כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לביריאני עוף: תבשיל עוף ואורז הודי בסיר אחד

ביריאני עוף זו מנה שהיא כל מה שטוב באוכל הודי: חגיגה סוערת של טעמים וצבעים. עוף מתובל בקארי, עטוף באורז ריחני ורך עם חריפות עדינה וממכרת. המתכון פשוט להכנה, אך כולל מגוון תבלינים ייחודיים ששווה להצטייד בכולם - למקסימום טעם (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ה בסיון | 17.06.20
ביריאני עוף ואורז
ביריאני עוף ואורז (צילום: The Fry Family Food Co. on unsplash)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 750 גרם פרגיות עם עצם או משולשים ושוקיים, חתוכים לאורך כך שבחצי אחד נשארת העצם

למרינדת העוף:

  • 2/3 כוס (150 מ"ל) חלב קוקוס
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) מים
  • 2 כפות שמן צמחי
  • 6 שיני שום, כתושות
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורד דק
  • 1/8 כפית כורכום
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/2 כפית פלפל קאיין / פפריקה חריפה (ניתן להפחית או להוסיף, לפי מידת החריפות הרצויה)
  • 1/2 כפית הל טחון
  • 2 כפיות גאראם מסאלה
  • 2 כפית כוסברה טחונה
  • 1 כף כמון
  • 2 כפות פפריקה מתוקה / רגילה (אך לא מעושנת)
  • 3/4 1 כפיות מלח

לאורז:

  • 2 כפות מלח
  • 10 ניצני ציפורן
  • 5 עלי דפנה מיובשים
  • 1 כוכב אניס
  • 6 תרמילי הל ירוקים
  • 1/4 2 כוסות (450 גרם) אורז בסמטי לא מבושל

תוספות:

  • 2 בצלים צהובים / חומים בינוניים, חצויים ופרוסים דק + 1 כוס (250 מ"ל) שמן לטיגון
  • 1 כפית חוטי זעפרן או 1/2 כפית אבקת זעפרן + 2 כפות מים חמים

לביריאני:

  • 1 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/4 כוס שמן זית או שמן קנולה

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול בקוטר 26 ס"מ, מערבבים את כל מרכיבי המרינדה. מוסיפים את העופות ומצפים היטב בתערובת. מכסים ומשרים במשך 20 דקות או עד לילה שלם במקרר.

2. במקביל, מביאים לרתיחה 3 ליטר מים, מוסיפים את האורז ומתבלים עם מלח ושאר מרכיבי האורז. מביאים לרתיחה נוספת ואז מבשלים במשך 4 דקות או עד שהאורז מבושל אך עדיין מעט קשה במרכז - רצוי לטעום ולוודא. בשלב זה האורז יהיה מלוח, אך המליחות תיעלם בהמשך הבישול.

3. מסננים את האורז מנוזלים ומסירים את עלי הדפנה ואם רוצים, גם את שאר התבלינים.

4. מניחים בקערה את חוטי הזעפרן או האבקה, מוסיפים את המים ומשרים במשך 10 דקות ואף יותר.

5. בסיר גדול נפרד, מחממים את השמן לטיגון הבצל ומטגנים את הבצל הפרוס בקבוצות במשך 3-4 דקות בכל פעם, עד שהבצלים מזהיבים. היזהרו לא לשרוף אותם, אחרת הם הופכים למרים. מוציאים לצלחת עם נייר סופג וחוזרים על הפעולה עד שכל הבצלים מטוגנים.

5. מניחים את הסיר עם העוף והמרינדה על הכיריים, מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך 5 דקות. מסירים את המכסה ומבשלים במשך 5 דקות נוספות. במהלך הבישול הופכים פעמיים את העופות. מסירים מהאש.

הרכבת הביריאני:
6. מסדרים את העופות בסיר כך שהצד עם העור כלפי מטה והעופות מכסים את רוב בסיס הסיר. מפזרים מעל מחצית מהבצל המטוגן ומחצית מהכוסברה הקצוצה. שופכים על הכל את האורז ובעדינות משטחים את השכבה העליונה.

7. מטפטפים מעל את הזעפרן ואת שמן הזית או הקנולה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית. כשמתחילים לעלות אדים, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 25 דקות נוספות. מכבים את האש, ממתינים 10 דקות במכסה סגור ורק אז פותחים.

מגישים מיד עם יתרת הבצל המטוגן והכוסברה הקצוצה מפוזרים מעל.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
אם יש לי תבלין קארי מוכן כמה לשים במקום כל הרשימה שפה?
מיכל18.06.20
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם