כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למרק פטריות סמיך וטעים שתכינו שוב ושוב

למה לצאת מהבית ולכלות זמן יקר בהתארגנות ומציאת חנייה אם אפשר לתקתק בבית ארוחה שלא נופלת מאף מסעדה? בבקשה: מתכון למרק פטריות סמיך וטעים עם לוק יוקרתי שאתם עומדים להכין שוב ושוב (מתכונים, אוכל)

3
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ה' באדר א' | 06.02.22
מרק פטריות סמיך
מרק פטריות סמיך (צילום: Pronina Marina on Shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 500 גרם פטריות שמפיניון טריות, חתוכות גס
  • 1 בצל, קצוץ
  • 30 גרם חמאה
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף קמח
  • 4 כוסות ציר ירקות או מים חמים עם כף אבקת מרק
  • קורט נדיב של עלי טימין טריים
  • 1 כוס שמנת לבישול 20-22%
  • מלח ופלפל שחור

להגשה: פירורי לחם קלויים קלות

    אופן ההכנה:

    1. בסיר גדול ועמוק עם תחתית כבדה על אש בינונית, ממיסים את החמאה ומטגנים את הבצל במשך 5-8 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים במשך 2 או עד שהשום נעשה ריחני.

    2. מוסיפים את הפטריות, מערבבים קלות ומטגנים במשך 8 דקות. הפטריות יגירו נוזלים, אז אין צורך להוסיף שמן.

    3. מוסיפים את הקמח ומערבבים במרץ עד שהוא נטמע היטב. יוצקים לסיר את ציר הירקות או מים חמים עם אבקת מרק, מתבלים במלח, פלפל שחור וטימין ומבשלים במשך 10 דקות.

    4. מעבירים מחצית מהמרק למעבד מזון או לקערה עם מוט בלנדר, וטוחנים עד לקבלת מחית חלקה.

    5. מחזירים את המחית לסיר, מערבבים היטב, מוסיפים את השמנת, מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות.

    מגישים מיד, חם, עם פירורי לחם קלויים מעל.

    הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

    3 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
    3
    יואוווו חיה, חולשה שלי זה פטריות!!! המרק הזה נראה סוף הדרך 🙂
    ללא שם07.02.22
    2
    אשמח לדעת איך מכינים את הציר
    ללא שם06.02.22
    1
    מרק טעיםםם .תודה
    ללא שם17.02.22
    מרקים

    מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

    ורד כהן | 28.01.24

    ניצול משאבים

    מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

    ורד כהן | 29.11.23

    כל טוב

    מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

    ורד כהן | 23.11.23

    לימי החורף

    מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

    טובה אור | 15.11.23

    מה נאכל היום?

    לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

    כיכר אוכל | 27.02.23
    ש

    האם הגאולה קרובה?

    "בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

    כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

    מה נאכל היום?

    הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

    כיכר אוכל | 13.02.23

    מה נאכל היום?

    בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

    כיכר אוכל | 07.02.23

    מה נאכל היום?

    כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

    כיכר אוכל | 29.01.23

    מה נאכל היום?

    רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

    כיכר אוכל | 23.01.23
    ש

    השנה יותר מתמיד

    ערב זיכרון ייחודי לחללי צה"ל יתקיים בבית שמש

    אסף מגידו | מקודם

    לכבוד שבת

    קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

    כיכר אוכל | 28.12.22

    מה אוכלים היום?

    3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

    מה אוכלים היום?

    מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
    ש

    מה אוכלים היום?

    מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

    שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    הזדמנות להשפעה ולהובלת שינוי

    להשפיע: תוכנית הצוערים לשלטון המקומי מגייסת מועמדים

    כיכר בשיתוף עתודות לישראל | מקודם

    מה נאכל היום?

    על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

    כיכר אוכל | 23.10.22

    מה נאכל היום?

    מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

    כיכר אוכל | 18.10.22

    מה אוכלים היום?

    מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

    מה נאכל היום?

    כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

    כיכר אוכל | 09.03.22
    ש

    בדיקת התאמה בחינם

    מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

    כיכר בשיתוף קייר | מקודם

    באנו לשדרג

    כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

    כיכר אוכל | 30.01.22

    מה אוכלים היום?

    היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22