כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לעוף ואורז בסיר אחד בסגנון אסייתי - שישאירו את המטבח שלכם נקי

ארוחת ערב מלאת טעם שמוגשת לשולחן תוך 30 דקות? כן, בבקשה! במתכון הזה, ירכי העוף והאורז מתובלים בקארי עם חלב קוקוס וכוסברה. בזמן שהם מתבשלים, כל שנותר לעשות הוא להכין רוטב בוטנים מהיר שמרומם את כל מה שהוא נוגע בו. מנה פשוטה וערבה לחך שלא דורשת שימוש בכלים רבים וזו הסיבה שסביר להניח שהיא תהפוך לאורחת קבע במטבח שלכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ז באדר | 23.03.20
עוף ואורז בסיר אחד בסגנון אסייתי
עוף ואורז בסיר אחד בסגנון אסייתי (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 3 כפות שמן, מחולקות
  • 900 גרם כרעיים, ללא עצמות ועור
  • 2 כפות אבקת קארי
  • 2 כפיות מלח גס, מחולקות
  • צרור עלי כוסברה טריה
  • 1 בצל סגול גדול, קצוץ גס
  • 400 מ"ל חלב קוקוס, מנוער ומעורבב היטב
  • 1 כוס אורז מסוג יסמין, שטוף
  • 3 כפות חמאת בוטנים
  • 4 כפיות מיץ ליים (מ-1 ליים)
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כפית סוכר חום בהיר

אופן ההכנה:

1. מחממים ½1 כפות שמן במחבת גדולה עם מכסה. מתבלים את העוף באבקת הקארי ובכפית אחת מהמלח. מטגנים חצי מכמות העוף, הופכים פעם אחת, עד להשחמה, כ-2 דקות לכל צד. מעבירים לצלחת. חוזרים על הפעולה עם ½1 כפות השמן והעוף הנותרים.

2. קוצצים את גבעולי הכוסברה ומניחים את העלים בצד. מגביהים את האש לבינונית-גבוהה. מכניסים למחבת את גבעולי הכוסברה והבצל הסגול; מטגנים, ​​תוך ערבוב מתמיד, במשך 30 שניות. מוסיפים פנימה 1/2 כוס מחלב הקוקוס, 1/4 כוס מים ואת כפית המלח שנותרה ומערבבים. מוסיפים את האורז והעוף; מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה. מכסים ומבשלים עד שהאורז רך והנוזלים נספגים, במשך כ-12 דקות. מסירים מהאש ומשאירים מכוסה במשך 5 דקות.

3. לבינתיים, מערבבים בקערה את חמאת הבוטנים, מיץ הליים, הסויה, הסוכר וחלב הקוקוס הנותר. מזלפים את הרוטב מעל האורז והעוף; מקשטים עם עלי כוסברה ומגישים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

"על אלה אני בוכיה"

העדויות, הניצולים והזוועות: ספרי השואה שאתם חייבים לקרוא

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23
ש

אין מחירים כאלה!

מטורף: דירה על הים בפחות מ-16,000 שקלים למ"ר

כיכר בשיתוף פוואר גרופ | מקודם

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22
ש

אלפי אנשים כבר מרוויחים

המנוי הזה שווה בממוצע 2,473 שקלים בחודש!

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם