כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון למרק מנחם של עדשים אדומות עם לימון ושמיר

השבוע של כולנו נפתח בחדשות עצובות, אבל אולי המרק מחמם הלב הזה יעודד את רוחכם קצת. מה יש בו? עדשים אדומות וקוביות עגבניות וגזר מתובלות בלימון וסומק. סומק הוא תבלין מזרח תיכוני העשוי מפירות יער טחונים ומיובשים. הוא חריף קלות ורב-תכליתי ויתן למרק הקליל שלכם אפקט מסקרן. סיימו עם כף יוגורט לקבלת תוספת עושר ומעט שמיר טרי לרענון (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ז' בשבט | 29.01.23
כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר
כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 4 כפות חמאה, מחולקות
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 גזרים קלופים, חתוכים לקוביות
  • 6 כוסות ציר ירקות
  • 410 גרם עגבניות חתוכות לקוביות, משימורים
  • ½1 כוסות עדשים אדומות מיובשות, שטופות
  • ½1 כפיות מלח גס
  • ¼1 כפיות סומק טחון + עוד לקישוט (לא חובה)
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 2 כפות מיץ לימון טרי (מ-1 לימון)
  • 6 כפות יוגורט יווני
  • 1/4 כוס שמיר טרי, קצוץ דק

אופן ההכנה:

1. מחממים 2 כפות חמאה בסיר גדול, על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והגזר; מבשלים, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהירקות מתחילים להתרכך, כ-5 דקות. מוסיפים את הציר, העגבניות, העדשים, המלח והסומק, אם משתמשים. מביאים לרתיחה. מנמיכים את החום לבינוני-נמוך; מכסים ומבשלים עד שהעדשים מתרככות, כ-15 דקות.

2. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את מיץ הלימון ו-2 כפות החמאה הנותרות. מחלקים את המרק בין 4 קערות ומעליו יוצקים את היוגורט. לגימור, מפזרים גרידת לימון, שמיר ועוד סומק, אם משתמשים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22
ש

זה וואו

יש תחליף לנדל"ן: אתר שמייצר הכנסה חודשית

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22