ומבשלים כמה דקות. מוסיפים את הציר, עלה הדפנה ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות או עד שכל הירקות רכים. מוציאים את עלה הדפנה וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק, בעזרת בלנדר ידני. מתבלים במלח ופלפל. מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים מעל את אגוזי המלך הקלויים, אם רוצים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

הזדמנות להשפעה ולהובלת שינוי

להשפיע: תוכנית הצוערים לשלטון המקומי מגייסת מועמדים

כיכר בשיתוף עתודות לישראל | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22