כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לסלט פסטה קר עם דלורית וצנוברים

מנה פשוטה ועמוסה בטעמים נפלאים שכיף לאכול בימים חמים כשלאף אחד אין כוח להתעסק בארוחות מופת כבדות: מתכון לסלט פסטה קר עם קוביות דלורית, גבינת עזים, עלי ארוגולה וצנוברים קלויים (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ד בניסן | 29.04.19
סלט פסטה קר
סלט פסטה קר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 דלורית בינונית קלופה, חתוכה לקוביות
  • 1 כף שמן צמחי
  • מלח ופלפל שחור
  • 350 גרם פסטה, רצוי מקמח מלא
  • 50 גרם גבינת עזים
  • 2 חופנים גדולים של עלי ארוגולה טריים
  • 1/3 כוס צנוברים קלויים

אופן ההכנה:

1. בקערה, מערבבים את קוביות הדלורית עם השמן עד לציפוי מלא ומפזרים אותן בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 20-25 דקות, מוציאים הופכים את הקוביות, ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות או עד שמזלג ננעץ בקלות.

2. במקביל, מרתיחים סיר גדול מלא מים + 2 כפות מלח. מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד לדרגת אל דנטה - כמו מספר הדקות המצוין על האריזה, פחות דקה אחת. מסננים את הפסטה מנוזלים, אך שומרים בצד 1 כוס ממי בישול הפסטה.

3. מחזירים את הפסטה לסיר החם יחד עם גבינת העזים ורבע כוס ממי הבישול, ומערבבים היטב עד שהגבינה נמסה לחלוטין ומצפה את הפסטה. אם הרוטב עבה מדי, ניתן להוסיף עוד ממי הבישול.

4. מוסיפים לסיר את עלי הארוגולה, הצנוברים הקלויים וקוביות הדלורית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים יחד לסלט טעים. אוכלים מיד.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
זה אוכל של פרות ואני לא אוכלת לאוכל שלי את האוכל שלו, זה העשב הכי מגעיל בעולם, שימו ברוקומיני במקום בשלו אותו אלדנטה במי מלח, שיטפו היטב וסננו היטב והוסיפו לסלט. יותר טעים.
אני30.04.19
סלטים מהמטבח הכשר

כמו במסעדות: סלט עגבניות ומוצרלה כפרי

כיכר אוכל | 14.03.23

התוספת שתופסת

סלט תפוחי אדמה בגריל עם עשבי תיבול

כיכר אוכל | 04.09.22

באנו לשדרג

פיקנטי וקראנצ'י: סירות חסה במילוי סלט טונה משודרג

כיכר אוכל | 30.08.22

שבועות - התחלנו

סלט קיסר קלאסי עם קרוטונים ורוטב שום

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 30.05.22

מה אוכלים היום?

סלט מזין וטעים שהוא בעצם ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 03.04.22
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

מה אוכלים היום?

לא ברור מה יותר טעים: הסלט או הרוטב שלו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.03.22

ניצול שאריות

מה עושים עם חלה משבת? סלט פנצנלה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22

בריא יותר

ברבע שעה: סלט כרוב סגול וגזר בנוסח אסייתי

חיה דר | 08.03.22

בריא יותר

ארוחה ב-35 דקות: תבשיל קינואה עם בטטה, קייל ופסטו

כיכר אוכל | 07.03.22
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

מה אוכלים היום?

סלט קיסר צמחוני עם רוטב טחינה משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 02.01.22

מה אוכלים היום?

סלט פתיתים קר ומרענן שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.12.21

מה אוכלים היום?

אתם רואים סלט, אנחנו רואים ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.21

מיוחד

חמצמץ ומרענן: סלט הדרים ברוטב ויניגרט

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21
ש

טכנולוגיה חסכנית

כך תתחילו את הקיץ עם עו"ש מאוזן- חודש ראשון חינם>>> 

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם

מארחים בחנוכה

סלט סלק עם אבוקדו וכדורי גבינה פריכים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

לערבב ולאכול

והרי התחזית: היום תאכלו סלט שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.11.21

בריא יותר

חורפי ומרענן: מתכון לסלט סלק ותפוז

כיכר אוכל | 10.11.21

ניצול שאריות

נשארה חלה? תכינו סלט פנצנלה מושלם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.10.21
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

שומעים את הקראנצ'?

סלט עשבי תיבול וצנוניות עם גבינת פטה ואגוזים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.10.21

מה אוכלים היום?

סלט סתווי וטעים שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.10.21

מה אוכלים היום?

כל מה שטוב, בלי לעבוד קשה: סלט סושי מפורק

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.10.21