כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לעוף מטוגן בציפוי פריך: פרייד צ'יקן כמו בנאשוויל

נאשוויל בירת טנסי שבדרום ארצות הברית היא מדינה שמפורסמת בתרומתה החשובה למוזיקה - ובעוף המופלא הזה. מתכון לעוף מטוגן בציפוי פריך פיקנטי וסופר ממכר ששווה כל דקת עבודה. הכי טעים להגיש עם סלט קולסלאו עסיסי וחמוצים, רצוי בתור כריך (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ט"ו בטבת | 30.12.20
עוף מטוגן - פרייד צ'יקן כמו בנאשוויל
עוף מטוגן - פרייד צ'יקן כמו בנאשוויל (צילום: shutterstock)
זמן הכנה100 דק'
רמת קושיקל
בשרי

להשריית העוף:

  • 1/2 כוס מלח גס
  • 1/3 כוס פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות אבקת בצל
  • 3 כפות אבקת שום
  • 3 כפות פפריקה חריפה
  • 1.5 ק"ג חלקי עוף - משולשים ושוקיים

לתיבול:

  • 3 כפות פפריקה חריפה
  • 1-2 כפות פפריקה מעושנת
  • 2 כפות סוכר

לציפוי:

  • 1/2 2 כוסות קמח, מנופה
  • 3 כפות שום גבישי
  • 3 כפות בצל גבישי (ניתן להשיג בכשרות מהודרת בסופרים ובחנויות תבלינים)
  • 2 כפיות מלח גס
  • 2 כפיות פלפל שחור גרוס
  • שמן צמחי, לטיגון
  • 2 ביצים גדולות

אופן ההכנה:

שלב ראשון: השריית העוף בתמיסת מלח ותבלינים

לפני שמתחילים, הכינו 2 כוסות מים רותחים ו-6 כוסות מי קרח.

1. בקערה גדולה מערבבים את המלח הגס, הפלפל השחור, אבקת השום, אבקת הבצל והפפריקה החריפה ביחד עם 2 כוסות מים רותחים, עד שהמלח נמס לגמרי. מוסיפים לקערה 6 כוסות מי קרח (ללא הקרח) ומערבבים היטב. התמיסה צריכה להיות קרה - אם היא לא קרה, מכניסים למקרר לכמה דקות. מוסיפים את חלקי העוף לתמיסת המלח ומעבירים למקרר למשך 12-24 שעות.

שלב שני: תיבול וציפוי העוף

2. בקערה אחת מערבבים את תערובת התיבול ובקערה נפרדת מערבבים את תערובת הציפוי (ללא השמן והביצים כמובן).

3. מוציאים את חלקי העוף מתמיסת המלח, מנערים בעדינות ומייבשים בטפיחות עם מגבת נייר.

4. מתבלים קלות כל עוף בתערובת התיבול משני הצדדים ואז מגלגלים בתערובת הציפוי ומסדרים את העופות צפופים בתבנית. מעבירים למקרר, ללא כיסוי, למשך שעה, עד שהציפוי נדבק לעופות. שומרים בצד את קערות התיבול והציפוי לשלב הבא.

שלב שלישי: טיגון העוף

5. לסיר עמוק בעל מכסה ותחתית כבדה, יוצקים שמן בגובה 5 ס"מ. מחממים את השמן על אש בינונית - וכך יודעים אם הוא מוכן לטיגון: מכניסים לסיר פיסת לחם קטנה. אם תוך דקה היא מקבלת גוון חום בהיר - השמן חם מספיק (162 מעלות במדחום).

6. בקערה רדודה, טורפים את הביצים יחד עם 2 כוסות מי קרח (ללא הקרח). טובלים את העופות בביצים ואז מגלגלים שוב בתערובת הציפוי ומנערים קלות.

7. מניחים בזהירות 3-4 עופות בכל פעם בשמן החם, מכסים את הסיר ומטגנים במשך 5-6 דקות, עד שהעופות מזהיבים בצד אחד. מסירים את המכסה, הופכים את העופות ומטגנים 5-6 דקות נוספות, ללא מכסה. בעזרת מלקחיים מעבירים את העופות המוכנים לרשת תנור המונחת על נייר אפייה לספיגת השמן וחוזרים על הטיגון עד שכל העופות מוכנים.

מגישים מיד, חם, עם סלט קולסלאו, חמוצים וירקות טריים בלחמנייה חמה, עם כל רוטב אהוב.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
לא הבנתי מטגנים את העופות עם העצמות?
א30.12.20
אולי גם יעניין אותך
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22
ש

אביב הגיע ואיתו ההוצאות:

 קבלו הלוואה שתחסוך לכם זמן וכסף עם תנאים מעולים!

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22
ש

ללא הלוואות או גמ"חים!

האפליקציה שתשאיר אתכם בסוף כל חודש עם יתרה בעו"ש

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם