כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון: 4 ציפויים משודרגים לשניצל חזה עוף

איך נראה השניצל שלכם? הגיע הזמן לשבור שגרה ולשדרג את שניצל הזהוב עם ארבעה ציפויים נהדרים: מתובל, פיקנטי, אגוזי-קראנצ'י וניחוח לימון. תתכוננו להתאהב (מתכונים, אוכל)

8
מורן פינטו | כיכר השבת | כ"ד באייר | 13.05.15
שניצל בציפוי מתובל. בהמשך: עוד 3 ציפויים נהדרים
שניצל בציפוי מתובל. בהמשך: עוד 3 ציפויים נהדרים (צילום: shutterstock)

רגע לפני: איך נראה השניצל שלכם? קשה להתווכח עם העובדה ששניצל קריספי עשוי היטב אהוב על כולם, ללא הבדל דת, גזע וגיל. אבל הגיע הזמן לשבור שגרה ולשדרג את השניצל הזהוב עם ארבעה ציפויים נהדרים: מתובל, פיקנטי, אגוזי-קראנצ'י וניחוח לימון.

אופן ההכנה:

• לשניצל, חתכו לרצועות חזה עוף שלם, או שתפרסו דק לרוחב את נתח העוף, כמו הקצב. אפשרות נוספת היא לקנות פרוסות דקות של שניצלים מוכנים, שגם אותן ניתן לחתוך לרצועות - לקבלת שניצלונים.

• עובי הפרוסה או הרצועה חשובים בזמן הטיגון, לכן כדאי לדפוק מעט על הנתחים בפטיש שניצלים, כדי לקבל שניצל דק שייטגן מבפנים בצורה אחידה.

• כדי שהשניצלים יהיו מוכנים ביעילות והכי פחות לכלוך, מסדרים 3 צלחות לצד הכיריים:
- צלחת אחת ממלאים בחצי כוס קמח מנופה.
- בצלחת השנייה (מעט עמוקה) טורפים 3 ביצים (ניתן להוסיף כף חרדל, שמעדן מאוד את הטעם).
- ובצלחת שהכי קרובה למחבת מערבבים את מרכיבי הציפוי שבחרתם מתוך ארבעת הציפויים שבהמשך.

• מקמחים את נתחי השניצלים, טובלים כל אחד בבלילת הביצים ולבסוף מצפים כל שניצל בציפוי שבחרתם.

• מחממים שמן לטיגון במחבת כבדה ורחבה, ומורידים את השניצלים לטיגון רק כשהשמן חם מאוד, כדי שהציפוי "לא ישתה" את השמן בזמן שהוא מתחמם. מטגנים עד להשחמה טובה משני הצדדים, הופכים פעם אחת ומוצאים לנייר סופג.

רכיבים לציפוי מתובל:

1 כוס פירורי לחם מוזהבים
1 כפית שטוחה כמון טחון
1 כף פטרוזיליה מיובשת
מלח ופלפל שחור

רכיבים לציפוי פיקנטי:

1 כוס פירורי לחם מוזהבים
1 כף שטוחה צ׳ילי גרוס מיובש
1 כפית שום גבישי
1/2 כפית כוסברה יבשה טחונה
מלח

רכיבים לציפוי אגוזי-קראנצ׳י:

1 כוס פירורים לחם זהובים
3 כפות שומשום רגיל
1 כף שומשום שחור
1/2 כוס בוטנים גרוסים או אגוזי מלך
מלח
טיפ: טעים להגיש את השניצל עם רוטב צ׳ילי מתוק

רכיבים לציפוי בניחוח לימוני:

1 כוס פירורי לחם זהובים
1 קליפת לימון מגורדת
1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
מלח ופלפל לבן

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
7
אפשר לטגן את השניצל דק. אפשר לפרוס חזה עוף. אבל לא לדפוק בפטיש שניצלים. למה להרוג?
דורון03.08.18
6
זה מתכון ענק יצא ליטוב מאוד אין שפית שיודעת לשדרג מנה בשניה אחת כמוך. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שושי ח14.05.15
5
נמאס מהשניצלים הרגילים , תודה ככר. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שייני13.05.15

הצגת כל התגובות

4
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חיה מושקא14.05.15
3
תבלין הכמון נותן טעם של בשר זה תענוג , אני שמה את הכמון בכל מתכון בשרי.
בוזגלו13.05.15
2
מדהים
שפרה14.05.15
1
אהבתי מאוד
סימניה כחולה13.05.15
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם