כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון לסלט קפרזה אחר - עם תותים ורוטב פסטו פיסטוקים

סלט קפרזה מורכב לרוב מעגבניות, פרוסות מוצרלה, עלי בזיליקום, שמן זית ותבלינים ומוכר כמנת קיץ מרעננת, אבל כל עוד יש בידינו את חומרי הגלם בתוספת פרי חורפי כתות, מדוע שלא נכין אותו גם בימים קרירים? (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ז בטבת | 14.01.20
סלט קפרזה אחר עם תותים ורוטב פסטו פיסטוקים
סלט קפרזה אחר עם תותים ורוטב פסטו פיסטוקים (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לסלט:

  • 340 גרם תותים, ללא הגבעול, חצויים לשניים
  • 230 גרם כדורי מוצרלה
  • 1/8 כפית מלח גס
  • 1/8 כפית פלפל שחור גרוס
  • קומץ עלי בזיליקום טריים
  • 340 גרם עגבניות שרי אדומות וצהובות, חצויות לשניים

לרוטב הפסטו פיסטוקים:

  • 1 כוס פיסטוקים קלויים
  • 3/4 כוס עלי בזיליקום טריים, קרועים לחתיכות
  • 1/4 כוס עלי נענע טריים
  • 1 שן שום
  • 1/3 כוס גבינת פקורינו, מגוררת דק
  • 1/3 עד 1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
  • 1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. מכינים את רוטב הפסטו: מכניסים למעבד מזון את הפיסטוקים, הבזיליקום, הנענע, השום והגבינה. טוחנים ומערבבים עד לקציצת הפיסטוקים באופן גס ואז, כשהמעבד דולק, מזרימים פנימה 1/3 כוס שמן זית. מוסיפים עוד קצת במידת הצורך, תלוי במידת הנוזליות הרצויה. טועמים את הפסטו ומוסיפים פנימה את המלח, תוך ערבוב פעם נוספת. מאחסנים אותו אטום היטב במקרר, עד שבוע.

1. מכינים את הסלט: בקערה גדולה, משלבים את המוצרלה, התותים והעגבניות. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב. זורקים פנימה את עלי הבזיליקום. מוסיפים כמה כפיות מהפסטו ומערבבים בעדינות בעזרת מרית כדי להפיץ אותו באופן שווה. מגישים מיד.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
תותים זה בעיה גדולה בגלל שהם נגועים בחרקים
יוסי14.01.20
סלטים מהמטבח הכשר

כמו במסעדות: סלט עגבניות ומוצרלה כפרי

כיכר אוכל | 14.03.23

התוספת שתופסת

סלט תפוחי אדמה בגריל עם עשבי תיבול

כיכר אוכל | 04.09.22

באנו לשדרג

פיקנטי וקראנצ'י: סירות חסה במילוי סלט טונה משודרג

כיכר אוכל | 30.08.22

שבועות - התחלנו

סלט קיסר קלאסי עם קרוטונים ורוטב שום

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 30.05.22

מה אוכלים היום?

סלט מזין וטעים שהוא בעצם ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 03.04.22
ש

בשיתוף אנשי מקצוע

האם אתה תהיה מה"משפיענים" שמשנים באמת אלפי בתים בישראל?

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

מה אוכלים היום?

לא ברור מה יותר טעים: הסלט או הרוטב שלו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.03.22

ניצול שאריות

מה עושים עם חלה משבת? סלט פנצנלה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22

בריא יותר

ברבע שעה: סלט כרוב סגול וגזר בנוסח אסייתי

חיה דר | 08.03.22

בריא יותר

ארוחה ב-35 דקות: תבשיל קינואה עם בטטה, קייל ופסטו

כיכר אוכל | 07.03.22
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

מה אוכלים היום?

סלט קיסר צמחוני עם רוטב טחינה משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 02.01.22

מה אוכלים היום?

סלט פתיתים קר ומרענן שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.12.21

מה אוכלים היום?

אתם רואים סלט, אנחנו רואים ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.21

מיוחד

חמצמץ ומרענן: סלט הדרים ברוטב ויניגרט

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21
ש

בעלי עסקים?

כך תזהו חשבונית פיקטיבית • מסייעים למניעת פשיעה וטרור 

כיכר בשיתוף רשות המיסים | מקודם

מארחים בחנוכה

סלט סלק עם אבוקדו וכדורי גבינה פריכים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

לערבב ולאכול

והרי התחזית: היום תאכלו סלט שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.11.21

בריא יותר

חורפי ומרענן: מתכון לסלט סלק ותפוז

כיכר אוכל | 10.11.21

ניצול שאריות

נשארה חלה? תכינו סלט פנצנלה מושלם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.10.21
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

שומעים את הקראנצ'?

סלט עשבי תיבול וצנוניות עם גבינת פטה ואגוזים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.10.21

מה אוכלים היום?

סלט סתווי וטעים שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.10.21

מה אוכלים היום?

כל מה שטוב, בלי לעבוד קשה: סלט סושי מפורק

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.10.21