כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לנגיסי עוף פריכים בציפוי שבבי קוקוס

בשניצלונים הללו טרם נתקלתם. באחריות. הם מתוקים ומלוחים בו זמנית ומענגים מבוגרים וילדים כאחד. כמובן, אתם יכולים לאפות את הרצועות הללו בתנור בחום של 200 מעלות עד להזהבה, אבל אנחנו מעדיפים את שיטת הטיגון. היא לא כרוכה במאמץ רב כמו שאתם חושבים ובנוסף, היא מבטיחה שציפוי הקוקוס יהיה פריך ושחום בכל צדדיו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: שרי ברינר-שיפמן | כיכר השבת | כ"ג בתשרי | 11.10.20
נגיסי עוף פריכים בציפוי שבבי קוקוס
נגיסי עוף פריכים בציפוי שבבי קוקוס (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • שמן צמחי - לטיגון
  • 1/2 כוס קמח לבן, מנופה
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • קורט פלפל קאיין
  • 2 ביצים גדולות
  • 200 גרם שבבי קוקוס ממותק (כ-½2 כוסות)
  • 680 גרם חזה עוף, פרוס לרצועות
  • רוטב ברביקיו, קטשופ או רוטב צ'ילי מתוק - להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה מברזל יצוק, מחממים שמן בגובה 7 ס"מ שמן עד שהוא מגיע ל-160 מעלות (משתמשים במדחום).

2. מרפדים צלחת גדולה בכמה שכבות של מגבות נייר ומכינים שלוש קערות עמוקות ואחת שטוחה. בקערה הרדודה הראשונה מערבבים יחד את הקמח, המלח, הפלפל השחור והקאיין. בשנייה, טורפים את הביצים. בשלישית מניחים את הקוקוס.

3. עובדים עם נצח אחד בכל פעם - טובלים את העוף בתערובת הקמח. לאחר מכן, בביצים ואז בקוקוס. ממשיכים עד שכל נתחי העוף מצופים, מעבירים בזהירות כל אחד לצלחת השטוחה.

4. עובדים בקבוצות, מוסיפים בזהירות את נתחי העוף לשמן. מטגנים, הופכים פעם או פעמיים, עד שהם חומים-זהובים ומבושלים, במשך 6-8 דקות; מעבירים לצלחת המרופדת במגבות נייר ומתבלים במלח גס.

5. מגישים עם רוטב לטבילה, כמו רוטב ברביקיו, קטשופ או רוטב צ'ילי מתוק תאילנדי.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22
ש

פשוט, דיגיטלי, חכם ויעיל 

ללא הלוואה או גמ"ח: כך יישאר לכם כסף לפינוקים בכל חודש

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם