כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לחזה עוף עם סלרי במרינדת פלפל שחור

מכירים את הימים האלו שאתם מביטים במקרר שלכם וחושבים, 'מה נעשה עם כל הסלרי הזה?', אז הנה הזדמנות גם לנצל שאריות וגם להכין מנה קלילה של חזה עוף מטוגן לשבת עם רוטב פלפל שחור נועז ומפתיע (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ט' באדר | 05.03.20
חזה עוף עם סלרי במרינדת פלפל שחור
חזה עוף עם סלרי במרינדת פלפל שחור (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

לרוטב הפלפל השחור:

  • 1/2 כוס ציר עוף
  • 1/4 כוס חלב קוקוס
  • 1 כף חומץ אורז
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית זנגביל טחון

לעוף:

  • 900 גרם חזה עוף, ללא עור
  • 1/4 כוס + 2 כפיות שמן אבוקדו
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס + עוד - להגשה
  • 2 כפות קמח לבן, מנופה
  • 4 גבעולי סלרי, ללא קצוות, חתוכים באלכסון לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ
  • 1 בצל בינוני, פרוס דק (2 כוסות)
  • 3 שיני שום, פרוסות דק מאד

אופן ההכנה:

1. מכינים את רוטב הפלפל השחור: בקערה קטנה, מערבבים יחד את הציר, חלב הקוקוס, החומץ, הפלפל השחור והזנגביל. מניחים בצד עד שיהיה מוכן לשימוש.

2. מכינים את העוף: מניחים את נתחי העוף על קרש חיתוך ומכסים בנייר אפייה. משתמשים בפטיש שניצלים כדי לדקק את העוף לעובי של 1/2 ס"מ. משליכים את נייר האפייה וחותכים את העוף לקוביות של 2.5 ס"מ.

3. מניחים את קוביות העוף בקערה בינונית עם 2 כפיות משמן האבוקדו, המלח והפלפל. מקפיצים כדי לכסותו באופן אחיד. מוסיפים את הקמח ומקפיצים שוב.

4. במחבת גדולה, על אש בינונית-גבוהה, מחממים את 1/4 כוס שמן האבוקדו הנותרת. כאשר השמן חם מאד, מוסיפים את העוף למחבת בשכבה אחת (יתכן שתצטרכו לעשות זאת בשתי קבוצות). מטגנים את העוף עד להזהבה ובשלות, במשך כ-4 דקות לכל צד. מעבירים את העוף לצלחת ומניחים בצד.

5. מוסיפים את הסלרי והבצל לאותה מחבת ומבשלים על אש בינונית-גבוהה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהירקות מעט רכים, במשך כ-4 דקות. מוסיפים את השום ומבשלים עד שהוא ריחני - מקפידים לא לשרוף - במשך כדקה.

6. מחזירים את העוף למחבת עם הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהרוטב סמיך ומצפה את העוף והירקות, במשך כ-5 דקות.

7. מורידים את המחבת מהאש ומתבלים במלח לפי הטעם. מגישים עם אורז לבן ומפזרים מעל פלפל שחור.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22
ש

הרי אתה מקדש!

מאות כבר הוכשרו: קורס מקיף לעריכת חופה וקידושין

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22
ש

מרגש • צפו בראיון

התפילין של הזולת: סיפורים מרגשים מפרויקט החיבור בין יהודים

אסף מגידו | מקודם

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם