כיכר השבת

בריאות לפני הכל

מתכון לסלט כרובית, זיתים, פלפלים ואנשובי - בניחוח איטלקי

אהבתנו לכרובית אינה יודעת גבול (אנו אוכלים אותה בשלמותה, חצויה, קלויה, בצורת אורז, טחונה לפירה ובסגנון פופקורן). הנה מתכון לסלט מרענן עם מרכיבים פשוטים וגם כמה מיוחדים יותר, בתוספת רוטב מקפיץ (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | י' בטבת | 07.01.20
היישר מארץ המגף: מתכון לסלט כרובית, זיתים, פלפלים ואנשובי
היישר מארץ המגף: מתכון לסלט כרובית, זיתים, פלפלים ואנשובי (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לירקות המוחמצים המהירים:

  • 3 כוסות חומץ יין לבן, בתוספת יותר - לפי הצורך
  • 3 כפות מלח גס, בתוספת יותר - לפי הצורך
  • 3 כפות סוכר, בתוספת יותר - לפי הצורך
  • 3 עלי דפנה
  • 1 כפית פלפל שחור שלם
  • 3 גזרים בינוניים, חתוכים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ
  • 2 פלפלים אדומים או צהובים, חתוכים לריבועים בגודל של כ-2 ס"מ
  • 2 גבעולי סלרי, חתוכים לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ
  • 1 בצל סגול קטן, חתוך לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ

לסלט:

  • מלח, לפי הצורך
  • 1 ראש כרובית קטן, מופרד לפרחים
  • 1/2 כוס זיתים - שטופים, ללא גלעינים וחצויים לאורכם
  • 6 פילה אנשובי מלוח, מנוקים ופרוסים לחתיכות של כ-2 ס"מ
  • 1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה גס
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן
  • ¼ כוס שמן זית
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מכינים את הירקות המוחמצים המהירים: בסיר בינוני, משלבים את החומץ עם 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה על אש נמוכה.

2. מוסיפים את המלח והסוכר. כששניהם התמוססו, טועמים; המלח צריך להיות מאוזן. משפרים טעם לפי הצורך בעזרת החומץ, המלח והסוכר.

3. מוסיפים את עלי הדפנה, גרגירי הפלפל השחור, הגזר והפלפל. מצמצמים ומבשלים במשך שתי דקות ואז מוסיפים את הסלרי. מצמצמים, מבשלים דקה נוספת ואז מוסיפים את הבצל ומבשלים עוד 2 דקות. מסננים את הירקות במסננת, מעבירים לקערה גדולה ומניחים בצד לקירור.

4. מכינים את הסלט: ממלאים קערה בינונית בקרח ומים. מביאים סיר מים בינוני לרתיחה, על אש גבוהה. ממליחים את המים וכאשר המלח נמס, מוסיפים את הכרובית. מבשלים עד שהיא רכה, אך עדיין שומרת על צורתה, במשך 7-9 דקות. מסננים את הכרובית ומיד טובלים אותה באמבטיית הקרח כדי שתתקרר.

5. כאשר הכרובית קרירה, מסננים ומעבירים לקערת הירקות הכבושים. מוסיפים את הזיתים, האנשובי והפטרוזיליה.

6. שופכים את החומץ ושמן הזית על הירקות ומקפיצים לכיסוי מלא. מתבלים במלח ופלפל שחור. מניחים בצד כדי לאפשר לטעמים להתמזג - לפחות שעה או יומיים במקרר - לפני ההגשה.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
כדי לקנות כרובית ללא תולעים צריך לקחת משכנתא
יויו08.01.20
אולי גם יעניין אותך
סלטים מהמטבח הכשר

כמו במסעדות: סלט עגבניות ומוצרלה כפרי

כיכר אוכל | 14.03.23

התוספת שתופסת

סלט תפוחי אדמה בגריל עם עשבי תיבול

כיכר אוכל | 04.09.22

באנו לשדרג

פיקנטי וקראנצ'י: סירות חסה במילוי סלט טונה משודרג

כיכר אוכל | 30.08.22

שבועות - התחלנו

סלט קיסר קלאסי עם קרוטונים ורוטב שום

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 30.05.22

מה אוכלים היום?

סלט מזין וטעים שהוא בעצם ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 03.04.22
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה אוכלים היום?

לא ברור מה יותר טעים: הסלט או הרוטב שלו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.03.22

ניצול שאריות

מה עושים עם חלה משבת? סלט פנצנלה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22

בריא יותר

ברבע שעה: סלט כרוב סגול וגזר בנוסח אסייתי

חיה דר | 08.03.22

בריא יותר

ארוחה ב-35 דקות: תבשיל קינואה עם בטטה, קייל ופסטו

כיכר אוכל | 07.03.22
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

מה אוכלים היום?

סלט קיסר צמחוני עם רוטב טחינה משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 02.01.22

מה אוכלים היום?

סלט פתיתים קר ומרענן שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.12.21

מה אוכלים היום?

אתם רואים סלט, אנחנו רואים ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.21

מיוחד

חמצמץ ומרענן: סלט הדרים ברוטב ויניגרט

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21
ש

'ווסט פארק' בירושלים

הזדמנות חסרת תקדים למשפרי דיור בפארק מגורי היוקרה החדש

כיכר בשיתוף ווסט פארק | מקודם

מארחים בחנוכה

סלט סלק עם אבוקדו וכדורי גבינה פריכים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

לערבב ולאכול

והרי התחזית: היום תאכלו סלט שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.11.21

בריא יותר

חורפי ומרענן: מתכון לסלט סלק ותפוז

כיכר אוכל | 10.11.21

ניצול שאריות

נשארה חלה? תכינו סלט פנצנלה מושלם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.10.21
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

שומעים את הקראנצ'?

סלט עשבי תיבול וצנוניות עם גבינת פטה ואגוזים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.10.21

מה אוכלים היום?

סלט סתווי וטעים שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.10.21

מה אוכלים היום?

כל מה שטוב, בלי לעבוד קשה: סלט סושי מפורק

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.10.21