כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למרק כתום של דלעת ועדשים אדומות ב-10 דקות

החורף אולי מסרב להגיע - אבל מבחינתנו גם שמיים אפורים ו-22 מעלות בצל מהווים תירוץ מעולה להכין את המרק הנהדר הזה שמורכב מדלעת ועדשים אדומות וארומה של ג'ינג'ר טרי וזרעי כמון (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ו' בכסלו | 30.11.22
מרק כתום ב-10 דקות עם דלעת ועדשים אדומות
מרק כתום ב-10 דקות עם דלעת ועדשים אדומות (צילום: Lizzy Komen on Shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מגורר
  • 1/2 2 כפיות זרעי כמון
  • 750 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות
  • 100 גרם עדשים אדומות
  • 1 ליטר ציר ירקות חם או מים חמים + 1 כפית אבקת מרק
  • מלח ופלפל שחור
  • להגשה: חלב קוקוס, שבבי צ'ילי גרוס וכוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1. בסיר עמוק על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את זרעי הכמון והג'ינג'ר ומטגנים יחד כמה דקות עד שהם נעשים ריחניים.

2. מוסיפים את הדלעת והעדשים, יוצקים מעל את ציר הירקות ומבשלים במשך 20-23 דקות עד שהדלעת רכה.

3. טוחנים את המרק בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק - אפשר להוסיף מעט מים לדלל יותר את המרק, אם רוצים. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.

4. מחלקים את המרק לקעריות אישיות ומגישים חם עם זילוף של חלב קוקוס מלמעלה, שבבי צ'ילי גרוס וכוסברה קצוצה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

אין מחירים כאלה!

מטורף: דירה על הים בפחות מ-16,000 שקלים למ"ר

כיכר בשיתוף פוואר גרופ | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22
ש

חופשת חורף באירופה

השיטה: הזמינו מוקדם וחסכו מאות שקלים במחירי הטיסות>>

כיכר בשיתוף אל על | מקודם

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22