כיכר השבת

מתכון לכבד ברוטב יין אדום ופטריות

שילוב טעמים כמעט מתבקש ששווה לאמץ כמתכון כבד עוף אולטימטיבי ומהיר הכנה: מתכון להכנת כבד ברוטב יין אדום ופטריות. מתאים במיוחד לאירוח ספונטני מהרגע להרגע (מתכונים, אוכל)

4
כיכר השבת | ט' באלול | 04.09.14
כבד ברוטב יין אדום ופטריות
כבד ברוטב יין אדום ופטריות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/2 ק"ג כבד צלוי
  • 6 פטריות שלמות
  • 2 בצלים בינוניים
  • 1/2 כוס יין אדום יבש
  • 1 שן שום
  • 1/4 צרור פטרוזיליה
  • קורט פפריקה
  • שמן זית לטיגון

אופן הכנת כבד ברוטב יין אדום ופטריות

רגע לפני: שילוב טעמים כמעט מתבקש ששווה לאמץ כמתכון כבד עוף אולטימטיבי ומהיר הכנה: מתכון להכנת כבד ברוטב יין אדום ופטריות. מתאים במיוחד לאירוח ספונטני מהרגע להרגע.

• חותכים לטבעות את הבצל, ופורסים את השום.

• מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים על אש נמוכה מאוד בו טבעות הבצל עד שיהפכו לשקופים. מוסיפים את הפטריות ומטגנים במשך 2 דקות.

• מגביהים את האש, ומוסיפים את הכבדים, היין והשום ומערבבים. מתבלים בפפריקה ומבשלים במשך 4 דקות.

אופן ההגשה: מניחים בכלי הגשה את הכבדים והפטריות, קוצצים דק את הפטרוזיליה ומפזרים מעל. יוצקים גם מהרוטב, ומגישים חם. ניתן להוסיף אורז לבן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
המלצה שלי.. להכין את הרוטב ולשים את הכבדים הצלויים ללא בישול עדיף להשרות את הכבדים ברוטב לפחות יממה לפני ההגשה. יוצא הרבה יותר טעים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שיר14.05.15
צריך לבדוק ולגבי הכבד שיצא יבש כנראה צליתם אותו למוות אחרת אין סיבה שיתיבש סך הכל זה בישול עם הרבה רוטב ולא צלייה או טיגון
יוני יוני18.08.15
1
כדי שלא יהיה יבש וכדי שיהיה רוטב, אני מוסיפה מים, מכסה ונותנת לזה להתבשל לפחות חצי שעה, סוווווווףףףףףף, יוצא טעים!!!!! ואפילו הילדים מצטרפים לחגיגה. המתכון הזה מצויין, קל וטעים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יעל11.05.18
אולי גם יעניין אותך
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22
ש

השנה יותר מתמיד

ערב זיכרון ייחודי לחללי צה"ל יתקיים בבית שמש

אסף מגידו | מקודם

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם