כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון למרק פטריות קרמי וטעים בטירוף עם טריק מיוחד

ההתקרמלות הארוכה והאיטית של הפטריות דורשת מעט סבלנות, אבל היא ממש פותחת את הטעם הקסום שלהן וזה הסוד של מרק הפטריות הזה. שום, בצל, שמנת וטימין מצטרפים לפטריות הבשרניות (ולא רק) והתוצאה? קערה מנחמת שאי אפשר להפסיק למלא (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ב בשבט | 13.02.23
הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף
הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף (צילום: shutterstock)
זמן הכנה100 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/4 כוס חמאה
  • 2 חבילות פטריות טריות, פרוסות
  • 1 קורט מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות
  • ½1 כפיות קמח מנופה
  • 6 ענפי טימין טרי, קשורים בצרור עם חוט מטבח
  • 2 שיני שום, קלופות
  • 4 כוסות ציר ירקות, או יותר, לפי הטעם
  • 1 כוס מים, או יותר, לפי הטעם
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כפית עלי טימין טריים לקישוט, או לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. ממיסים חמאה בסיר מרק גדול, על אש בינונית-גבוהה. מטגנים את הפטריות עם קורט המלח והפלפל בחמאה המומסת, עד שהן משחררות את המיצים שלהן, 5-10 דקות. מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה וממשיכים לבשל, תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שהנוזלים מתאדים והפטריות מתקרמלות, 15-25 דקות. מניחים בצד כמה פרוסות לקישוט מאוחר יותר, אם רוצים.

2. מוסיפים את הבצל לפטריות; מבשלים עד שהוא רך ושקוף, כ-5 דקות.

3. מערבבים את הקמח לתוך תערובת הפטריות ומבשלים, תוך ערבוב לעתים קרובות, כדי להסיר את טעמו הגולמי, כ-2 דקות.

4. מוסיפים את צרור הטימין ושיני השום ואז יוצקים פנימה 4 כוסות מהציר וכוס מים. מורידים את האש לנמוכה ומבשלים במשך שעה. מוציאים וזורקים את צרור הטימין.

5. טוחנים את המרק עם בלנדר ידני, עד לקבלת מרקם חלק וסמיך. מערבבים פנימה את השמנת. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט ציר או מים. מתבלים במלח ופלפל שחור.

6. יוצקים לקערות ומקשטים בפרוסות הפטריות השמורות ועלי הטימין.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

זה וואו

יש תחליף לנדל"ן: אתר שמייצר הכנסה חודשית

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22