כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לסלט עדשים ואורז עם גזר ואבוקדו

ככה אנחנו אוהבים את ארוחות הקיץ שלנו: ערבוב בין קר וחם, משביע אך קליל ובעיקר, סופר פשוטות להכנה. הסלט הזה עונה על כל הדרישות ומשלב בהרמוניה טעימה עדשים, אורז, גזר, אבוקדו ושלל ירקות. כמובן שהרכיבים הקרים גמישים ותוכלו להוסיף או להוריד מה שתרצו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ט"ז בתמוז | 26.06.21
סלט עדשים ואורז עם גזר ואבוקדו
סלט עדשים ואורז עם גזר ואבוקדו (צילום: Ella Olsson from Pexels)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/2 כוס עדשים מנומרות (עדשים צרפתיות)
  • 1/2 כוס אורז חום
  • 4 כוסות מים או ציר ירקות
  • 6 צנוניות, פרוסות דק
  • 3 גזרים בינוניים, מקולפים וחתוכים לכל צורה שאוהבים
  • 1 אבוקדו, חתוך לקוביות או פרוס לחצאים
  • 2 כוסות עלי ארוגולה
  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • 2 כפות גרעיני חמנייה
  • 1 כף זרעי פשתן

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני על אש בינונית-גבוהה, מניחים את העדשים עם 3 כוסות מים או ציר ירקות, מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך במשך 15 דקות. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין.

2. בסיר נפרד על אש גבוהה, מביאים לרתיחה את האורז וכוס מים או ציר ירקות ואז מכסים את הסיר, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 20-25 דקות, עד שכל המים נספגים. מסירים מהאש, מערבבים קלות בעזרת מזלג ומניחים לאורז להצטנן לחלוטין.

3. בקערה גדולה, מניחים את האורז, העדשים, הגזר, הצנוניות, הארוגולה והפטרוזיליה ומערבבים בעדינות. מזלפים מעל שמן זית ומיץ לימון, מתבלים במלח ופלפל שחור, מניחים מעל את האבוקדו, מפזרים את גרעיני החמנייה וזרעי הפשתן ומגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
סלטים מהמטבח הכשר

כמו במסעדות: סלט עגבניות ומוצרלה כפרי

כיכר אוכל | 14.03.23

התוספת שתופסת

סלט תפוחי אדמה בגריל עם עשבי תיבול

כיכר אוכל | 04.09.22

באנו לשדרג

פיקנטי וקראנצ'י: סירות חסה במילוי סלט טונה משודרג

כיכר אוכל | 30.08.22

שבועות - התחלנו

סלט קיסר קלאסי עם קרוטונים ורוטב שום

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 30.05.22

מה אוכלים היום?

סלט מזין וטעים שהוא בעצם ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 03.04.22
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

מה אוכלים היום?

לא ברור מה יותר טעים: הסלט או הרוטב שלו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.03.22

ניצול שאריות

מה עושים עם חלה משבת? סלט פנצנלה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22

בריא יותר

ברבע שעה: סלט כרוב סגול וגזר בנוסח אסייתי

חיה דר | 08.03.22

בריא יותר

ארוחה ב-35 דקות: תבשיל קינואה עם בטטה, קייל ופסטו

כיכר אוכל | 07.03.22
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

מה אוכלים היום?

סלט קיסר צמחוני עם רוטב טחינה משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 02.01.22

מה אוכלים היום?

סלט פתיתים קר ומרענן שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.12.21

מה אוכלים היום?

אתם רואים סלט, אנחנו רואים ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.21

מיוחד

חמצמץ ומרענן: סלט הדרים ברוטב ויניגרט

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

מארחים בחנוכה

סלט סלק עם אבוקדו וכדורי גבינה פריכים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

לערבב ולאכול

והרי התחזית: היום תאכלו סלט שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.11.21

בריא יותר

חורפי ומרענן: מתכון לסלט סלק ותפוז

כיכר אוכל | 10.11.21

ניצול שאריות

נשארה חלה? תכינו סלט פנצנלה מושלם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.10.21
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

שומעים את הקראנצ'?

סלט עשבי תיבול וצנוניות עם גבינת פטה ואגוזים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.10.21

מה אוכלים היום?

סלט סתווי וטעים שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.10.21

מה אוכלים היום?

כל מה שטוב, בלי לעבוד קשה: סלט סושי מפורק

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.10.21