כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון למרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף ודל קלוריות

פפריקה מתוקה + מיץ לימון חמצמץ + סוכר חום עשיר + הרבה כרוב ועגבניות = קערת מרק עשירה ומספקת שתר(ו)צו למלא שוב ושוב. אנו אוהבים להוסיף לו קוביות בטטה יחד עם רסק העגבניות ולקבל טקסטורה קרמית יותר והוא מעולה בהקפאה. פשוט מאחסנים במכלים קטנים, עד 6 חודשים, מחממים במיקרוגל ומגישים (מתכונים, אוכל)

2
כיכר אוכל | כיכר השבת | ו' באדר | 27.02.23
לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף
לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כרוב ירוק בינוני, פרוס דק
  • 3 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 עלה דפנה
  • 8 כוסות ציר ירקות
  • 800 גרם עגבניות מרוסקות, משימורים
  • 1/4 כוס חומץ תפוחים
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות מיץ לימון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/4 כוס פטרוזיליה טריה קצוצה

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן בסיר גדול, על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהוא מתרכך מעט, כ-3 דקות. מוסיפים את השום, רסק העגבניות והפפריקה ומערבבים. מבשלים עוד דקה. מוסיפים את הכרוב, הגזר ועלה הדפנה. יוצקים את הציר, העגבניות המרוסקות, החומץ והסוכר על הכרוב. מערבבים לאיחוד. מביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים עד שהכרוב מבושל לגמרי ורך, 25-30 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים עוד סוכר או תיבול לפי הצורך.

2. מגישים בתוספת הפטרוזיליה ועם קורט פלפל שחור גרוס.

שומרים את השאריות בכלי אטום במקרר, עד 5 ימים.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
ראיתי שיש בתמונה של המרק גם פרוסותשל תפוחי אדמה פרוסים לעיגולים והם לא צויינו במתכון🤔
נועה 01.12.23
1
למה איו אפשרות להדפיס
רפי כץ08.02.24
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22
ש

אין מחירים כאלה!

מטורף: דירה על הים בפחות מ-16,000 שקלים למ"ר

כיכר בשיתוף פוואר גרופ | מקודם

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22