כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לעוף ותפוחי אדמה אפויים ברוטב פירי פירי

לרוטב האדום הזה יש שם חמוד, אבל שם זה נגמר. בערך. מדובר ברוטב מאתגר, פיקנטי וממכר שעוטף את העוף והופך את הארוחה לחגיגה פורטוגזית טעימה. תכינו את המים ופרוסות לחם טריות לניגוב (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ח בחשוון | 06.11.18
עוף ותפוחי אדמה בתנור עם רוטב פירי פירי
עוף ותפוחי אדמה בתנור עם רוטב פירי פירי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 גמבה קטנה, קצוצה גס
  • 1 שאלוט קטן, קצוץ גס
  • 1 שן שום קטנה
  • 1 פלפל אדום חריף, ללא זרעים, קצוץ
  • 1/4 כוס עלי פטרוזיליה טרייה או כוסברה
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 2 כפיות חומץ בן יין אדום
  • שמן זית
  • מלח ים
  • 8 משולשי עוף
  • 550 גרם תפוחי אדמה קטנים, פרוסים בעובי של 1 ס"מ

אופן ההכנה:

1. הכנת הרוטב: במעבד מזון, טוחנים יחד למחית חלקה הגמבה, השאלוט, השום, הפלפל החריף, הפטרוזיליה / כוסברה, הפפריקה, מיץ הלימון, 1 כף שמן זית ו-1 כפית מלח.

2. בקערת ערבוב גדולה, מערבבים את העופות עם 1 כוס מהרוטב עד לציפוי מלא. מכסים את הקערה ומניחים על השיש להשריה של 20 דקות או במקרר עד 24 שעות.

3. במקביל, בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מערבבים את תפוחי האדמה עם 1 כף שמן זית ו-1/2 כפית מלח, מפזרים את הפרוסות בשכבה אחת, ומסדרים ביניהן את שוקי העוף.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלו במשך 30 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים והעור על העוף נעשה פריך. מגישים מיד, חם, עם הרוטב הנותר מעל וסלט ירוק.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22
ש

שדה הקרב הדיגיטלי

פרויקט מיוחד! זהו דור העתיד של לוחמי הסייבר החרדיים

כיכר בשיתוף סייבלו | מקודם

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם