כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לעוף וכרובית בזעתר - ארוחה ים תיכונית מטריפה בתבנית אחת

אין שום דבר רע בשחזור אותה ארוחת צהריים שוב ושוב, כדי לחסוך זמן ומאמץ. אבל המתכון הבא מראה לנו שגיוון יכול לגרום לכל יום בשבוע להרגיש מיוחד ובקושי צריך להניד אצבע. העוף הפריך והכרובית בזעתר הללו הם ההוכחה לכך. הזעתר מורכב מכמה תבלינים. הוא טעים מאד וארומטי ואנו ממליצים להוסיפו למזווה בקביעות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ט באב | 19.08.20
ארוחה ים תיכונית מטריפה בתבנית אחת: עוף וכרובית בזעתר
ארוחה ים תיכונית מטריפה בתבנית אחת: עוף וכרובית בזעתר (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 2 כפות (30 מ"ל) מרגרינה בטעם חמאה, מומסת
  • 3 כפות (23 גרם) זעתר
  • 1 כף (15 מ"ל) מיץ לימון
  • 1 כפית (9 גרם) מלח גס
  • 1 ראש כרובית, חתוך לפרחים (כ-4 כוסות או 400 גרם)
  • 1 בצל סגול, חתוך לרבעים
  • 3 ראשי שום
  • 2 לימונים, חצויים
  • 900 גרם ירכי עוף, עם עור

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר כסף.

2. בקערה קטנה, משלבים את המרגרינה המומסת, הזעתר, מיץ הלימון והמלח. מניחים את הכרובית, הבצל, ראשי השום, הלימונים החצויים והעוף על התבנית המוכנה. מוסיפים את תערובת התיבול ומצפים את הכל באופן אחיד. מסדרים בשכבה אחידה על התבנית.

3. אופים עד שהעוף מבושל, במשך 40-45 דקות ואז צולים בחום גבוה עד שהעור פריך, במשך כדקה. סוחטים את שיני השום מהראשים ומפזרים מעל העוף ואז מגישים.

הערה: ניתן לתבל את העוף בערב שלפני ולאחסן בשקית ניילון עד הבישול, בכדי לקבל את ארוחת הצהריים על השולחן עוד יותר מהר.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם