כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון למרק עגבניות וגבינת פטה אפויה טעים בטירוף

מרק הפטה האפויה הזה הוא בדיוק כמו שנשמע: גרסה עשירה וקרמית למרק עגבניות קלאסי. כן, הוא דורש קצת יותר מאמץ בהכנתו (אין מקום לדאגה ולחץ. שעה עבודה בסך הכל) אבל אתם יודעים, בשביל תוצאות טובות שווה להשקיע (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ו' באדר ב' | 09.03.22
כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה
כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 950 גרם עגבניות שרי
  • 230 גרם גבינת פטה ועוד קצת - לקישוט
  • 1/4 כוס + 1 כף שמן זית כתית מעולה, מחולקות
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 בצל בינוני, קצוץ דק
  • צ'ילי גרוס, לפי הטעם
  • 800 גרם עגבניות מרוסקות, משימורים
  • 4 כוסות ציר ירקות
  • 1 כף טימין
  • 4 שיני שום, קצוצות דק
  • 1/4 כוס בזיליקום טרי, קצוץ גס ועוד קצת - לקישוט
  • 3/4 כוס פסטה קצרה - לבחירתכם

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את עגבניות השרי בתבנית. יוצקים למעלה את 1/4 כוס שמן הזית ומתבלים במלח ובפלפל. מקפיצים עד לקבלת תערובת אחידה.

2. מניחים את הפטה במרכז התבנית, כשהיא מוקפת בעגבניות השרי, הופכים כמה פעמים כדי לצפות בשמן הזית ומתבלים.

3. אופים עד שעגבניות השרי 'מתפוצצות' והפטה נמסה, 35-40 דקות.

4. בינתיים, מחממים את כף שמן הזית הנותרת בסיר גדול, על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא רך ושקוף, כ-5 דקות. מתבלים במלח, בפלפל ובצ'ילי הגרוס. מוסיפים את השום, העגבניות המשומרות, ציר הירקות והטימין ומבשלים בעדינות, על אש נמוכה, עד שהעגבניות בתנור מסיימות את צלייתן.

5. כשהעגבניות והפטה מוכנות, מעבירים את התערובת לסיר המבעבע. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל ומוסיפים את הבזיליקום. מביאים את המרק לרתיחה ומוסיפים את הפסטה. מבשלים עד שהיא מבושלת לחלוטין, 7-8 דקות. מגישים עם עוד פטה מפוררת, בזיליקום ופלפל שחור.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

קשר של תפילין

תפילין ישנות בבוידעם? תן להם עוד צ׳אנס

כיכר בשיתוף קשר של תפילין | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22